Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

5(860)
روایت درد، ترس و یک عمر پریشانی
19281682_1006
 حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه رهبران طالبان و امکان اجرای آن
IMG-20230607-WA0001
هجوم پولیس پاکستان برای دستگیری مهاجران افغان در منطقه بی ۱۷ اسلام آباد

سرگئی لاوروف: حذف نام طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی یک اقدام واقع‌بینانه خواهد بود

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان گفته است که وزارت خارجه و عدلیه  روسیه پیشنهاد حذف طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی به رئیس جمهور این کشور ارائه کرده است تا با این کار زمینه شناسایی طالبان به عنوان دولت  فراهم شود.

کابلوف با بیان این‌که چند نهاد دولتی روسیه با این پیشنهاد موافقت کرده‌اند، گفت: «این باید انجام شود. در غیر این صورت نمی‌تواند درباره به‌رسمیت‌شناختن دولت طالبان صحبت کرد. در نتیجه، کار بر روی این مسئله ادامه دارد و تمامی ملاحظات به مقامات ارشد کشور اطلاع‌رسانی شده است.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز طالبان را مقام واقعی در افغانستان دانسته و گفته است که حذف نام طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی یک اقدام واقع‌بینانه خواهد بود.

لاوروف گفت: آن‌ها قدرت واقعی هستند. ما به افغانستان توجه داریم و متحدان ما به ویژه در آسیای مرکزی هم به آن توجه دارند؛ بنابراین این روند منعکس‌کننده واقعیت است. بنابراین این روند بازتابی از آگاهی [ما] از واقعیت است.

بااین‌حال، آقای  ضمیر کابلوف تسریح می کند  ،دولت روسیه قصد ندارد به مناسبت صد و پنجاهمین سالگرد آغاز روابط روسیه و افغانستان به دولت طالبان تبریک بگوید، زیرا مسکو هنوز این دولت را به رسمیت نمی‌شناسد.

به گفته ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان، وزارت خارجه و وزارت دادگستری روسیه بررسی‌های خود درباره حذف احتمالی طالبان از فهرست تروریستی را به اتمام رسانده و پیشنهاد مربوطه به کرملین ارائه شده است.

از سویی دیگر همچنین وزیر خارجه روسیه سرگئی لاوروف گفته است: «طالبان قدرت واقعی در افغانستان است و ابتکارعمل برای حذف آن از فهرست سازمان‌های ممنوعه نشان‌دهنده آگاهی از واقعیت است».

افغانستان همواره از جایگاه قابل‌توجهی در سیاست خارجی روسیه برخوردار بوده است. با این‌که افغانستان امروزه جزو کشورهای همسایه روسیه به شمار نمی‌رود و خط‌مرزی با این کشور ندارد، اما در دیدگاه روس‌ها به‌عنوان کشوری که از یک‌سو منبع صدور تروریسم، افراط‌گرایی و مواد مخدر است و از سوی دیگر هم‌مرز با منطقه خارج نزدیک روسیه (آسیای مرکزی) است، برای مسکو اهمیت ویژه‌ای دارد.

افغانستان با سه كشور آسیای میانه از جمله تاجیکستان، ازبکستان و تركمنستان هم­ مرز است كه در گذشته بخشی از اتحاد جماهیر شوروی به حساب می‌شدند

روسیه از محدود کشورهایی است که بعد از سقوط جمهوریت و تسلط مجدد طالبان بر افغانستان روابط خوبی با طالبان برقرر نموده است به گفته کارشناسان سیاسی ممکن است روسیه از جمله اولین کشورهای باشد که طالبان را به رسمیت بشناسد و اما آیا این چنین خواهد شد یا خیر گذر زمان پاسخ می‌دهد .

روسیه در حالی می‌خواهد نام طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی حذف کند و به گفته ضمیر کابلوف با این کار زمینه شناسایی طالبان به عنوان دولت  فراهم شود که جهان برای به رسمیت شناسی حکومت طالبان شروط گذاشه‌اند  از جمله تشکیل دولت فراگیر، رعایت حقوق شهروندان و حق دسترسی زنان به آموزش و تحصیل در افغانستان است .

 نام طالبان بر اساس تصمیم سال ۲۰۰۳ دادگاه عالی روسیه به‌عنوان گروه تروریستی شناخته شده و هم‌اکنون در این لیست قرار دارد.

جواد رسولی

مطالب بیشتر

tiktok-logo
تأثیر چالش‌های تیک‌تاک بر کودکان و نوجوانان
19281682_1006
 حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه رهبران طالبان و امکان اجرای آن
Screenshot-2025-03-18-191413-1140x570
گفت‌وگوهای آشپزخانه»؛ ناگفته‌های وحید عمر یا تلاشی برای سفیدنمایی
Scroll to Top