حمله اخیر نیروهای اسرائیلی به یک اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه که موجب کشته شدن دهها غیرنظامی شد، واکنشهای جهانی گستردهای را در پی داشته است.
وزارت صحت عامه حماس در غزه روز دوشنبه آمار جدید کشتهها در حمله یکشنبه اسرائیل به رفح را ۴۵ نفر اعلام کرد که ۲۳ زن، کودک و سالخورده در میان کشتهها هستند و ۲۴۹ نفر دیگر نیز مجروح شدند.
روزنامه گاردین چاپ لندن در خصوص حمله اسراییل به اردوگاه فلسطینیها در رفح نوشت که حمله هوایی اسرائیل به رفح شوک به جهان وارد کرد.
این روزنامه بریتانیایی گزارش داد که حمله هوایی اسرائیل که باعث آتش سوزی عظیم در منطقه چادر زدن آوارگان در رفح شد، اعتراض رهبران جهانی را برانگیخت و مذاکرات آتش بس را به خطر انداخت.
بمباران شبانهای که ارتش اسراییل مدعی شده بود نیروهای حماس را هدف قرار داده، باعث شعله ور شدن آتشی شد که به سرعت به چادرها و اقامتگاههای موقت گسترش یافته و یک بیمارستان صحرایی در مجاورت را تحت تاثیر قرار داد.
گاردین تاکید کرد که طبق اعلام منابع صحی فلسطینی، حمله هوایی اخیر اسراییل که باعث آتش سوزی در چادرهای آوارگان فلسطینی در رفح شد، منجر به شهادت ۴۵ نفر شده است.
این روزنامه اشاره کرد: این درحالی است که تصاویری از کودکانی که سوخته و اعضای بدنشان تکه تکه شده است محکومیت رهبران جهان را به دنبال داشته است.
نشریه فایننشال تایمز با انتشار گزارشی در ابتدا مختصری به شرح حادثه رفح پرداخته و در ادامه واکنش ها را آورده است. این نشریه به نقل از امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه نوشته عملیات نظامی اسرائیل در رفح باید متوقف شود، هیچ منطقه امنی در آنجا وجود ندارد. باید به قوانین بین الملل احترام گذاشته شده و آتش بس فوری برقرار شود. وزیر دفاع ایتالیا نیز موضع مشابهی اتخاذ کرده ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا گفته که با دیدن تصاویر قربانیان شوکه شدم . جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت از اخبار منتشر شده از رفح در مورد حملات اسرائیل «وحشتزده» شده است. او این حملات را به شدت محکوم کرد. برخی دیگر از کشورهای اروپایی نظیر نروژ و اسپانیا نیز این حمله را محکوم کردند. دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا خواستار انجام تحقیقات فوری پیرامون حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه آوارگان فلسطینی در رفح شد. این نشریه در ادامه به واکنش کشورهای اسلامی چون افغانستان، ایران، پاکستان، ترکیه، مصر، یمن، الجزایر، تونس، مصر، قطر ، بحرین، افریقای جنوبی، سودان، اردن، و عربستان سعودی اشاره کرد.
واشنگتنپست نیز در گزارشی به نقل از یک شاهد عینی نوشته است: «والدین زندهزنده در چادرهای خود سوزانده شدند؛ درحالیکه کودکان فریاد میزدند و کمک میخواستند. مردی را دیدم که زندهزنده میسوخت و آب نداشتم که آتش او را خاموش کنم.»
اسوشیتدپرس، چشم دید یکی از آوارگان ساکن رفح را از حادثه نوشته است است: با عجله خود را به محل حادثه رساندم، جایی در شمال غربی محله تل السلطان، قربانیان در شرایط بدی قرار داشتند و بسیاری از آنها را به سختی از زیر خاک بیرون کشیدیم. اجساد بچه ها تکه تکه شده بود جوانان و سالمندان سوخته بودند، این آتش سوزی غیر عادی بود.همزمان وزارت صحت عامه غزه اعلام کرد که حدود نیمی از کشته شدگان زن، کودک و افراد مسن بودند.
نشریه میدل ایست ای نیز با انتشار گزارشی به شرح این حمله خونین پرداخته است. میدل ایست آی در ابتدای گزارش خود به واکنش های جهانی اشاره کرد و در ادامه گفت گوی الجزیره با یکی از شاهدان این حمله را پوشش داد. این مرد فلسطینی به خبرنگار الجزیره گفت: منطقه ای که هدف حمله قرار گرفت، منطقه امنی بود و چادرها سرپناهی موقت. ناگهان موشکی به اقامتگاهمان که با چند بلوک و میله فلزی و پارچه برپا شده بود، برخورد کرد. مردم به خیابان ها ریختند. در آنجه نه نظامی دیده می شد و نه چیزی. منطقه امن بود.
آسیا تایمز نیز با انتشار گزارشی درباره این حمله ویرانگر و پرداختن به واکنش ها، بخشی از گزارش خود را به مشاهدات عینی خبرنگار الجزیره که در این منطقه مستقر بود اختصاص داد. یکی از بازمانده ها به این خبرنگار گفته بود: ما خود را برای ترک این منطقه آماده می کریدم، قرار بود از غزه رویم اما به ناگهان ان شب همه چیز سیاه شد. چادر روبروی چادر ما را با موشک زدند. وسایلمان همه سوخته، نمی دانیم کجا برویم
درهمین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلماتهای حاضر در سازمان ملل گزارش داد که پس از حمله اسراییل به اردوگاه آوارگان در رفح، شورای امنیت برای روز سهشنبه نشست پشت درهای بسته و به درخواست کشور الجزائر که در حال حاضر یکی از اعضای غیردائم شورا است، تدویر نمود.
رفح در حال حاضر محل سکونت بیش از یک و نیم میلیون فلسطینی آواره و همچنین مسیر اصلی کمکهای بشردوستانه به حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار غیرنظامی است که نیاز مبرمی به این کمکها دارند.