March 25, 2024

Farsi, تیتر سوم, سیاست, فرهنگ و هنر

از بهار طبیعت تا خزان شریعت

روز ها و ماه ها و سال‌ها گذشت و تنهایی ما درین جغرافیای گویا دور، به فراموشی سپرده شده . ما در حصار قفسی که مانده ایم، مانده ایم. در حصار دیوار های بلندی که سر به فلک نهاده و مارا ازین دیوار ها راه گریزی نیست. در حصار شریعتی که نه منطق میگوید و نه منطق میشنود. فکر نکن ما در کجای راهیم ،چون این کابوسی است در شب تیره و بی ستاره که مارا به کام مرگ خواهد کشاند .کابوسی که نه تمام میشود و نه کسی بیدارمان میکند. از فریاد ما فلک بیداد میکند و اما گوش بشر را توان شنیدن نیست و اما تو تصور کن. تصور کن این بهار، بهار دیگریست بهاری که نه پرنده ی میمیرد و نه آشیانه ی خراب میشود. تصور کن دیوار ها فرو میریزند و تو نفس تازه میکشی، همانطور که سال تازه است و زمین و گیاه تازه است تو نیز قدم تازه بردار هرچند دروازه ها را برویت بسته اند. حرف تازه بگو و سرودی تازه بخوان. کهنگی را بگذار به کهنه اندیشان تنگ نظری که دهانت را می‌بندند و سکوتت را تایید میکنند. دوستی را تازه کن و دشمنی را بگذار بخشکد. محبت را جاودانه بساز و نفرت را بگذار ریشه کن شود. تصور کن در ها باز اند و تو سال جدیدت را با برنامه های طرح ریزی شده دنبال خواهی کرد .تصور کن کتاب و قلم ات را پس میدهند و تو از نو شروع خواهی کرد. می دانم زندگی با تصور و خیال مطلق سازگار نیست اما سهم ما از حقوقی که بشر دارد همین است. تصور، خیال، امید، حسرت و در نهایت مبارزه. یعنی که بهار و زیبایی طبیعت را خریدار باش و سرسری از کنارش نگذر. نگذار روحت بمیرد، بر دامن طبیعت بنشین و برگ های شگوفه را که از شاخه ریخته اند بچین. مگر حیف نیست پنجره ی اتاقت را بروی نسیم روح بخش صبح بهاری ببندی و از هوای پاکش استشمام نکنی؟ پس تا زنده هستی زندگی کن، در بن بست هم راه آسمان باز است. باران بخاطر تو می‌بارد و سبزه بخاطر تو میروید. چه فرقی میکند آسمان شب، صاف است یا ابری، تو در آسمان زندگی خودت ستاره باش. با خودت خلوت کن و عاشقانه های حافظ و مولانا را در روشنایی نور مهتاب با صدای بلند بخوان. به خورشید نگاه کن که چه گرم و صمیمانه بتو می‌تابد و باور داشته باش که بی‌تو همه چیز ناچیز است، همه رنگ ها بی رنگ و همه صدا ها خاموش. باران رحمانی

Farsi, اخبار, تیتر دوم, جهان

فرانسه سطح هشدار تروریسم را پس از حمله مسکو به بالاترین درجه رساند

در پی حمله تروریستی اخیر در مسکو، دولت فرانسه تصمیم گرفته است هشدار تروریسم را به بالاترین سطح ممکن افزایش دهد. گابریل آتال، نخست وزیر فرانسه، پس از نشستی با مقامات ارشد امنیتی و دفاعی کشور و دیدار با امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، این خبر را اعلام کرد. این تصمیم در پاسخ به حمله اخیر در مسکو و ادعای مسئولیت این حمله توسط داعش گرفته شده است که تهدیداتی جدی علیه امنیت فرانسه محسوب می‌شود. آتال در حساب رسمی خود در شبکه ایکس تاکید کرد که این اقدام از مدت‌ها قبل، در راستای آمادگی برای میزبانی بازی‌های المپیک در پاریس، برنامه‌ریزی شده بود. سطح بالای هشدار تروریسم‌ که فرانسه دارای سه سطح هشدار است، در شرایطی فعال می‌شود که حمله ای در داخل یا خارج از کشور رخ دهد یا تهدیدی قریب‌الوقوع وجود داشته باشد. با فعال شدن این سطح هشدار، اقدامات امنیتی استثنایی به اجرا گذاشته می‌شود که شامل گشت‌زنی توسط نیروهای مسلح در مکان‌های عمومی مهم می‌شود. این اقدامات با هدف تامین امنیت شهروندان و مهمانان المپیک انجام خواهد گرفت.

Farsi, اخبار, افغانستان, تیتر اول

بازی دو سر باخت؛ استراتژی پاکستان در مواجهه با طالبان از طریق داعش

در چشم‌انداز پیچیده‌ای که تنش‌های منطقه‌ای و نبردهای قدرت شکل داده‌اند، پاکستان در مسیری حرکت می‌کند که ممکن است به سود منافع بلندمدت آن نباشد. استفاده از داعش به عنوان ابزاری برای مقابله با طالبان، نه تنها چالش‌های امنیتی جدیدی را برای این کشور ایجاد می‌کند بلکه پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی برای ثبات منطقه‌ای به همراه دارد. شواهد و ادعاهای موجود نشان می‌دهند که پاکستان، در تلاش برای قرار دادن طالبان در موقعیت دفاعی، به گروهی پناه داده است که خود به شدت به دنبال نفوذ و افزایش قدرت در منطقه است. این اقدام که به نظر می‌رسد با هدف ایجاد انزوای بیشتر بین‌المللی برای طالبان و احتمالاً، جلوگیری از گشایش سفارت‌خانه‌های کشورهای مختلف در کابل صورت گرفته، به نظر می‌رسد این استراتژی خود به یک تهدید علیه پاکستان تبدیل شود. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، با بیان اینکه داعش تحت تعقیب نیروهای طالبان قرار دارد و ادعای حملات آتی این گروه به مناطق دیپلماتیک را رد کرده، به عنوان نشانه‌ای روشن از درک این استراتژی است. با این حال، تهدیدهای مستمر داعش و حملات آن‌ها در منطقه، به ویژه حمله های اخیر در قندهار و مسکو، این سؤال را مطرح می‌کند که آیا واقعاً امنیت تحت کنترل است یا خیر. این استراتژی پاکستان، در حالی که به نظر می‌رسد برای کنترل طالبان و تلاش برای حفظ نفوذ خود در افغانستان است، می‌تواند به ضرر خود این کشور نیز تمام شود. پناه دادن به داعش و اجازه دادن به این گروه برای استفاده از خاک پاکستان به عنوان پایگاهی برای حملات و آموزش، ریسک‌هایی را به همراه دارد که می‌تواند به طور جدی امنیت داخلی پاکستان و نیز تعاملات منطقه‌ای آن را تحت تأثیر قرار دهد. یک بار دیگر باید یادآوری کرد که بازی با داعش به عنوان کارتی علیه طالبان، می‌تواند به قیمت بالایی تمام شود. به جای ایجاد امنیت و ثبات، این استراتژی می‌تواند به افزایش ناامنی و تقویت هر دو گروه داعش و طالبان منجر شود، چالش‌هایی که نه تنها برای پاکستان بلکه برای کل منطقه پیامدهای جدی به همراه خواهد داشت.

Scroll to Top