Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

11-fzaij
پیام تبریکی همکاران و هم‌راهان در خبرگزاری دیده‌بان افغانستان به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر
9ed16bad-a065-4520-a131-03f930377a0d
هشدار احزاب و جریان‌های سیاسی افغانستان در باره نشست سوم دوحه
hq720
از قهرمانی یورو تا طلای المپیک پاریس 2024

ملاله یوسف‌زی: افغانستان تحت اشغال طالبان؛ همان گروهی که در سوات موسیقی و تلویزیون را ممنوع کرده بود

ملاله یوسف‌زی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال برجسته حقوق زنان، به‌تازگی در اظهاراتی تند، طالبان را به عنوان اشغالگران افغانستان معرفی کرد و به تجربه تلخ خود از این گروه اشاره کرد که در سال ۲۰۰۸ موسیقی و تلویزیون را در دره «سوات» پاکستان ممنوع کرده بودند.
بر اساس گزارشی که ددلاین روز دوشنبه، ۲۹ اسد منتشر کرد، یوسف‌زی پس از شرکت در کنسرت «تیلور سوئیفت» در استدیوم مبلی لندن، پایتخت بریتانیا، در صفحه اینستاگرام خود این اظهارات را بیان کرد. او با استفاده از این فرصت، توجه جهانیان را به وضعیت بحرانی زنان و دختران در افغانستان جلب کرد و از محدودیت‌هایی که طالبان بر زندگی و حقوق آنها تحمیل کرده‌اند، انتقاد کرد.
یوسف‌زی در پیام خود با اشاره به تاریخچه طالبان گفت: «طالبانی که امروز افغانستان را اشغال کرده‌اند، همان‌هایی هستند که در سال ۲۰۰۸ موسیقی و تلویزیون را در روستای من ممنوع کرده بودند.» او ابراز امیدواری کرد که روزی فرا برسد که دختران افغانستان بتوانند به حقوق کامل خود دست یابند و در جامعه آزادانه مشارکت کنند.
این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، نه تنها حقوق زنان را به‌طور جدی محدود کرده‌اند، بلکه با اعمال ممنوعیت‌های گسترده، فرصت‌های تحصیل، کار و مشارکت اجتماعی را نیز از زنان سلب کرده‌اند. اقدامات طالبان باعث نگرانی‌های بین‌المللی گسترده‌ای شده و فشارها بر این گروه برای تغییر سیاست‌های خود در قبال زنان و دختران افزایش یافته است.
همچنین، ماه گذشته خورشیدی، بنیاد ملاله یوسف‌زی به شدت به عدم دعوت زنان افغانستان به نشست سوم دوحه اعتراض کرد و این نشست را «غیرمشروع» دانست. این بنیاد تأکید کرد که هیچ تصمیمی در مورد آینده افغانستان نباید بدون حضور و مشارکت فعال زنان گرفته شود. این واکنش‌ها نشان‌دهنده نگرانی عمیق از سوی جامعه بین‌المللی نسبت به نقض فاحش حقوق بشر در افغانستان تحت حکومت طالبان است.
اظهارات ملاله یوسف‌زی و اعتراضات او به وضعیت کنونی افغانستان، بر لزوم حمایت فوری و گسترده‌تر جامعه جهانی از زنان افغان و تأمین حقوق اساسی آنان تأکید می‌کند. حمایت از زنان و دختران افغانستان در این برهه حساس نه تنها ضروری، بلکه یک وظیفه اخلاقی و انسانی است.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

ااااا
لانگ‌وار ژورنال: دولت ترامپ مسیر خود در تعامل با طالبان را حفظ کرده است
mili
فهرست میلیاردرهای جهان در سال ۲۰۲۵: رکوردی تازه در تاریخ ثروتمندان
Afghanistan's President Karzai speaks during a news conference in Kabul
حامد کرزی: هیچ جامعه‌ای بدون علم و آموزش به ترقی نمی‌رسد
Scroll to Top