Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

288942
سفر احمد الشرع به امارات و ترکیه؛ نشانه‌ای از بازگشت تدریجی سوریه به معادلات منطقه‌ای
mehr1-6426817
نگرانی ناتو از احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در فضا
61274688_605
نگرانی سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان از ممنوعیت نشر تصاویر موجودات زنده در رسانه‌ها

نگرانی رهبر طالبان از اختلافات داخلی

در فایل صوتی منصوب به رهبر طالبان که تلویزیون ملی افغانستان از سخنرانی عیدی او در قندهار پخش کرده، رهبر طالبان از اختلافات داخلی ابراز نگرانی می‌کند

ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان در سخنرانی خود به مناسبت عید قربان بر اتفاق و اتحاد میان مردم تاکید کرد و گفت اگر یک روز همه متحد شوند و او را برکنار کنند خوشحال می‌شود اما از اختلاف و تفرقه خوشحال نیست.

این سخنان رهبر طالبان در حالی منتشر میشود که قبلاً از این نیز از اختلافات داخلی طالبان گزارش شده بود‌.

بر اساس دیدگاه های اگاهان سیاسی، در میان طالبان دو جناح عمده‌ ، یکی «شبکه‌ حقانی،»به رهبری سراج‌الدین حقانی است که پایگاه مردمی آن عمدتاً در مناطق جنوب شرق و شرق افغانستان است و دیگری «طالبان قندهاری» به رهبری هبت ‌الله آخندزاده است که پایگاه مردمی آن عمدتاً در مناطق جنوب این کشور است.

سراج‌الدین حقانی به عنوان سرپرست وزارت داخله، بستگان خود را در پست‌های کلیدی در حکومت طالبان می ‌گمارد، اما هبت‌الله آخندزاده با حمایت حلقه‌ کوچکی از رهبران مذهبی و حامیانش در قندهار، بر افغانستان حکومت می‌ کند.

گفته می شود که در بسیاری موضوعات از جمله آموزش و اشتغال زنان، در میان طالبان قندهاری نیز اتفاق نظر وجود ندارد. این دسته از طالبان قدرتمند جنوبی از جمله عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرا، مولوی وثیق رئیس استخبارات و ملا یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، به «طالبان دوحه» شهرت دارند و دارای رویکرد معتدل اند که بر خلاف ملا هبت الله آخندزاده، خواهان تعامل جدی با جامعه بین المللی بخصوص امریکا هستند.

رهبر طالبان روز گذشته در جریان سخنرانی خود، از عدم اتحاد و اتفاق کامل داخلی سخن به میان آورد؛ مسئله ای که آخندزاده را بیش از گذشته نگران ساخته و به این دلیل، چند بار در صبحت هایش بر واژه های «اتفاق ،اتحاد و همبستگی» تأکید کرد.

رهبر طالبان گفت: «من این نمی‌ را خواهم که در داخل و بیرون نظام، مسلمانان عام و خاص باشند، من اختلاف‌ شان را نمی‌خواهم. اگر یک روزی همه متحد شوند و مرا از این منصب دور کنند، من از این تصمیم خوشحال می شوم، ولی به این خوش نیستم که در بین خود اختلاف و تفرقه داشته باشند.»

از زمان بازگشت طالبان به قدرت تاکنون هیچ کشوری حکومت آن‌ها را به رسمیت نشناخته است. بیشتر کشورها شرط فراگیر بودن حکومت و رعایت حقوق بشر را برای به رسمیت شناختن طالبان اعلام کرده‌اند.

این بار نیز هیچ عکس و فیلمی از جریان سخنرانی رهبر طالبان منتشر نشد. هرچند ظاهر نشدن او در حضور رسانه‌ها و عدم انتشار عکس و ویدیو از او «دلایل امنیتی» تلقی می‌ شود، اما اخیراً ذبیح الله مجاهد سخنگوی ارشد طالبان گفت که هبت‌الله آخوندازده در این زمینه حساس است و به دلیل این که از نظر شرعی می‌خواهد در آخرین حد «تقوا» باشد، نمی‌خواهد از او عکس‌برداری شود.

مطالب بیشتر

mehr1-6426817
نگرانی ناتو از احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در فضا
1950037_714
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در آستانۀ مذاکرات هسته‌ای وارد مسقط شد
جولانی
احمد شرع رئیس‌جمهور موقت سوریه و همسرش در کنفرانس دیپلماسی آنتالیا حضور یافتند
Contact via WhatsApp