Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

1974333_929
رخدادهای پسین؛ زنگ خطر تازه برای مهاجران افغانستانی در پاکستان!
استاد-مزاری
نگاهی به زندگی و کارنامه‌های عبدالعلی مزاری
maxresdefault
وقتی مفسدان دیروز، واعظان شفافیت امروز می‌شوند

تعلیق حق رأی افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل

سازمان ملل متحد، حق رای افغانستان را به دلیل پرداخت نکردن حق عضویت این سازمان و ارائه نکردن دلیل موجه در این باره، تعلیق کرد. نصیر احمد فایق سر پرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل  به رسانه‌ها گفته است که این حق به دلایل تخنیکی از  افغانستان گرفته شده است نه سیاسی آقای  فایق می گوید که تعلیق حق رای به خاطر عدم پرداخت حق العضویت موضوع تازه‌ای نیست و او تلاش می‌کند تا این حق را  بگیرد.

بر اساس  فهرست منتشر شده توسط سازمان ملل، ۶ کشور افغانستان، کومور، اکوادور، سائوتومه و پرنسیپ، سومالی و ونزوئلا در ۲ سال گذشته حق عضویت سازمان ملل را نپرداخته اند.

کومور، اکوادور و سومالی موفق شده اند با ارائه توضیحات از این قانون مستثنی شوند، اما افغانستان، اکوادور و ونزوئلا به دلیل ارائه نکردن توضیحات قانع کننده از حق رای محروم شده اند.

بر اساس گزارش ها، سازمان ملل متحد افغانستان را به دلیل عدم پرداخت حق عضویت سالانه 200 هزار دالر از حق رای در مجمع عمومی این سازمان محروم کرده است.

در همین حال، امرالله صالح، معاون اول جمهوریت مخلوع افغانستان در  اکس ادعا کرده که تعلیق حق رای ربطی به حق العضویت ندارد. هم‌چنان او تسریح کرده است که اگر چنین چیز شده باشد (تعلیق حق رای افغانستان بخاطر عدم پرداخت حق العضویت باشد ) او حاضر است که قرض های گذشته و حق عضویت سه سال آینده نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد را بپردازد.

محرومیت افغانستان از حق رای در سازمان ملل درحالی است که وضعیت کرسی این کشور در سازمان ملل در سه‌سال اخیر تبدیل به موضوعی بحث برانگیز شده است. این در حالی‌ست که طالبان بارها خواستار اعطای کرسی افغانستان در سازمان ملل به این حکومت شده ولی این درخواست از سوی سازمان ملل رد شده است.

پس از سقوط نظام جهموریت و تسلط  مجدد طالبان بر افغانستان، سرنوشت نمایندگی  افغانستان در سازمان ملل همچنان نامشخص است. قابل تذکر است که این تعلیق مانع از رای گیری افغانستان در قطعنامه اخیر به رسمیت شناختن کشور فلسطین در جمعه گذشته شد.

گفتنی است که در گذشته وزارت امور خارجه افغانستان این پرداخت‌ها را مدیریت می‌کرد  سپس توسط هیئت افغانستان به سازمان ملل منتقل می‌شد.

طبق ماده ۱۹ منشور ملل متحد، هر کشور عضو در صورتی که حق عضویت خود را برای مدت بیش از دو سال پرداخت نکند، حق رای خود را در مجمع عمومی سازمان ملل از دست می‌دهد.

سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۵ میلادی بنیاد نهاده شد و افغانستان در سال ۱۹۴۶ میلادی عضویت این سازمان را بدست آورده بود.

جواد رسولی

مطالب بیشتر

171732368
ترامپ: خروج تحقیرآمیز از افغانستان، بگرام را به چین سپرد
35_3_0
کودک‌همسری در افغانستان؛ سنت یا فاجعه؟
405335_874
تأثیرات احتمالی محدودیت‌های جدید سفر دولت ترامپ بر مهاجران افغان
Scroll to Top