Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

9ed16bad-a065-4520-a131-03f930377a0d
هشدار احزاب و جریان‌های سیاسی افغانستان در باره نشست سوم دوحه
hq720
از قهرمانی یورو تا طلای المپیک پاریس 2024
00000
روزنامه هندی: طالبان، آرزوهای بزرگی را برای راه آهن افغانستان در سر می‌پروراند

چشم‌انداز نشست وزیران خارجه کشورهای همسایه افغانستان: گام مثبت یا تلاش بیهوده؟

در آستانه برگزاری پنجمین نشست وزیران خارجه کشورهای همسایه افغانستان، نگاه‌ها به ترکمنستان، میزبان این دوره، دوخته شده است.

یوشیایونگ، نماینده ویژه چین در امور افغانستان، از گفت‌وگوهای خود با احمد کاکابایویچ قربانوف، معاون وزیر خارجه ترکمنستان، در پلتفرم ایکس خبر داده و اعلام کرده است که مباحث این نشست بر افغانستان متمرکز خواهد بود. این در حالی است که نشست‌های قبلی، به‌ویژه نشست دوحه، نتوانست پیشرفت قابل توجهی در روند صلح افغانستان ایجاد کنند، با این حال، نماینده چین ابراز امیدواری کرده که نشست آتی بتواند به نتایج مثبت‌تری دست یابد.

حامد کریمی گزارشگر ارشد امور سیاسی

وضعیت پیچیده افغانستان و نقش بازیگران منطقه‌ای در این پیچیدگی، نشان از اهمیت بررسی دقیق انتظارات و توقعات از این نشست دارد. به ویژه اینکه چین و ایران که نقش مبهم و غیر سازنده ای در نشست‌ دوحه ایفا کردند، چگونه می‌توانند در این دور با پیامی روشن و امیدوارکننده به مردم افغانستان نزدیک شوند. این در حالی است که برخی کشورها، از جمله چین، ایران و پاکستان، متهم به استفاده از طالبان به عنوان ابزاری برای پیشبرد منافع خود در منطقه و کارت برنده در بازی های بین المللی هستند. با این حال، همزمان نماینده ویژه چین تأکید کرده است که شکست نشست دوحه در دستیابی به گفت‌وگوی موثر با طالبان، نباید مانعی برای تلاش‌های بعدی باشد.

با در نظر گرفتن چالش‌های پیش رو، انتظارات از نشست ترکمنستان باید بر اساس واقع‌بینی تنظیم شود. اگرچه ناکارآمدی‌های پیشین، برخی را به تردید واداشته، این نشست می‌تواند نقطه عطفی برای ارائه راهکارهای نوآورانه در حل و فصل مسائل افغانستان و کاهش رنج مردم کشور باشد. این فرصتی است برای ترسیم مسیری جدید که فراتر از الگوهای تکراری گذشته برود، و امکان پیشرفت واقعی را فراهم آورد.

در میان امواج ناامیدی، امیدهایی نیز وجود دارد که نشست آتی می‌تواند با اتخاذ رویکردهای مبتنی بر احترام به حقوق بشر و حمایت از استقرار دولت قانونی و عادلانه در افغانستان، به عنوان یک گام مهم در جهت حل بحران این کشور عمل کند. چشم‌اندازی که می‌تواند نه تنها به بهبود وضعیت در افغانستان کمک کند، بلکه نمایانگر تعهد جامعه بین‌المللی به پایان دادن به یکی از پیچیده‌ترین بحران‌های منطقه‌ای باشد.

امید است که این نشست، با گذار از بیانیه‌های تکراری و اقدامات نمادین، به سوی ابتکارات عملی و مشارکت‌های معنادار پیش رود و در نهایت، نور امیدی را در دل شب‌های تاریک افغانستان روشن سازد.

مطالب بیشتر

z_spo800_0
وحدت اقوام، ستون استوار افغانستان فردا
1859351_780
انسان؛اما بی‌سرزمین
ذذذذ
نشست مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی: تأکید بر تشکیل حکومت فراگیر و رعایت حقوق بشر در افغانستان
Scroll to Top