سرمنشی سازمان ملل، انتونیو گوترش، در نشست فوقالعاده شورای امنیت، با تأکید بر اینکه مردم منطقه خاورمیانه با خطر واقعی «یک جنگ تمامعیار و ویرانگر» مواجهاند، از طرف های درگیر خواست که تنش ها را کاهش دهند و از تشدید بیشتر اوضاع در منطقه، خودداری کنند.
سرمنشی سازمان ملل، در ادامه تصریح کرد که «بسیار حیاتی است از هر اقدامی که ممکن است به یک رویارویی بزرگ نظامی در در خاورمیانه منجر شود ، خودداری کرد.»
رابرت وود، معاون نماینده دائم امریکا در سازمان ملل در این نشست فوقالعاده، گفت: «شورای امنیت سازمان ملل باید بیچون و چرا اقدامات تجاوزکارانه جمهوری اسلامی ایران را محکوم کند و از تهران و شرکای آن بخواهد حملات خود را متوقف کنند.» همچنین وود، اعلام کرد که امریکا در روزهای پیش رو اقدامات بیشتری برای پاسخگو قرار دادن ایران در سازمان ملل متحد را، بررسی خواهد کرد.
نماینده دائم بریتانیا در سازمان ملل نیز طی سخنرانیی، تاکید کرد که «کشورش پس از حمله ایران، به دفاع از امنیت اسرائیل و همچنین شرکای منطقهای خود، از جمله اردن و عراق، ادامه خواهد داد.
چین و روسیه متحدان استراتژیک ایران، به عنوان دو عضو دائم و دارای حق وتو در شورای امنیت، حملات مستقیم و گسترده ایران علیه اسرائیل را «تلافیجویانه» دانسته و از محکوم کردن آن خودداری کردند.
نماینده چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان که در سالهای اخیر تلاش کرده نفوذش را در خاورمیانه افزایش دهد، در ادامه از اقدام ایران ابراز «نگرانی عمیق» کرد و خواستار خویشتنداری شد.
نماینده دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، مدعی شد که اسرائیل با حمله به کنسولگری کشورش در پایتخت سوریه، منشور سازمان ملل متحد را نادیده گرفته است. سعید ایروانی با انکار نقش ایران در سازماندهی و تامین مالی گروههای شبهنظامی در منطقه، درباره حمله به اسرائیل گفت: «ما حداکثر خویشتنداری را در مقابل اسرائیل نشانداده بودیم.»
این نشست که به درخواست اسرائیل برگزار شد، بدون آنکه قطعنامه ای در باره حوادث اخیر صادر کند، ساعاتی قبل به پایان رسید.