Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

استاد-مزاری
نگاهی به زندگی و کارنامه‌های عبدالعلی مزاری
5fd73168-a25d-441a-ba3a-dd903deeb681
کناره‌گیری سفیر و قنسول افغانستان در آلمان به درخواست برلین
48-41157
فراز و فرود جمهوری افغانستان؛ از امیدهای بیست‌ساله تا سقوط ناگهانی

نمایندگان وقت آلمان در افغانستان: همه چهره های سیاسی بر علیه رییس جمهور غنی، با طالبان همکار شده بودند

با گذشت نزدیک به سه سال از تسلط طالبان بر افغانستان کمیته تحقیق پارلمان فدرال آلمان اخیرا “مارکوس پوتزل” نماینده پیشین آلمان در امور افغانستان و پاکستان را برای پاسخگویی فرا خواند.
او که نماینده دولت آلمان در مذاکرات با طالبان در دوحه بوده است در این جلسه استماعیه به نکات جالبی اشاره کرد.
او در مورد اختلافات شدید میان وی و سفیر وقت آلمان در کابل و در پاسخ به اتهامی که وی را متهم به نادیده گرفتن مطالبات سفارت می کرد گفت: ما در برلین صرفا بر اساس معلومات سفیر تصمیم نمی گرفتیم، ما باید اطلاعات منابع مختلف را مد نظر قرار می دادیم.
پوتزل در اهمیت حضور در افغانستان در آن مقطع زمانی گفت: «حضور در محل هنگام تخلیه شهروندان آلمانی، کسانی که نیاز به حفاظت دارند یا کارکنان محلی و همچنین برای بازگشت مفید است. برای تروریسم و کنترل مواد مخدر علاوه بر این، شما باید در کشور باشید تا بتوانید به همکاری های توسعه ای ادامه دهید.» بر اساس گفته های شاهدان کمیته تحقیق به این نتیجه رسیده است که دولت آلمان گزینه باقی ماندن در افغانستان حتی در صورت خروج باقی شرکا را نیز مد نظر قرار داده بود.
او در ادامه علاوه کرد که تقریباً هر هفته با نمایندگان طالبان در دوحه صحبت می کرده و آنها شخصاً به او اطمینان دادند که هیچ علاقه ای به مسدود شدن سفارت ندارند و امنیت نمایندگی های خارجی را تضمین خواهند کرد. شاهد افزود: من هیچ دلیلی برای شک نداشتم. به همین دلیل من خطر احتمالی متوجه سفارت از از سوی باندهای جنایتکار محتمل محاسبه می کردم. او گفت تصمیم به خروج از سفارت تنها زمانی گرفته شد که آمریکایی ها منطقه سبز و سفارت خود را تخلیه کرده بودند.
او در مورد مذاکرات صلح بین الافغانی گفت: در دوحه نیز در جریان مذاکرات، توافقات با طالبان قابل اعتماد و محکم بود. آنها متحدتر از دولت افغانستان به نظر می رسیدند که در آن بسیاری چهره های سیاسی بر علیه رئیس جمهور اشرف غنی از نزدیک با طالبان کار می کردند.
پوتزل گفت: علیرغم اعلام جو بایدن، رئیس جمهور امریکا مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از کشور تا تاریخ معینی، دولت فدرال امیدوار بود که توافقی حاصل شود. او امیدوار بود که بتواند طالبان را متقاعد کند تا قدرت را به اشتراک بگذارند. امید دولت افغانستان نیز همین بود. در هر صورت، او بسیار متعجب بود «از اینکه نیروهایی که ما آموزش دادیم خیلی سریع تسلیم شدند.» این به دلیل کمبود مهارت نبود.
در افغانستان شرایط بسیار متفاوتی وجود داشت
در بخش دوم نشست کمیته تحقیق افغانستان، جاسپر ویک، نماینده ویژه دولت فدرال در امور افغانستان و پاکستان و جانشین مستقیم مارکوس پوتزل که قبلا عضو تیم وی بود، مصاحبه شد. او این پست را در اواسط جولای ۲۰۲۱، حدود یک ماه قبل از سقوط کابل، به عهده گرفت. وی گزارش داد که یک هفته پس از شروع کارش برای درک بهتر کشور و وضعیت به افغانستان رفت. هدف او این بود که دریابد مذاکرات صلح چقدر امیدوارکننده بود و آیا می‌توان به این درگیری پایان داد. او همچنین تلاش کرد تا به بیشترین وحدت ممکن در جامعه بین المللی دست یابد تا بتواند پیامی یکپارچه برای طالبان ارسال کند که نظم جدید خشونت آمیز در افغانستان به رسمیت شناخته نخواهد شد.
این دیپلمات اذعان کرد که کشورهای ائتلاف در بیرون متحد اما در عمل پراکنده شده بودند. به عنوان مثال، در اسلام آباد پایتخت پاکستان، همکار او متقاعد شده بود که در نهایت نوعی تقسیم قدرت وجود خواهد داشت. از سوی دیگر، سفیر روسیه در کابل معتقد بود که خطوط منجمد بین طالبان و دولت وجود خواهد داشت. «انگلیسی ها بدبین بودند و امریکایی ها در وسط.»
وقتی نمایندگان مجلس خواستند بدانند «درس‌های او از افغانستان» چیست، ویک، پاسخ داد: «ما خود را به امریکایی‌ها وابسته کرده‌ایم. ما باید ساختارهای اروپایی را در جایی بسازیم که حرفی برای گفتن داشته باشیم. امریکایی ها بدون دخالت ما تصمیم گرفتند.»

مطالب بیشتر

d512e4f7-dc5a-45fe-a42f-c03c64f79014
طالبان دستور به بسته شدن دفاتر حزب اسلامی و بازداشت کارمندان آن داد
mehr1-6426817
نگرانی ناتو از احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در فضا
1950037_714
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در آستانۀ مذاکرات هسته‌ای وارد مسقط شد
Scroll to Top