April 3, 2024

Farsi, اخبار, تیتر چهارم, خبرها

بازداشت دو عضو داعش خراسان در تلاش برای ورود به حرم معصومه در قم

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، دو عضو داعش خراسان که قصد ورود به «حرم حضرت معصومه» در شهر قم را داشتند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. تصاویری که توسط دوربین‌های مداربسته گرفته شده، نشان می‌دهند که این دو نفر در حال عبور از دروازه چک الکتریکی توسط ماموران امنیتی دستگیر می شوند. تا اکنون جزئیات بیشتری درباره این بازداشت منتشر نشده است. بعد از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، شاخه خراسان گروه داعش بیش از هر زمان دیگری در منطقه فعال شده و در این مدت حملاتی را در افغانستان، پاکستان، ایران و روسیه انجام داده است. در آخرین مورد از حملات داعش در عمق خاک ایران، دو انفجار انتحاری در روز سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی در شهر کرمان ایران بود که منجر به کشته شدن ده ها تن و مجروح شدن بسیاری شد. تصاویر ورود این دو عضو داعش به «حرم حضرت معصومه» توسط خبرگزاری رسمی حوزه، حوزه نیوز منتشر شده است.

Farsi, انتخاب سردبیر, تیتر پنجم, دانش و فناوری, دوم

معرفی اولین موتر دریفت بدون راننده مجهز با هوش مصنوعی توسط جیلی اتو

جیلی اتو، تولیدکننده موترهای برقی چینی، به تازگی اولین موتر دریفت بدون راننده جهان مجهز با هوش مصنوعی را معرفی کرده است. این دستاورد برجسته در صنعت موتر به دلیل انجام آزمایشات کاملاً مستقل و دریفت روی برف و یخ، به نقطه عطفی تبدیل شده است. با استفاده از شاسی دیجیتالی و فناوری ادراکی پیشرفته، موترهای جدید جیلی قابلیت اجرای تکنیک‌های رانندگی تهاجمی را دارا میباشند. علاوه بر این، سیستم اشترینگ با سیم موتر این امکان را فراهم می‌کند که جهت حرکت به صورت دقیق و سریع کنترل شود. این قابلیت‌ها هماهنگی یک سیستم کامل و یکپارچه را فراهم می‌کنند. این سیستم قادر است وضعیت فعلی موتر را در زمان واقعی شناسایی و پیش‌بینی کرده و به آن اجازه دهد مانند یک راننده حرفه‌ای عمل کند. موتر های جیلی با استفاده از هوش مصنوعی، به ویژگی‌های ایمنی پیشرفته و سیستم‌های کمک رانندگی مجهز شده‌اند. این ویژگی‌ها باعث می‌شوند که حتی مسافرانش احساس اطمینان و امنیت کامل را در حین رانندگی داشته باشند و رانندگی را به‌صورت روان و بی‌مشکل تجربه کنند. به‌عنوان یکی از بزرگترین موترسازان خصوصی چین، رونمایی جیلی از موتر دریفت بدون راننده مجهز با هوش مصنوعی، موقعیت آن را در خط مقدم نوآوری خودرو نشان می‌دهد و نشان از تعهد آن به پیشروی در آینده حمل‌ونقل دارد.

Farsi, اخبار, تیتر سوم, جهان

آمار ابتدایی زلزله شدید در تایوان؛ ۴ کشته و بیش از ۵۰ تن زخمی

بر اساس گزارش های رسمی، این زلزله با قدرت ۷.۴ درجه ریشتر در شرق تایوان، به خصوص در شهر هوآلین، اتفاق افتاده است. هم‌زمان با وقوع این زلزله، هشدار سونامی در جنوب جاپان و فیلیپین نیز صادر شده است. تصاویر ویدئویی از رسانه‌های محلی نشان می‌دهند که ساختمان‌های مسکونی و افرادی که از خانه‌ها و مکاتب خارج شده‌اند، آسیب دیده و در وضعیت ناپایداری هستند. به گفته مرکز مطالعات زمین‌شناسی امریکا، کانون این زلزله ۱۸ کیلومتری جنوب شهر هوالی‌ین تایوان قرار داشته است. مقامات اعلام کرده‌اند که این زلزله، شدید‌ترین زلزله تایوان در طول ۲۵ سال گذشته بوده است.

Farsi, اخبار, تیتر دوم, خبرها

شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی حمله به کنسولگری ایران در دمشق تشکیل جلسه داد

شورای امنیت سازمان ملل به‌عنوان واکنش به حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق که منجر به کشته شدن ۷ نظامی وابسته به سپاه پاسداران شد، جلسه‌ای اضطراری برگزار کرد. در این جلسه، نمایندگان چین، روسیه و الجزیره حمله را محکوم کرده و سفیر روسیه آن را «غیرقابل قبول» خواند. او اسرائیل را به انجام اقداماتی که می‌تواند منجر به تشدید مناقشات در خاورمیانه شود، متهم کرد. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز این حمله را محکوم کرده و بر احترام به امنیت نهادهای دیپلماتیک تأکید کرده است. امریکا، فرانسه و بریتانیا به‌عنوان سه عضو دائم شورای امنیت، هنوز حمله را محکوم نکرده‌اند ولی نماینده دائمی امریکا در جلسه اعلام کرد که اگر ثابت شود، ساختمان مورد حمله متعلق به اماکن دیپلماتیک بوده است، حمله را محکوم خواهد کرد. زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی دایمی ایران در سازمان ملل، این حملات را «جنایات هولناک و حملات ناجوانمردانه تروریستی» خوانده و اسرائیل را متهم به نقض منشور سازمان ملل، قوانین بین‌المللی و حاکمیت سوریه دانست.

Farsi, اخبار, انتخاب سردبیر, اول, تحلیل و گزارش, تیتر اول

برگشت به عقب یک انتخاب نیست: ما نباید افغانستان را فراموش کنیم

سرمقاله نشریه «فرانکفورتر قوندشاو» نوشته کارین دالکا افغانستان باید هرگز از دید ما دور نباشد و دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد. بسیاری از خبرهای منفی اخیر افغانستان، یادآور دوران حکومت وحشتناک طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ است. در آن زمان، تخریب گنجینه‌های فرهنگی از جمله مجسمه‌های بودا در بامیان و بیشتر از همه، ظلم وحشیانه به زنان باعث ترس و وحشت در سراسر جهان شد. با افسوس، تاریخ تکرار می‌شود: از زمانی که رژیم بنیادگرای اسلامی در سال ۲۰۲۱ دوباره در افغانستان به قدرت رسید، دختران و زنان را به طور روزافزون از جامعه عمومی بیرون می‌ راند و آنها را به طور سیستماتیک از حق رأی محروم می‌ کند. اما خبر نگران‌کننده این است که طالبان می‌خواهند دوباره زنان را به اتهام «زنا» سنگسار کنند. این پیوستگی در مسیر نابودی یک فرهنگ، دوباره بیانگر شکست غم‌انگیز ماموریت بین‌المللی در افغانستان است، شکستی که مسئولان سیاسی در آلمان برای مدت‌ها نخواستند به آن اعتراف کنند. عملیات در افغانستان شکست خورده است! نتایجی که توسط کمیسیون مطالعاتی بوندستاگ اعلام شده است، این را به وضوح نشان می‌دهد: عملیات در افغانستان از لحاظ استراتژیکی شکست‌خورده بوده است. گزارش موقت این کمیسیون که بیش از ۳۰۰ صفحه است، به تازگی ارائه شده، اما تاکنون در رسانه‌ها و محافل سیاسی در برلین کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این کاهش توجه ممکن است به دلیل واقعیت تلخی باشد که عملیات در افغانستان به‌صورت کلی شکست خورده است‌ و این واقعیت از زمان خروج نیروهای ائتلاف بین المللی به‌ صورت مخفیانه در سال ۲۰۲۱، مشخص بوده است. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا سیاستمداران از این تجربه درس گرفته‌اند یا خیر؟ تا پایان سال ۲۰۲۴، کمیسیون موظف نمایندگان مجلس و کارشناسان، توصیه‌هایی را ارائه خواهند کرد، اما آیا نخبگان سیاسی آماده به انجام تغییرات لازم هستند؟ شک و تردید منطقی است. خطر تروریسم از افغانستان هنوز هم وجود دارد و این امر نمی‌تواند به‌سادگی نادیده گرفته شود. رفتار نادرست با کارمندان محلی سابق و بسیاری از افغان‌های در معرض خطر که به درستی احساس می‌کنند که رها شده‌اند، نشان می‌دهد که در سیاست و جامعه تمایل زیادی برای حل مسئله‌های ناشی از شکست در افغانستان وجود دارد. این مسائل نباید از دید عمومی دور باشند و نباید از ذهن سیاستمداران کنار رفته باشند. حملات اخیر گروه‌های شبه نظامی تروریستی مانند دولت اسلامی « داعش» در کشورهای دیگر جهان نشان‌دهنده این مسئله است. این نشان می‌دهد که تهدید جهادگرایی و تروریسم هنوز هم از افغانستان بسیار واقعی است. «جنگ علیه تروریزم» این محل پرورش را هرگز خشک نکرد، بلکه آن را بارور کرد. هر چند طالبان ادعا می‌کنند که در حال مبارزه با گروه «شاخه خراسان گروه داعش» هستند، اما کارشناسان امنیتی هشدار می‌دهند، نباید به آنها اعتماد کرد که قادر به کنترل وضعیت خواهند بود. هر کسی که به‌افغانستان بی‌توجهی کند، منافع امنیتی خود را در واقعیت نادیده‌گری می‌گیرد. بنابراین، آلمان و جامعه بین‌المللی نمی‌توانند به‌سادگی مسئولیت خود را در قبال افغانستان و ادامه تغییرات مخرب در آن، رها کنند. این مسئله از نظر اخلاقی و استراتژیکی اهمیت دارد و نیازمند بررسی دقیق و اعمال تغییرات جدی در سیاست‌ها و رویه‌های موجود است.

Scroll to Top