March 12, 2024

Farsi, اخبار, افغانستان, تیتر اول

ازبکستان، سفارت افغانستان در تاشکند را به طالبان واگذار می‌کند

به نقل از منابع رسمی، در یک تحول دیپلماتیک، ازبکستان به زودی سفارت افغانستان در تاشکند را به طالبان واگذار خواهد کرد. این مطلب را امروز بختیار سعیدوف، وزیر خارجه ازبکستان، در دیدار با ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان، اعلام کرده است. در این دیدار که با حضور هیئت بلندپایه ۳۰ نفری از ازبکستان در کابل انجام شد، دو طرف درباره آب آمودریا و کانال قوش تیپه نیز گفتگو کردند. آقای سعیدوف تأکید کرده است که موضع طالبان در مورد استفاده از آمودریا برای ازبکستان ارزشمند است و کشورش آمادگی دارد تا در زمینه‌های تخنیکی و تکنولوژی مدرن با طالبان همکاری کند. این دیدار نشان‌دهنده تلاش ازبکستان برای تحکیم روابط عمیق‌تر با طالبان است. علی‌رغم نگرانی‌های گذشته‌ی این کشور نسبت به احتمال گسترش تروریزم از افغانستان به کشورهای همسایه و ابراز بی‌اعتمادی نسبت به طالبان در خصوص کانال قوش تیپه، ازبکستان همواره دیپلماسی هوشمندانه‌ای را در پیش گرفته و در بازی پیچیده منطقه‌ای، پیوسته سهم خود را در روندهای آتی حفظ کرده است.

Farsi, تحلیل و گزارش, تیتر پنجم, دانش و فناوری

تلاش مایکروسافت برای مقابله با حمله سایبری هکر های روسی

مایکروسافت اخیراً خبرهای در مورد حمله سایبری توسط Midnight Blizzard که با نام NOBELIUM نیز شناخته می شود، ارائه کرده است. این حمله در ۱۲ جنوری ۲۰۲۴ آغاز شد و سیستم های ایمیل شرکتی مایکروسافت را هدف قرار داد. گروه Midnight Blizzard از اطلاعات سیستم های ایمیل شرکت مایکروسافت برای دسترسی غیرمجاز به مخازن کد منبع و سیستم های داخلی شرکت استفاده کرده است. آنها همچنین از کد های موجود در ارتباطات ایمیل بین مشتریان و مایکروسافت سوء استفاده کرده اند. مایکروسافت با مشتریانی که تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته اند تماس می گیرد تا به آنها کمک کند اقدامات امنیتی خود را بهبود بخشند. در ماه فبروری، افزایش قابل توجهی در برخی از بردارهای حمله، مانند اسپری های رمز عبور، وجود داشت که نشان می دهد عامل تهدید همچنان فعال است. مایکروسافت با در نظرداشت وضعیت فعلی سرمایه گذاری های امنیتی خود را افزایش داده است، دفاع خود را در برابر تهدیدات مداوم پیشرفته تقویت کرده. تحقیقات در مورد فعالیت‌های Midnight Blizzard ادامه دارد و مایکروسافت متعهد است که با پیشرفت تحقیقات، بینش‌های خود را به اشتراک بگذارد. این شرکت متهد به حفاظت از زیرساخت های خود و همکاری با سهامداران برای کاهش تأثیر تهدیدات سایبری است.

Farsi, تیتر چهارم

حادثه در پرواز لاتام: افت ناگهانی ارتفاع و مجروح شدن ده ها مسافر

حداقل ۵۰ نفر در پرواز بوئینگ ۷۸۷-۹ خطوط هوایی LATAM از سیدنی به اوکلند، پس از دچار شدن به یک مشکل فنی و افت ناگهانی ارتفاع، مجروح شدند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که این حادثه منجر به «حرکت شدید» هواپیما شده و برخی از مسافران و خدمه هواپیما به سقف هواپیما پرتاب شدند. شرکت هواپی LATAM اعلام کرد که برخی از مسافران و خدمه کابین تحت تأثیر این حادثه قرار گرفته و توسط کادر پزشکی در میدان هوایی مداوا شدند. طیاره مورد حادثه بوئینگ 787-9 Dreamliner بود که با موفقیت در اوکلند فرود آمد. در حال حاضر، علت دقیق این حادثه اعلام نشده است و هنوز مشخص نیست که آیا از طیاره های جدیدی برای ادامه سفر استفاده خواهد شد یا خیر. .

Farsi, اقتصاد, تیتر اول

توزیع ناعادلانه پروژه‌های حمایتی سازمان ملل در برخی ولایت های افغانستان

در گزارش ارائه شده از سوی «رادیو آزادی» به نقد نقص‌ها و عدم شفافیت در توزیع پروژه‌های حمایتی سازمان ملل در ولایات فراه و نیمروز در غرب افغانستان پرداخته شده است. زنان تجارت‌پیشه این مناطق به دلیل توزیع ناعادلانه و نامتقارن پروژه‌های حمایتی، از جمله آموزش‌های مختلف و حرفه‌ها، از نحوه مدیریت این سازمان و موسسات وابسته به آن، شکایت و انتقاد دارند. نقص‌ها و کارشکنی ها در توزیع پروژه‌های حمایتی باعث ایجاد نابرابری‌ها در زندگی زنان این مناطق شده است که علاوه بر ایجاد مشکلات اقتصادی و بیکاری در خانواده‌ها، با توجه به محدودیت‌ها و مشکلات جدیدی که طالبان برای زنان افغان ایجاد کرده اند، به توانمندسازی زنان و بهبود وضعیت اقتصادی آنان کمک نمی‌کند. بنابر این، نیاز مبرم به تداوم نظارت و شفافیت در توزیع منابع و پروژه‌های حمایتی به منظور حمایت از زنان تجارت‌پیشه در افغانستان احساس می‌شود. این اقدامات به عنوان ابزاری کارآمد برای توسعه و پیشرفت جامعه، نه تنها باید بهره‌مندی زنان را تضمین کنند بلکه بی عدالتی ها را هم به حداقل رسانند.

Farsi, اقتصاد, تیتر دوم

کمیسیون تدارکات ملی ۱۴۲ پروژه، به ارزش تقریبی ۴۰ میلیارد افغانی را تأیید کرده است.

معاونیت اقتصادی رئیس وزرای طالبان اعلام کرد که کمیسیون تدارکات ملی به منظور اجرای ۱۴۲ پروژه انکشافی جدید و نیمه کاره با ارزش تقریبی ۴۰ میلیارد افغانی، برنامه‌ریزی و اقدام نموده است. در خبرنامه منتشر شده توسط معاونیت اقتصادی رئیس وزرا، بیان شده است که این پروژه‌ها با هدف ایجاد فرصت‌های شغلی برای هزاران نفر از طریق رونق اقتصادی و توسعه بخش‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی کشور، مورد توجه قرار گرفته‌اند. همچنین، توضیح داده شده است که در زمینه مدیریت هزینه‌ها، تلاش‌هایی انجام شده و حدود سه میلیارد افغانی از هزینه‌ها صرفه‌جویی شده است. در خبرنامه ضمن تأکید بر شفافیت در اجرای این پروژه‌ها، اعلام شده است که تمامی این پروژه‌ها از طریق داوطلبی به اعلان گذاشته شده و به منظور تحقق انکشاف متوازن و بهره‌برداری از تولیدات و ظرفیت‌های داخلی، اقداماتی انجام خواهد شد. این پروژه‌ها شامل بخش‌های مختلفی از جمله برق، بهداشت، زراعت، ایجاد زیرساخت‌ها و سایر بخش‌های مهم اقتصادی و اجتماعی می باشند.

Farsi, تیتر سوم

وزیر معادن و پترولیم طالبان: تنها یک معدن لیتیم در نورستان، می تواند ۱۰ میلیارد باطری موترهای برقی تولید کند.

شهاب الدین دلاور وزیر معادن و پترولیم طالبان، در مصاحبه ای با رادیو «حریت»، برنامه‌های جدیدی را برای توسعه معادن لیتیم و صنعت نفت در افغانستان معرفی کرده است. او گفته است که معادن لیتیم در ولایات بدخشان، نورستان، بامیان، هلمند و هرات وجود دارد و از این فلز کمیاب می‌توان باتری‌های موتر برقی به ارزش میلیاردها دلار تولید کرد. آقای دلاور در این مصاحبه اظهار داشته که افغانستان تا ۵ سال آینده در زمینه تولید نفت به خودکفایی خواهد رسید و اعلام کرده که طرح‌های جدیدی برای ایجاد کارخانه‌های تصفیه نفت به ارزش میلیون‌ها دلار در ولایت‌های مختلف کشور در دستور کار قرار دارد. همچنین، در این مصاحبه بیان شده است که به منظور توسعه این صنایع، سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی به طور فعال تشویق می‌شود. او سرمایه‌گذاران را از هر کشور جهان به اخذ مجوز کار استخراج معدن در افغانستان دعوت کرده است تا بتوانند در توسعه معادن و صنایع مرتبط با انرژی در افغانستان نقش مؤثری داشته باشند. در همین حال، از جمله چالش‌های موجود در راه توسعه صنایع معدنی و انرژی در افغانستان، عدم وجود نهاد مستقل نظارتی بر مصرف هزینه‌ها و اجرای پروژه‌ها است. گزارش‌های مختلفی از ایجاد صدها شرکت پیمان‌کاری و خدماتی توسط طالبان خبر می دهند که به منظور دسترسی به منابع کلان اقتصادی به ویژه در حوزه صنعت و معدن در افغانستان، جدیداً ایجاد شده اند.

Scroll to Top