Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

1859351_780
انسان؛اما بی‌سرزمین
پاکستان-مهاجرین-افغان-750x430
ادامه اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ بحران انسانی در حال تشدید
ذذذذ
نشست مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی: تأکید بر تشکیل حکومت فراگیر و رعایت حقوق بشر در افغانستان

حمله مسکو: زلزله‌ای در روابط بین‌الملل و آینده‌ای مبهم

حمله خونین به مسکو که طی آن شاخه خراسان داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، نه تنها امنیت داخلی روسیه بلکه تعادل قدرت در جهان را تحت تأثیر قرار داد. واکنش‌های بین‌المللی نشان از نگرانی عمیق نسبت به تشدید تنش‌ها و احتمال واکنش نظامی قوی از سوی روسیه دارد. این حمله، در زمانی رخ داده که تنش‌ها در اکراین و منطقه به اوج خود رسیده و این موضوع، پیچیدگی‌های روابط بین‌الملل را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

در سخنرانی امروز پوتین، تفسیری خاص از حادثه ارائه شد که روسیه این حمله را به منزله یک تهدید جدی علیه امنیت ملی خود تلقی می‌کند. پوتین با اشاره به اطلاعاتی که حاکی از فرار تروریست‌ها به سمت اکراین و تدارک مسیری برای عبور آنها به این کشور بود، تنش‌ها میان مسکو و کیف را تشدید می کند. در عین حال این اتهامات علیه اکراین و حامیان غربی آن، بدون شک، پیامدهای عمیقی بر رویکردهای دفاعی و سیاست خارجی روسیه خواهد داشت.

آنچه در این میان مهم به نظر می‌رسد، توانایی و آمادگی داعش خراسان برای انجام چنین حملاتی و استفاده از جنگ اکراین به عنوان پوششی برای اهداف خود است. این حمله نه تنها یک پیام انتقام‌جویانه از سوی داعش به روسیه نیز بود بلکه می‌تواند به عنوان یک تغییر بازی در منطقه تلقی شود که پتانسیل تشدید درگیری‌ها و بحران‌ها را دارد.

علاوه بر این، موفقیت‌های اخیر روسیه در جنگ اکراین و استفاده از این حمله به عنوان فرصتی برای تحکیم قدرت داخلی و خارجی خود، به نوعی می‌تواند پوتین را نیز در موقعیت قدرتمندتری قرار دهد. اما این سوال بزرگ باقی می‌ماند که چگونه جامعه جهانی و به ویژه کشورهای غربی به این تحولات واکنش نشان خواهند داد.

در نهایت، در حالی که دنیا منتظر پاسخ‌های قاطع از سوی مسکو است، تأثیرات این حمله بر روابط بین‌الملل، تعادل قدرت و آینده منطقه‌ای و جهانی همچنان مبهم و نامعلوم است. این حادثه، یک بار دیگر نشان داد که چگونه اقدامات تروریستی می‌توانند به سرعت مناسبات بین‌المللی را تحت تأثیر قرار دهند و زمینه‌ساز تغییرات گسترده‌تری در نظام جهانی شوند.

مطالب بیشتر

53684366_605
امرالله صالح: قطع کمک‌های مالی آمریکا به رسانه‌های تحت سلطه طالبان تصمیمی به‌جا و قابل استقبال است
4349577
قتل‌های ناموسی به مثابه ابزار سلطه؛ نقد پدرسالاری، مردانگی و زبان در بازتولید خشونت علیه زنان
ققق
وزیر صنعت ایران به‌زودی به افغانستان سفر می‌کند
Scroll to Top