Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

11-fzaij
پیام تبریکی همکاران و هم‌راهان در خبرگزاری دیده‌بان افغانستان به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر
9ed16bad-a065-4520-a131-03f930377a0d
هشدار احزاب و جریان‌های سیاسی افغانستان در باره نشست سوم دوحه
hq720
از قهرمانی یورو تا طلای المپیک پاریس 2024

برنده جایزه صلح نوبل، رئیس دولت موقت بنگلادش شد

ریاست جمهوری بنگلادش سه‌شنبه شب اعلام کرد که محمد یونس، برنده جایزه صلح نوبل، ریاست دولت موقت این کشور را بر عهده خواهد گرفت. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که شیخ حسینه واجد، نخست وزیر، روز سه‌شنبه به دنبال اعتراضات سراسری در بنگلادش از سمت خود کناره‌گیری و کشور را ترک کرد.
محمد شهاب‌الدین، رئیس جمهور بنگلادش، پس از دیداری پنج ساعته با رهبران دانشجویان معترض، برخی سران تجاری، اعضای جامعه مدنی و روسای ارتش، تصمیم گرفت که یونس را به ریاست دولت موقت منصوب کند. شهاب‌الدین همچنین دستور آزادی خالده ضیاء، نخست وزیر پیشین و رقیب شیخ حسینه، از بازداشت خانگی را صادر کرد. دولت شیخ حسینه در سال ۲۰۱۸ خالده ضیاء را به فساد متهم کرد و تحت بازداشت خانگی قرار داد.
یونس، ۸۴ ساله، و بانک وی با نام «گرامین» در سال ۲۰۰۶ به دلیل تلاش برای خارج کردن میلیون‌ها نفر از فقر و اعطای وام‌های کوچک به مردم فقیر روستایی، برنده جایزه صلح نوبل شد.
اعتراضات بنگلادش از اول ژوئیه، برابر با ۱۱ تیر ۱۴۰۳، آغاز شد؛ زمانی که فعالان دانشجویی در دانشگاه داکا، بزرگ‌ترین دانشگاه این کشور، به شدت با پلیس و هواداران دولت درگیر شدند. این اعتراضات در پی نظام بحث‌برانگیز سهمیه‌بندی مشاغل که تا ۳۰ درصد مشاغل دولتی را به اعضای خانواده مبارزان جنگ استقلال بنگلادش در سال ۱۹۷۱ علیه پاکستان اختصاص می‌دهد، شدت یافت.
شیخ حسینه، ۷۶ ساله، از سال ۲۰۰۹ به عنوان نخست وزیر بنگلادش بر سر کار آمد و در انتخابات ژانویه گذشته نیز برای چهارمین بار پیروز شد. این ناآرامی‌ها در دوره صدارت وی بی‌سابقه بود. نخست‌وزیر مستعفی بنگلادش تظاهرکنندگان را «تروریست» خوانده بود، اما با افزایش شمار کشته‌های این اعتراضات به بیش از ۳۰۰ نفر، مردم به کاخ نخست‌وزیری یورش برده و شیخ حسینه را مجبور به ترک کشور کردند.
درگیری‌های شدید روز یکشنبه (۱۴ تیرماه ۱۴۰۳) بین پلیس و معترضان در بنگلادش به کشته شدن دست‌کم ۱۰۰ نفر انجامید و تظاهرات مسالمت‌آمیز دانشجویی که در آغاز برای مخالفت با سهمیه‌های استخدام در دولت شکل گرفته بود، به یک کارزار سراسری نافرمانی مدنی با هدف سرنگونی نخست وزیر بنگلادش تبدیل شد.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

ااااا
لانگ‌وار ژورنال: دولت ترامپ مسیر خود در تعامل با طالبان را حفظ کرده است
mili
فهرست میلیاردرهای جهان در سال ۲۰۲۵: رکوردی تازه در تاریخ ثروتمندان
Afghanistan's President Karzai speaks during a news conference in Kabul
حامد کرزی: هیچ جامعه‌ای بدون علم و آموزش به ترقی نمی‌رسد
Scroll to Top