May 8, 2024

Farsi, تیتر پنجم, دانش و فناوری

کشف جذاب در علم عصب‌شناسی: قطب نمای عصبی، رازی برای مهارت مسیریابی!

بر اساس تحقیقات اخیر انجام شده توسط محققان دانشگاه بیرمنگام و لودویگ ماکسیمیلیان در مونیخ، مغز انسان دارای یک قطب نمای عصبی داخلی است که نقش بسیار مهمی در مهارت مسیریابی انسان‌ها ایفا می‌کند. این قطب نما، با ارسال سیگنال‌های الکتریکی به نقاط مختلف مغز، فرد را در هدایت بهترین مسیرها و تصمیمات در محیط کمک می‌کند. تحقیقات انجام شده با استفاده از فناوری EEG بر روی ۵۲ شرکت‌کننده سالم نشان داد که قبل از انجام حرکت، سیگنال‌های قطب نمای مغزی به طور قابل توجهی قبل از واقعیت حرکت فرد ارسال می‌شوند، که این می‌تواند به عنوان یک نوع هشدار به دیگر قسمت‌های مغز درباره تغییر جهت حرکت عمل کند. از جالب‌ترین نکات تحقیق این است که قطب نمای عصبی همواره روشن است، اما سیگنال‌های آن قبل از حرکت فرد در حالت حداکثری از قدرت خود استفاده می‌کنند. این نتایج می‌توانند ارزشمندی بسیار برای طب عصبی و توسعه فناوری‌های مرتبط با مسیریابی داشته باشند. با این کشف جدید، راهی برای بهبود فهم ما از عملکرد مغز و ارتقای تکنولوژی‌های مسیریابی به وجود آمده است.

Farsi, تیتر چهارم, حقوق بشر

اعتراضات پناهجویان افغان در اندونزیا: صدایی برای حق زندگی

پناهجویان افغان مقیم اندونزیا به دلیل سرگردانی و بلاتکلیفی چندین ساله خود، در مقابل دفتر سازمان ملل، تجمع اعتراضی برگزار کردند. در یک سال گذشته، این چندمین بار است که پناهجویان افغان در شهر «ماکاسار» نسبت به سرنوشت نامعلوم خود برای رسیدن به استرالیا، در مقابل دفتر سازمان ملل در اندونزیا، تجمع راهپیمایی اعتراضی برگزار می کنند. در همین حال، شماری از این پناهجویان، پولیس اندونزیا را به برخورد خشونت‌آمیز با معترضان به ویژه با افغان ها متهم می کنند. براساس آمارها، هم اکنون نزدیک به ۱۴۰۰۰ هزار پناهجو در اندونزیا حضور دارند که حدود نیمی از آنها را شهروندان افغانستان تشکیل می‌دهند. بیش از یک دهه است که این گروه از پناهجویان افغان به امید زندگی بهتر در استرالیا، خانه و کاشانه خود را ترک کرده و به اندونزیا رفته‌اند، اما به دلیل قوانین سختگیرانه کشور استرالیا، آنها از رسیدن به این کشور بازمانده‌اند.

Farsi, اقتصاد, تیتر سوم, خبرها

از رویا تا واقعیت: پیشرفت‌ها و چالش‌های پروژه بزرگ کاسا-یکهزار

در یک کنفرانس خبری، عبدالرحمن رحمانی، رییس امور عملیاتی شرکت برق رسانی «برشنا» اعلام کرد که بیش از ۷۰ درصد پروژه انتقال انرژی منطقه‌ای «کاسا-۱۰۰۰» تکمیل شده و به‌زودی فاز بعدی این پروژه با ارزش ۹۰ میلیون دالر در افغانستان آغاز می‌شود. «کاسا ۱۰۰۰» از بزرگ‌ ترین پروژه‌های آسیای مرکزی نام برده می شود که قرار است برق قرقیزستان و تاجیکستان را از طریق خطوط انتقال انرژی، با طول یک هزار و ۲۵۰ کیلومتر به افغانستان و پاکستان انتقال دهد؛ در چهارچوب این طرح، ده‌ها کیلومتر خطوط جدید برق در این کشورها ساخته خواهد شد.این پروژه از بزرگ‌ترین زیرساخت‌های بازار منطقه‌ای انرژی برق است که برق قرقیزستان و تاجیکستان را به افغانستان و پاکستان انتقال می‌دهد. ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی ارشد طالبان، در ماه حوت سال گذشته،، از امضای قرارداد اجرایی این پروژه بین کشورهای قرقیزستان، ازبکستان، افغانستان و پاکستان با بانک جهانی خبر داده بود. اما در این میان، افغانستان کشوری است که با داشتن منابع و ظرفیت ‌های زیاد داخلی، مانند داشتن آب فراوان، باد و آفتاب، هنوز با کمبود جدی انرژی برق در طول سال مواجه است. مشکل بی‌برقی در افغانستان در فصل‌های گرما و سرما، به ویژه زمانی‌ که برق وارداتی به‌ دلیل ضرورت‌های داخلی کشورهای همسایه صادر کننده برق، کاهش پیدا می‌کند، بیشتر می‌شود. با تکمیل این پروژه، افغانستان به‌عنوان یکی از مهمترین مراکز تولید و انتقال انرژی در منطقه تقویت خواهد شد، که باعث ایجاد فرصت‌های جدید برای معاملات خرید و فروش انرژی در این منطقه می‌شود.

Farsi, اخبار, افغانستان, تیتر دوم

انفجار در بدخشان و ادامه تخریب مزارع کشت کوکنار در این ولایت

ساعاتی پیش در پی یک انفجار در شهر فیض آباد، مرکز ولایت بدخشان شماری از افراد طالبان کشته و زخمی شدند. شاهدان عینی به رسانه ها گفتند که این رویداد پس از آن اتفاق افتاد که بمب کارگذاری شده در یک موترسایکل، حین عبور کاروان موترهای طالبان منفجر شد. طالبان در بدخشان به رسانه ها گفتند که در این انفجار ۳ نفر کشته و ۵ نفر دیگر زخمی شده اند. مسئول اطلاعات و فرهنگ طالبان در این ولایت، گفت که همه کشته ها و زخمی های ناشی از این انفجار «منسوبین قطعه تخریب کشتزارهای خشخاش» بودند. تا کنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حادثه را بر عهده نگرفته است. ملاهیبت الله آخندزاده، رهبر طالبان روز گذشته، با. دیگر کشت کوکنار و تولید مواد مخدر از هر نوعش را ممنوع اعلام کرد.

Farsi, اخبار, اقتصاد, تیتر اول

رنگ و بوی افغانستان: رونق صادرات فرش دستباف

وزارت صنعت و تجارت طالبان از افزایش قابل توجهی در صادرات فرش دستباف افغانستان به نقاط مختلف جهان خبر داد. عبدالمجید قیام، رئیس پارک‌های صنعتی وزارت صنعت و تجارت، گفت: در یک سال گذشته، نزدیک به ۹۹۵ هزار متر مربع قالین/ قالی دستباف، به ارزش بیش از ۱۷ میلیون دالر را به ۳۱ کشور جهان صادر کردیم. اعلام مبلغ مجموعی ۱۷ میلیون دالری صادرات قالین افغانستان، نشان می‌دهد که صنعت فرش دستباف در کشور با افزایش تولید و توسعه بازارهای جهانی، به رشد نسبتاً خوبی دست یافته است. فرش دستباف افغانستان به دلیل کیفیت بالای مواد اولیه و هنر انگشتان بافندگان «قالین وطنی» که عمدتاً زنان اند، خریداران زیادی در بازارهای داخلی و جهانی دارد.

Contact via WhatsApp