نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان، «آصف درانی»، با انتقاد از حکومت طالبان در افغانستان، تأکید کرد که فرامین و اقدامات این گروه با اصول و موازین اسلامی همخوانی ندارد. او با اشاره به اجرای قوانین سختگیرانه توسط طالبان، بیان داشت که این گروه قوانین و مقرراتی را وضع کرده است که شاید با شرایط افغانستان سازگار باشد، اما از نگاه اسلامی نمیتوان آنها را صحیح دانست.
آصف درانی در ادامه تأکید کرد که طالبان با وجود ادعای اجرای قوانین اسلامی، اقداماتی مانند ممنوعیت تحصیل دختران را به اجرا گذاشتهاند که نهتنها با اصول اسلام همخوانی ندارد، بلکه بهطور جدی بر شانس طالبان برای کسب مشروعیت بینالمللی تأثیر منفی گذاشته است. این اقدامها، بهویژه در مورد حقوق زنان و دختران، بهطور گستردهای در سطح بینالمللی محکوم شده و مشروعیت حکومت طالبان را زیر سوال برده است.
درانی همچنین به مسئله حضور و فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان پرداخت و از افزایش فعالیتهای داعش خراسان بهعنوان یک تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان یاد کرد. او هشدار داد که فعالیتهای این گروه تنها محدود به افغانستان نیست و میتواند به تهدیدی برای کشورهای دیگر نیز تبدیل شود، همانگونه که حملات داعش در ایران، مسکو و داخل پاکستان نشاندهنده این خطرات است.
وی با اشاره به سه سال حاکمیت طالبان در افغانستان، اظهار داشت که هرچند وضعیت امنیتی در برخی مناطق بهبود یافته و میزان فساد کاهش یافته است، اما چالشهای بزرگ دیگری همچنان پابرجاست. او تأکید کرد که بهبودهای امنیتی نمیتواند نادیده گرفتن اصول و موازین اسلامی یا تهدیدهای امنیتی بزرگتر، مانند فعالیتهای تروریستی را توجیه کند.
در پاسخ به این انتقادات، «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان، اظهار داشت که انتقادهای پاکستان از حکومت طالبان غیرمنصفانه است و خود نظام سیاسی پاکستان نمیتواند بهعنوان یک نظام اسلامی تلقی شود. وی ادعا کرد که در پاکستان، مذهب نقش کلیدی در دولت ندارد و این کشور نمیتواند در مورد اسلامی بودن یا نبودن نظامهای دیگر کشورها اظهارنظر کند.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید