بی بی سی گزارش داده است بر اساس تحقیقات محققان دانشگاه شیکاگو، ده ها ساحه باستان شناسی در افغانستان با بولدوزر تخریب شده اند تا امکان آنچه آن ها ” غارت سیستماتیک” خوانده اند فراهم شود.
آنها می گویند که تجزیه و تحلیل آنها از عکس های ماهواره ای اولین شواهد قطعی را ارائه می دهد که نشان می دهد الگوهای غارت آثار باستانی که با تسلط طالبان در برخی نواحی در زمان دولت قبلی آغاز شده بود از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ ادامه یافته است.
تیم تحقیقاتی دانشگاه شیکاگو به سرپرستی پروفسور گیل استاین میگوید: “با بلند رفتن جنگ در افغانستان و سقوط پی هم ولسوالی ها به دست طالبان، ۱۶۲ شهر باستانی بین سالهای (۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ )با سرعت شگفتانگیز، یک شهرک در هفته ویران میشدند” و این رویه در ۳۷ مکان پس از آن در زمان طالبان ادامه یافت.
پروفسور استین معتقد است که این سایت ها ممکن است توسط افرادی غارت شود که به اندازه کافی ثروتمند و قدرتمند هستند که بتوانند تجهیزات حمل و نقل زمین را بخرند یا اجاره کنند و آنها را “بدون دخالت هیچ کس” به قرا و قصبات منتقل کنند.
گزارش این محققان می افزاید: بیشتر مکان های شناسایی شده در منطقه بلخ در شمال افغانستان است که بیش از دو هزار سال پیش مرکز باختر بود.این ساحه از ثروتمندترین و پرجمعیت ترین مناطق افغانستان باستان در قرن ششم قبل از میلاد در زمان امپراتوری هخامنشی بود.
عتیق الله عزیزی، سرپرست معاون وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان، ادعای غارت و تخریب سیستماتیک را رد کرده و گفته است که یک واحد ۸۰۰ نفری برای مراقبت از مکان های تاریخی از گذشته هنوز به کار خود ادامه می دهند.
او به بیبیسی گفت که برخی سازمانها تصاویری را در رابطه با «حرکت بولدوزرها و جابجایی مردم» به این وزارتخانه ارسال کردهاند، اما گفت: “ما تیمهای مختلفی را برای بررسی سایتها فرستادیم و میتوانم به شما اطمینان دهم که در هیچ یک از آنها حتی یک حادثه رخ نداده است”.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید

محققان باستانشناسی امریکا: دهها ساحه باستانی در افغانستان با بولدوزر تخریب شدهاند
- 3:20 pm
- February 23, 2024