April 7, 2024

Farsi, اخبار, افغانستان, تیتر چهارم, فرهنگ و هنر

عبدالحمید مبارز، روزنامه‌نگار پیشکسوت کشور درگذشت

نیلاب مبارز، دختر آقای مبارز این خبر را در فضای مجازی، به دوستان و آشنایان خانواده اش اعلام کرده است. به گفته نیلاب مبارز، پدرش، استاد عبدالحمید مبارز، با کسب سوابقی درخشان در حوزه روزنامه‌نگاری و سیاست، در تاریخ ۲۷ رمضان، در شهر کابل، دار فانی را وداع گفت. او علت دقیق درگذشت آقای مبارز را اعلام نکرده، اما اشاره کرده است که پدرش به دلیل کهولت سن، مدتی زیر درمان و مراقبت قرار داشته است. عبدالحمید مبارز فارغ‌التحصیل دانشکده حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل بود و در طول فعالیت حرفه‌ای خود، بر علاوه کار در سمت معاون روزنامه انیس و مسئول آژانس اطلاعاتی باختر، مسئولیت‌های مختلفی را بر عهده داشت. او همچنین در ابتدای دولت پیشین به عنوان معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، خدمت کرده است. آقای مبارز در سال‌های اخیر، ریاست اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان را بر عهده داشت. علاوه بر فعالیت‌های سیاسی و رسانه‌ای، عبدالحمید مبارز کتاب‌های متعددی در زمینه تحولات سیاسی و تاریخی معاصر افغانستان نوشته و منتشر کرده است.

Farsi, اخبار, افغانستان, انتخاب سردبیر, تیتر اول

ناپدید شدن شمش‌های طلا در مرز ایران و افغانستان: طالبان در دام خود افتادند

به گزارش منابع محلی در مرز اسلام قلعه در غرب افغانستان، ۱۲ کیلو طلا که قرار بود به ایران قاچاق شود، ابتدا توسط افرادی که خود را منسوبان ریاست استخبارات هرات معرفی کرده بودند، از یک موتر سواری نوع تکسی بین المللی ضبط شد. اما بعداً مشخص شد که این افراد قصد داشتند شمش های طلا را برای خود بردارند که توسط بخش دیگری از استخبارات طالبان دستگیر شدند. منابع به خبرگزاری دیده بان افغانستان گفتند که به طور کلی، ۹ نفر از جمله راننده تکسی، دو مسافر و ۶ عضو استخبارات طالبان دستگیر شده‌اند. قیمت ۱۲ کیلو طلا به شکل شمش، بیش از نیم میلیون دالر تخمین زده می‌شود. مرز اسلام قلعه، به عنوان اصلی‌ترین مسیر قاچاق طلا و دالر به ایران شناخته شده که گفته می‌شود روزانه صدها کیلو طلا و میلیون‌ها دالر به طور قاچاقی از افغانستان خارج و وارد ایران می‌شود. با این حال، طالبان برای قاچاق طلا و دالر از افغانستان، مجازات و جریمه سنگین تعیین کرده‌اند، طوری که اگر اتفاقی مشابه رخ دهد، مالکان طلا و دالر، جرأت نمی‌کنند به طالبان شکایت کنند. این حادثه نخستین باری نیست که طالبان با استفاده از هویت رسمی ادارات استخباراتی، اقدام به سرقت می‌کنند، اما برای بار اول، طالبانِ سارق، توسط گروه دیگری از طالبان، همراه با طلاهای سرقتی دستگیر می‌شوند. در گذشته نیز، تعدادی از افراد که در مسیر راه یا حین بازرسی، طلا و دالر شان سرقت شده، به طالبان شکایت کرده‌اند، ولی این اقدام نه تنها باعث برگشت طلا و دالر به صاحبان نشده است، بلکه منجر به زندانی و جریمه این افراد نیز نشده است. در این حادثه نیز، مالک طلاهای سرقت شده، به اداره استخبارات طالبان از موضوع سرقت ۱۲ کیلو شمش طلا توسط افراد این اداره گزارش داده که منجر به دستگیری خودش و افراد طالبان شده است.

Farsi, اخبار, تیتر پنجم, جهان, دانش و فناوری

معرفی کمره شفاف برای ردیابی چشم، توسط متخصصان بارسلونا

به گزارش «تک اکسپلور» انجینران انستیتوت علم و فناوری بارسلونا، کمره جدیدی ساخته اند که می تواند حرکات چشم را بدون ایجاد مانع در دید کاربر ردیابی کند. آنها با ساختن کمره تقریباً شفاف به این امر دست یافتند و به ۹۵ درصد نور اجازه عبور از آن را می دهد. این کمره از یک ردیاب نوری ساخته شده از ورقه های گرافن که با نقاط ریز سولفید سرب ساخته شده است، استفاده می کند. هنگامی که نقاط روشن می شوند، جریانی در سراسر لایه گرافن ایجاد می کنند که تشخیص نور را امکان پذیر می کند. این فناوری جدید پیامدهای قابل توجهی در زمینه های مختلف از جمله واقعیت مجازی، کمک موتر و ردیابی تبلیغات دارد و می توان آن را در عینک های استندرد یا حتی لنزهای تماسی ادغام کرد. با این حال، قبل از اینکه به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد، بهبودهای بیشتری لازم است. با این حال، این کمره نشان دهنده یک پیشرفت بزرگ در فناوری دوربین است که می‌تواند نقش مهمی در تغییر نحوه استفاده از سیستم‌های ردیابی چشم در زمینه‌های مختلف داشته باشد.

Farsi, اخبار, افغانستان, تیتر اول

تهدید نوظهور: ایران از افزایش قاچاق موادمخدر صنعتی از افغانستان نگران است

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، اسکندر مؤمنی، رئیس «ستاد مبارزه با موادمخدر» این کشور در یک نشست، اعلام کرده است که بر اساس مشاهدات، ورود موادمخدر صنعتی از افغانستان در حال افزایش است. مؤمنی افزوده است که موادمخدر صنعتی یک تهدید نوظهور برای جوامعه جهانی است و مقابله با آن باید بخشی از برنامه‌ریزی اصلی کشورها باشد. او همچنین اظهار داشته که «در نشست منطقه‌ای بغداد در سال گذشته، کشورهای حاشیه خلیج فارس به شدت از گسترش مواد صنعتی در کشورهایشان نگران بودند. همچنین، در اجلاس کمیسیون موادمخدر در وین، بسیاری از کشورها از جمله امریکا نیز ابراز نگرانی جدی داشتند و تاکید کردند که این مواد در حال زیاد شدن است.» پیش از این در ماه مارچ، رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران اعلام کرده بود که تولید مواد مخدر صنعتی، به‌ویژه «متامفتامین و شیشه» در افغانستان، با افزایش ۲۰ درصدی مواجه است و این امر نگرانی‌هایی را در ایران به وجود آورده است. او بیان کرده بود که «مبارزه با مواد مخدر باید درخصوص همه انواع آن در داخل افغانستان صورت گیرد.» از سوی دیگر، طالبان همواره ادعا کرده است که کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته است، اما مقام‌های ایرانی این ادعا را تأیید نمی‌کنند و اعلام می‌کنند که مواد مخدر صنعتی در افغانستان خطری برای آن کشور و جامعه جهانی است. سازمان ملل نیز به روند گسترش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی از افغانستان اشاره کرده و این مسئله را به عنوان یک تهدید جدی برای بازار جهانی مواد مخدر مطرح کرده است.

Scroll to Top