May 2, 2024

Farsi, تیتر سوم, دانش و فناوری

اغواگری سیب: ده ها متخصص هوش مصنوعی گوگل، جذب یک پروژه سری اپل شده اند

گزارش ها حاکی است که غول فناوری «Apple» تعدادی از کارشناسان هوش مصنوعی گوگل را در یک آزمایشگاه مخفی در زوریخ سوئیس، واقع در اروپا استخدام کرده است. قرار است این تیم کارمندان، مدل ها و محصولات جدید هوش مصنوعی بسازند. بر اساس تجزیه و تحلیل فایننشال تایمز از صدها پروفایل لینکدین و همچنین آگهی‌های شغلی عمومی و مقالات تحقیقاتی، این شرکت ۲۰۷ تریلیون دالری در سال‌های اخیر برای گسترش تیم جهانی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین خود، اقدام به استخدام متخصصین گوگل کرده است. بر اساس این گزارش، اپل از سال ۲۰۱۸ میلادی حداقل ۳۶ متخصص گوگل را استخدام کرده است. در آن زمان اپل جان جیان آندرئارا به عنوان مدیر ارشد اجرایی هوش مصنوعی خود استخدام کرده بود. تیم اصلی هوش مصنوعی اپل در کالیفرنیا و سیاتل امریکا فعالیت می کنند اما این شرکت اخیراً دفاتر اختصاصی هوش مصنوعی خود را در اروپا و در زوریخ گسترش داده است. کارشناسان معتقدند ادغام استارت اپ های محلی هوش مصنوعی FaceShift و Fashwell در اپل نیز براساس تصمیم ساخت یک آزمایشگاه تحقیقاتی مخفی به نام Vision Lab درهمین شهر است. طبق این گزارش، کارمندان این آزمایشگاه درباره فناوری زیربنایی تحقیق می کنند که چت جی پی تی اوپن ای و محصولات مشابه مبتنی بر مدل های زبانی بزرگ را فعال می کند. تمرکز آنها روی طراحی مدل های هوش مصنوعی پیشرفته تری است که داده های ورودی متنی و تصویری را به کار می گیرد تا به سوالات پاسخ دهد. این گزارش افزوده است که فعالیت اخیر اپل روی مدل های بزرگ زبانی نتیجه طبیعی تحقیق این شرکت روی دستیار هوشمند سیری در دهه گذشته است. در بخشی از متن گزارش آمده است: این شرکت از مدت ها قبل از پتانسل شبکه های عصبی( نوعی هوش مصنوعی که با الهام از کنش و واکنش اعصاب مغز انسان ساخته شده )و فناوری که به توسعه محصولاتی مانند چت جی پی تی منجر می شود، آگاه بوده است. در حال حاضر گروه برتر هوش مصنوعی اپل از برخی پرسنل سابق گوگل از جمله «جیان آندرئا»، مدیر سابق گوگل برین که اکنون بخشی از دیپ مایند است، سامی بنجیو مدیر ارشد هوش مصنوعی اپل که قبلا یک محقق ارشد در گوگل بود، تشکیل شده است.

Farsi, تیتر دوم, فرهنگ و هنر

دو جایزه معتبر برای دو افغان در بریتانیا

فهیم زازی و شکردخت جعفری دو مهاجر افغان – بریتاتیایی که در جامعه بریتانیا از خود شایستگی و خلاقیت نشان داده اند، جایزه های ارزشمندی را دریافت کردند. فهیم زازی فعال اجتماعی و مددرسان در امور مهاجرین افغان در بریتانیا، به دلیل «نقش مؤثرش در روند اسکان منظم پناهجویان تازه وارد به آن کشور و ارائه مشاوره های سودمند،» جایزه «عضو امپراتور بریتانیا» را از خانواده سلطنتی بریتانیا دریافت کرد. شکردخت جعفری، مخترع و فیزیک‌دان طبی زن افغان به‌عنوان مبتکر سال، جایزه «دینامیک» سال ۲۰۲۴ را در بریتانیا بدست آورده است. هر دو با نوشتن پیام های در صفحات مجازی، از دریافت جایزه ابراز خوشحالی کردند و این دستاوردها را برای مردم افغانستان تبریک گفتند.

Farsi, تحلیل و گزارش, تیتر اول, سیاست

جان بس در پاکستان دنبال چه بود؛ آیا ماه عسل کشورهای همسایه با طالبان پایان یافته است؟

با توجه به تدابیر اخیر ایالات متحده در قبال افغانستان، این امر به طور واضح نشان دهنده تلاش این کشور برای تعیین موقعیت جدیدی برای خود در منطقه است. ارسال هیأت بلند پایه به ریاست جان بس، معاون امور سیاسی وزارت خارجه و سفیر سابق آمریکا در افغانستان به منطقه، به‌ویژه به پاکستان، نشان از تمایل آمریکا به برقراری تعاملات مستقیم و افزایش حضور خود دارد. این اقدامات بدون شک می‌توانند به طور مستقیم بر وضعیت امنیتی و اقتصادی افغانستان تأثیر بگذارند. ولی نباید زیاد هم هیجان زده شد. زیرا ابعاد این نزدیکی احتمالی امریکا – طالبان می تواند حوادث و بحران های بعدی را رقم بزند. از یک سو، تلاش برای تعامل با طالبان می‌تواند به استحکام این گروه در کشور کمک کند و برای مردم افغانستان تأثیرات منفی بیشتری به همراه داشته باشد. به ویژه افزایش محدویت های بیشتر بر زنان. از سوی دیگر، روسیه، ایران و چین که در سه سال گذشته پیوسته تلاش کردند تا طالبان را به عنوان کارت بازی استفاده کنند و تا حدی هم هزینه های را پرداخت کنند، به این آسانی برای امریکایی ها فرصت مانور و حضور گسترده را نخواهند داد. در همین حال مسئله انتخابات آتی ریاست جمهوری در امریکا را نیز نباید از نظر انداخت. این تحرکات ممکن است بخشی از کارزار انتخاباتی حزب حاکم در امریکا باشد. دموکرات ها که جوبایدن رئیس جمهوری کنونی از آن نمایندگی می کند، در میان رای دهندگان امریکایی، بر اساس نطر سنجی های معتبر اخیر، محبوبیت خود را از دست داده است. جنگ اکراین، حمایت از اسرائیل در حمله به غزه و خروج فاجعه بار نیروهای امریکایی از افغانستان، اکثریت شهروندان امریکا را به شدت ناراضی کرده است. با این وجود، هنوز ابهاماتی درباره اهداف و استراتژی‌های واقعی دولت امریکا به رهبری جوبایدن در افغانستان وجود دارد. آیا رئیس جمهوری امریکا واقعاً به دنبال تعامل با طالبان هست یا صرفاً از این تدابیر به منظور مدیریت وضعیت داخلی خود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ماه نومبر امسال استفاده می‌کند؟

Scroll to Top