April 22, 2024

Farsi, اخبار, افغانستان, تیتر چهارم, ورزش

شکست تیم فوتسال بحرین در مقابل شاگردان مرتضایی؛ آیا تیم ملی فوتسال افغانستان، شگفتی‌ساز خواهد شد

تیم ملی فوتسال افغانستان در یک بازی نفسگیر و جذاب با شکست بحرین و همزمان برتری تیم ملی ایران برابر کویت، راهی مرحله یک چهارم نهایی جام ملت های آسیا شد. تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و بحرین در آخرین دیدار مرحله گروهی رقابت‌های جام ملت‌های آسیا – ۲۰۲۴، ساعاتی پیش در مقابل هم قرار گرفتند که با نتیجه ۳ بر ۲ به نفع افغانستان به پایان رسید. در دیگر دیدار این گروه که امروز برگزار شد تیم ملی فوتسال ایران از سد کویت گذشت. به این ترتیب در جدول رده بندی گروه D تیم ملی ایران با ۹ امتیاز صدرنشین و افغانستان با ۴ امتیاز در رده دوم قرار گرفت و این دو تیم همزمان راهی مرحله یک چهارم نهایی شدند. کویت با ۴ امتیاز و با تفاضل گول کمتر نسبت به افغانستان و تیم بحرین بدون امتیاز از ادامه رقابت‌ها کنار کشیدند. تیم ملی فوتسال افغانستان در مرحله یک چهارم نهایی، روز چهارشنبه به مصاف تاجیکستان می رود و ایران با قرقیزستان مسابقه خواهد داد. جدول دیدارهای مرحله یک چهارم نهایی: چهارشنبه ۵ ثور، ۱۰:۳۰: تاجیکستان – افغانستان در همین روز، ۱۳:۳۰: ایران – قرقیزستان 
در همین روز، ۱۴:۳۰: تایلند – عراق 
در همین روز، ۱۷:۳۰: ازبکستان – ویتنام

Farsi, تیتر دوم, جهان

ابراهیم رئیسی در پاکستان: تهران و اسلام آباد هشت توافقنامه و سند همکاری دوجانبه، امضاء کردند

به گزارش خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی «ایرنا»، صبح امروز ۳ ثور، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، همراه با هیئتی بلندپایه، وارد اسلام آباد پایتخت پاکستان شد و با مقامات این کشور دیدار و گفتگو کرد. گفته شده است که آقای رئیسی طی اقامت دو روزه اش در پاکستان، در چند برنامه مختلف در چند کلان شهر این کشور، شرکت خواهد کرد. بر اساس گزارشات رسانه های پاکستانی، یکی از سند های مهمی که امروز طرفین امضاء کردند، موافقتنامه امنیتی است که تا به حال جزئیات زیادی از آن منتشر نشده است. دو روز پیش، دولت امریکا، دو شرکت چینایی و یک شرکت بلاروسی در ارتباط به تأمین قطعات و اقلام حساس برنامه موشکی پاکستان، در لیست تحریم های خود قرار داد. بی بی سی به نقل از منابع خود گزارش کرده است که رئیس جمهور ایران و صدراعظم پاکستان، یک ملاقات غیر علنی و سری نیز خواهند داشت. آخرین باری که میان ایران و پاکستان، تا حدی تنش جدی ایجاد شد و روابط دو طرف را تحت تأثیر قرار داد، حدود سه ماه قبل بود که ابتدا ایران به اهدافی در خاک پاکستان حمله موشکی کرد و سپس ارتش پاکستان در فاصله زمانی کمی، منطقه «سراوان» در شرق خاک ایران را مورد هدف هوایی قرار داد. در آن زمان هر دو جانب اعلام کردند که «مخالفان مسلح خود و گروه های تروریستی» را مورد حمله قرار داده اند.

Farsi, تحلیل و گزارش, تیتر سوم, جهان

شواهدی ترسناک از یک جنایت: کشف گورهای دسته‌جمعی در غزه پس از عقب‌نشینی ارتش اسرائیل

منابع محلی فلسطینی به الجزیره اعلام کرده‌اند که پس از عقب‌نشینی سربازان اسرائیلی از منطقه خان یونس، در محیط شفاخانه‌های این شهر چند گور دسته‌جمعی کشف شده است. به نقل از این منابع که الجزیره گزارش کرده، روز گذشته یک گور دسته جمعی در محوطه «شفاخانه ناصر» در خان یونس پیدا شده است که نزدیک به ۲۰۰ جسد در آن دفن شده اند. هفته گذشته نیز از محوطه «شفاخانه الشفا» ۱۰ جسد از یک گور دسته‌جمعی به دست آمده بود. جنبش حماس و بسیاری از جریان‌های سیاسی و نظامی فلسطینی، ارتش اسرائیل را به عنوان عامل این کشتار اعلام کرده و تأکید دارند که این اقدام نظامیان اسرائیلی، مصداق روشنی از “جنایت علیه بشریت” است. اما ارتش اسرائیل حماس را به استفاده نظامی از مراکز بهداشتی و شفاخانه‌ها متهم کرده و اعلام کرده است که در باره گورهای دسته‌جمعی تحقیق می‌کند. این در حالی است که دو هفته پیش ارتش اسرائیل از شهر خان یونس عقب‌نشینی کرد و در عوض، حملاتش را بر جنوبی‌ترین بخش غزه، شهر “رفح” آغاز کرده است. بر اساس گزارش‌های رسمی، در نتیجه حمله‌های هوایی جنگنده‌های اسرائیلی، روز گذشته در رفح، ۲۲ نفر به شمول ۱۸ کودک کشته شدند. در همین حال منابع فلسطینی به رسانه‌ها گفته‌اند که با عقب نشینی ارتش اسرائیل از خان یونس، لیست مفقود شدگان به ۲۰۰۰ نفر رسیده است. سخنگوی «دفاع مدنی غزه» در گفتگو با خبرنگار الجزیره، اظهار داشت: «آنچه در غزه رخ می‌دهد، پاکسازی نژادی است. تعدادی از قربانیان، پیش از اینکه کشته شوند، توسط سربازان اسرائیلی برهنه شده‌اند.» این سخنگو بیان کرد: «اشغالگران ده‌ها جسد را پیش از عقب‌نشینی، در هر منطقه‌ای دفن کرده‌اند. برخی از اجساد به خاکستر تبدیل شده‌اند و سازمان‌های بین‌المللی باید نوع سلاح استفاده شده را بررسی کنند.» دیده‌بان حقوق بشر اروپا – مدیترانه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «بیش از ۱۳ هزار فلسطینی در غزه، یا زیر آوار ساختمان‌ها مدفون هستند، یا در گورهای دسته‌جمعی به‌شکل ناشناس دفن شده‌اند و یا اینکه ارتش اسرائیل آن‌ها را ربوده و سرنوشت شان هنوز مشخص نیست.»

Farsi, تیتر اول, محیطِ زیست

کاظمی قمی: امیدواریم، جریان آب هیرمند به سیستان تداوم پیدا کند طالبان: آب باشد، حق آبه هم هست

بر اساس خبرنامه وزارت خارجه طالبان، «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس‌ جمهور و سفیر ایران در افغانستان در دیدار با امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان، از رفع موانع برای رسیدن آب هیرمند به سیستان ایران قدردانی کرده، آب را عاملی مهم در گسترش روابط دو جانبه اعلام کرده است. متقی در این دیدار اظهار داشته است: امسال بارندگی خوبی در افغانستان صورت گرفته و پس از چند سال خشکسالی، آب به پایین دست هلمند در ولایت نیمروز و نیز سیستان جاری شده است. خبرنامه افزوده است که آقای قمی با تاکید بر تقویت و گسترش روابط دوجانبه در حوزه های مختلف، از موضع گیری اخیر طالبان در مناقشه ایران – اسرائیل نیز تشکر و قدردانی کرده است. حق آبه هیرمند، از مهمترین مسائلی است که تا به حال میان طالبان و ایران، حل ناشده باقی مانده است. ایران بارها و حتی با تهدید از طالبان خواسته است تا حق آبه ایران را به درستی تأمین کند. طالبان هم در مقابل، همواره اعلام کرده که بارندگی های اندک و ادامه خشکسالی در افغانستان، مانع اصلی تأمین نشدن کامل حق آبه ایران است. ذبیح الله مجاهد سخنگوی ارشد طالبان، پیش از این طی یک کنفرانس خبری گفته است: « آب باشد، حق آبه هم هست»

Scroll to Top