June 21, 2024

Farsi, اخبار, تیتر پنجم, جهان

شصتمین پرتاب سال ۲۰۲۴ اسپیس‌ایکس با نقص فنی در آخرین لحظه روبرو شد

یک موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس‌ایکس که حامل ۲۲ ماهواره اینترنتی استارلینک بود، در آخرین لحظه و در حالی که ۹ موتور مرحله اول خود را روشن کرده بود، با مشکل روبرو شد و از زمین بلند نشد. این اتفاق در اسکوی ۴۰ مجتمع پرتاب فضایی«کیپ کاناورال» رخ داد. هنوز علت دقیق این نقص فنی مشخص نشده و اسپیس‌ایکس زمان جدیدی برای پرتاب مجدد این ماهواره‌ها اعلام نکرده است. به گفته اسپیس‌ایکس، تصمیم نهایی برای استفاده از این پنجره پرتاب یا تعیین زمان جدید، به بررسی‌های بیشتر و رفع نقص فنی بستگی دارد. آب و هوای بد ۲ تلاش قبلی برای پرتاب این ماهواره‌ها را که برای ۱۲ و ۱۳ جون، برنامه‌ریزی شده بودند، به تعویق انداخت. این پرتاب ناموفق، شصتمین پرتاب موشک اسپیس‌ایکس در سال ۲۰۲۴ و شانزدهمین پرتاب برای این مرحله اول خاص از موشک فالکون ۹ می باشد. طبق برنامه، مرحله اول موشک فالکون ۹ بعد از پرتاب، برای فرود و استفاده مجدد بر روی سکوی شناور بدون سرنشین اسپیس‌ایکس فرود می‌آمد.

Farsi, اخبار, تیتر چهارم, جهان

سفارش تاریخی آلمان برای تقویت ذخایر نظامی و حمایت از اوکراین

به گزارش تلویزیون «ان تی وی» آلمان، در جریان جنگ اوکراین، همواره کمبود مهمات توپخانه‌ای وجود داشته و موجودی‌های ارتش آلمان نیز در سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته است. اکنون وزارت دفاع آلمان برای جبران این کمبودها، سفارش گلوله‌های ۱۵۵ میلی‌متری به ارزش میلیاردی از شرکت «راین متال» داده است. به این ترتیب، ارتش آلمان مهمات توپخانه‌ای به ارزش ۸.۵ میلیارد یورو از این شرکت سفارش داده است. شرکت راین متال در دوسلدورف اعلام کرد که یک توافقنامه چارچوبی برای تحویل این مهمات امضا شده است. هدف اصلی این سفارش، افزایش ذخایر ارتش آلمان و کشورهای متحد، و همچنین حمایت از اوکراین در نبرد دفاعی علیه روسیه است. آرمین پاپرگر، رئیس شرکت راین متال، این سفارش را بزرگترین در تاریخ اخیر شرکت خود دانست و تأکید کرد که دولت فدرال آلمان به قول خود عمل کرده و استفاده از ظرفیت کارخانه آینده راین متال در نیدرزاکسن را تضمین می‌کند. بر اساس اعلام شرکت راین متال، تحویل این مهمات از ابتدای سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد. خریدار اصلی جمهوری فدرال آلمان است که بخشی از تجهیزات مورد نیاز اوکراین را تأمین خواهد کرد. همچنین، کشورهای هلند، استونی و دانمارک نیز در این سفارش مشارکت دارند. این قرارداد توسط دفتر تجهیزات بوندسوره منعقد شده است. ارتش آلمان قبلاً نیز قراردادی با «کا، ان‌دی‌اس» برای تحویل ۱۲۳ تانک لئوپارد ای 82 منعقد کرده بود، اما در آن زمان تنها ۱۸ سیستم تسلیحاتی برای جبران فروش تانک‌های بوندسوهر به اوکراین سفارش داده شد. بر اساس این قرارداد، ۳۵ تانک لئوپارد تا سال ۲۰۲۸ برای لیتوانی و ۷۰ تانک باقی‌مانده تا سال ۲۰۳۰ تحویل داده خواهد شد. بوندسوهر در حال حاضر حدود ۳۱۰ تانک لئوپارد از انواع مختلف دارد. از زمان آغاز جنگ اوکراین، وضعیت ارتش آلمان بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. بوندسوهر همواره تحت نظارت بوده و اخیراً نیز وزارت دفاع آلمان برای بالا بردن سطح آمادگی ارتش، اصلاح ساختارهای فرماندهی را در دستور کار قرار داده است. به نظر می‌رسد که ارتش آلمان، به‌ویژه در سایه جنگ اوکراین، با مشکلاتی از جمله کمبود تجهیزات و پرسونل مواجه است

Farsi, اخبار, افغانستان, تحلیل و گزارش, تیتر سوم, سیاست

تحولات تنش‌زا: تیرگی روابط افغانستان و پاکستان در سایه قدرت‌یابی طالبان و تهدیدات تی‌تی‌پی

منصور احمد خان، سفیر پیشین پاکستان در کابل، می‌گوید که روابط اسلام‌آباد با افغانستان تحت حاکمیت طالبان به طور غیرقابل‌باور وخیم شده است. احمد خان اظهار داشته که پس از خروج ناتو و آمریکا، روابط پاکستان با افغانستان در لبه پرتگاه قرار گرفته است. این وضعیت می‌تواند به دلیل تغییرات در سیاست منطقه‌ای پاکستان باشد که همواره نقش مهمی در حمایت از گروه‌های مختلف داشته است و این حمایت‌ها تأثیرات زیادی بر امنیت و ثبات منطقه گذاشته است. سفیر پیشین پاکستان در مقاله‌ای که در سایت خبری عرب نیوز منتشر شد، نوشت: پاکستان که سال‌ها از طالبان حمایت کرده بود، اکنون روابطش با حکومت این گروه در آستانه سقوط قرار گرفته است. برعکس، کشورهایی که در دو دهه گذشته با طالبان جنگیده بودند، اکنون به طور تدریجی روابط خود با طالبان را بهبود می‌بخشند. این تغییرات در روابط طالبان با کشورهای همسایه نشان‌دهنده تغییرات مهمی در دیپلماسی منطقه‌ای است که می‌تواند به طور مستقیم بر تعاملات سیاسی و اقتصادی افغانستان تأثیر بگذارد. احمد سعیدی، کارشناس مسایل روابط بین‌الملل و دیپلمات پیشین افغانستان در پاکستان، با ابراز نظر در مورد اظهارات سفیر پیشین پاکستان در کابل، گفت که پاکستان با تجهیز و تمویل طالبان در طول بیست سال، امیدوار بود که با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، حکومتی بسازند که بدون هدایت پاکستان حتی یک گام برندارد. این در حالی است که تغییرات درونی طالبان و تفاوت‌های آن با انتظارات حامیان خارجی نیز بر این مسئله تأثیر گذاشته است. این دیپلمات پیشین افغانستان در پاکستان افزود: «اما وقتی طالبان به قدرت رسیدند، طالبان تی تی پی یا طالبان پاکستانی که ۲۰ سال در یک کاسه، در یک دسترخوان، و در یکجا با طالبان افغانی بودند، از یک زبان، یک قوم، یک مذهب و یک ایدیولوژی برخوردار بودند و در نهایت مانند طالبان افغانی، طالبان پاکستانی هم از ملا هیبت‌الله بیعت کردند، یعنی امیرشان است. به همین دلیل طالبان افغانی نخواستند یا نتوانستند که طالبان پاکستانی را مهار کنند.» به گفته سعیدی، این مسئله، مقامات پاکستانی را ناامید کرده است، زیرا طالبان افغانی طالبان پاکستانی را مهار و سرکوب نمی‌کنند. او افزود: «پاکستان همیشه در طول تاریخ، یک حکومت دست‌نشانده، مزدور و نوکر در افغانستان می‌خواست و می‌خواهد که به عنوان یک برادر بزرگ امر کند و افغانستان به عنوان یک برادر کوچک اطاعت کند.» در این میان، تأثیر خروج نیروهای ناتو و آمریکا از افغانستان بر توازن قدرت منطقه‌ای نیز نباید نادیده گرفته شود، چرا که این خروج باعث تغییراتی در روابط بین کشورهای همسایه شده است. این دیپلمات سابق پاکستانی بر این باور است که اسلام‌آباد باید یک سیاست جدی مبارزه با تروریزم را دنبال کرده و با طالبان در افغانستان هم تعامل گسترده داشته باشد. منبع اصلی تنش میان طالبان افغان و حکومت پاکستان، فعالیت گروه تی تی پی است که به گفته مقامات پاکستانی، از خاک افغانستان به نیروهای امنیتی پاکستان حمله می‌کنند. این مسئله نیز می‌تواند نشان‌دهنده نیاز به تغییراتی در نقش قدرت‌های بزرگ مانند چین، روسیه، و ایالات متحده در شکل‌دهی به روابط افغانستان و پاکستان باشد. علاوه بر این، پیامدهای اقتصادی این تنش‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا روابط سیاسی بین افغانستان و پاکستان به طور مستقیم بر تجارت مرزی و پروژه‌های مشترک اقتصادی تأثیر می‌گذارد حامیه نادری

Farsi, اخبار, افغانستان, تیتر دوم

انتقاد به سازمان ملل: نادیده گرفتن خشونت طالبان علیه زنان افغانستان

هیدر بار، معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر، سازمان ملل را متهم کرد که برای جلب رضایت طالبان، گزارش‌ های ریچارد بنت درباره تبعیض و خشونت علیه زنان را نادیده می‌گیرد. خانم بار اخیراً در پیامی تصویری در ایکس، اعلام کرد که گزارش جدید ریچارد بنت درباره «آزار و اذیت تکان‌دهنده و فزاینده زنان افغانستان توسط طالبان» صریح و انتقادی است. با این حال، به گفته او، سازمان ملل برای جذب همکاری طالبان، جزئیات وحشتناک گزارشگر خود از سیاست‌های طالبان علیه زنان را نادیده می‌گیرد. در همین حال، گزارش جدید ریچارد بنت، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان، با حقایق دردناک از تبعیض و خشونت علیه زنان توسط طالبان در شورای حقوق بشر ملل متحد ارائه گردید. هیدر بار تأکید کرد که هنوز گام‌های عملی برای رفع سیاست‌های جنسیتی طالبان از زندگی زنان برداشته نشده است.

Farsi, اخبار, افغانستان, تیتر اول

تأکید روسیه بر گفتگوی اساسی با طالبان برای مقابله با تروریسم

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، اعلام کرد که نظر غالب در سازمان پیمان امنیت جمعی بر این است که باید درباره مسائل مربوط به مبارزه با تروریسم با «مقامات کنونی افغانستان،» گفتگوی اساسی صورت گیرد. لاوروف در گفتگو با اسپوتنیک به تهدیداتی که از افغانستان نشأت می‌گیرد و حضور گروه‌های تروریستی مانند داعش در این کشور اشاره کرد. او پس از نشست شورای وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی بیان کرد: «ما از ایجاد یک گفتگوی پایدار، دائمی و اساسی با طالبان که افغانستان را کنترل می‌کنند، برای اجرای پروژه‌های ویژه حمایت می‌کنیم.» ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه، نیز پیش از این گفته بود که مسکو به طالبان در آموزش نیروهای ضد تروریسم کمک می‌کند و تأکید کرده بود که طالبان شریک کشورهای منطقه در مبارزه با داعش است. کابلوف همچنین مدعی شده بود که آمریکا و انگلیس از طریق سرویس‌های ویژه و نیروهای نیابتی، از داعش و سایر گروه‌های تروریستی حمایت می‌کنند.

Scroll to Top