Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

d512e4f7-dc5a-45fe-a42f-c03c64f79014
طالبان دستور به بسته شدن دفاتر حزب اسلامی و بازداشت کارمندان آن داد
WhatsApp Image 2024-04-11 at 12.25
آلمان نخستین دسته از نیروهای رزمی خود را به لیتوانی اعزام کرد
IMG_8799
میخائین لوپز: پرافتخارترین کشتی‌گیر تاریخ المپیک در پاریس وداع کرد‎

دادگاه بین المللی لاهه به اسرائیل: حمله نظامی به رفح را متوقف کنید

دیوان بین‌المللی دادگستری در شهر لاهه هالند با ۱۳ رأی موافق و ۲ رأی مخالف حکم توقف فوری عملیات نظامی اسرائیل در رفح را صادر کرد و بازگشایی گذرگاه رفح را برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه خواستار شد.

در حکم دیوان بین‌المللی دادگستری آمده است: اسرائیل باید عملیات نظامی یا هر اقدام دیگری را در رفح متوقف کند. اسرائیل باید گذرگاه رفح را برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه باز کند.

این نهاد قضایی بین المللی در ادامه حکم خود تأکید کرد: اسرائیل باید دسترسی هر کمیته حقیقت‌یاب را به نوار غزه برای تحقیق درباره اتهام نسل‌کشی در این باریکه تضمین کند و باید ظرف یک ماه گزارشی از اقدامات خود را به دیوان بین المللی دادگستری ارائه کند.

قاضی «نواف سلام» رئیس دیوان بین المللی دادگستری در این جلسه گفت: آفریقای جنوبی از دادگاه خواست تا از صلاحیت خود استفاده کند و اقدامات اضطراری برای توقف جنگ اعمال کند.

وی افزود: دادگاه یادآوری می کند که شرایط زندگی ساکنان نوار غزه به طور قابل توجهی بدتر شده و وضعیت انسانی در رفح پس از هفته‌ها بمباران فاجعه‌بار است. حمله زمینی اسرائیل به رفح هنوز ادامه دارد و به موج دیگری از آوارگی منجر شده است.

قاضی نواف سلام هم‌چنین گفته است کهطبق کنوانسیون مبارزه با نسل کشی، هرگونه اقدام نظامی بیشتر در رفح ممکن است به تخریب جزئی یا کلی آن منجر شود. از این رو، اسرائیل باید فوراً حمله نظامی خود به رفح را متوقف کند. دیوان معتقد است که وضعیت خطرناک و فاجعه‌بار غزه مستلزم اجرای دستورات قبلی درباره این باریکه است چون این گذرگاه، نقطه مرزی غزه و مصر است. این تنها نقطه دسترسی  غزه به جهان خارج است.

شهر رفح در جنوب منطقه غزه، تنها بخشی است که ارتش اسرائیل هنوز به آن حمله و اشغال نکرده است. این منطقه محل زندگی 1.5 میلیون نفر از جمعیت 2.3 میلیون نفری غزه است.

همه کشورهای جهان مخالف حمله نظامی اسرائیل به رفح هستند چرا که تلفات گسترده‌ای در میان غیرنظامیان دارد. با این حال مقامات اسرائیل بر حمله به رفح اصرار دارند چرا که مدعی هستند با این حمله، به حاکمیت حماس بر منطقه غزه پایان می‌دهند و همه اسیران اسرائیلی در غزه را آزاد می کنند.

دادگاه بین المللی قبل از این هم از مقدمات صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یواف گالانت وزیر دفاع اسرائیل و همزمان یحی السنوار رهبر حماس در غزه خبر داد بود .

جنگ میان اسرائیل و حماس در غزه از هفتم  اکتوبر  15 میزان  گذشته شروع شده و تاکنون ادامه دارد. در این جنگ تاکنون حدود 40 هزار نفر کشته  شدند. اکثر این افراد غیرنظامی به ویژه زنان و کودکان هستند. اکثریت جمعیت غزه هم آواره و بی خانمان شده اند.

دادگاه بین‌المللی لاهه ، رکن قضائی اصلی سازمان ملل متحد است و مقر آن در کشور هالند می‌باشد، رسیدگی به اختلافات حوزه حقوق بین‌الملل میان کشورها به عنوان تابعان فعال حقوق بین‌الملل در این دادگاه اقامه می‌شود. هم‌چنین ارائه نظر مشورتی در پاسخ به سوالات حقوقی سازمان‌های بین‌المللی، آژانس‌های تخصصی سازمان ملل و مجمع عمومی سازمان ملل متحد از وظایف اصلی این دیوان است که از آن به‌عنوان صلاحیت مشورتی یاد می‌شود.

دیوان بین‌المللی دادگستری هیأتی مرکب از ۱۵ قاضی، یک رئیس و یک نائب رئیس که برای مدت سه‌سال توسط قضات دیوان انتخاب می‌شوند. انتخاب قضات در دیوان بین‌المللی دادگستری در دو مرحله انجام می‌پذیرد. مرحله اول: معرفی کاندیداها توسط گروه‌های ملی که در دیوان دائم داوری، عضویت دارند. مرحله دوم: انتخاب قضات به عهدۀ مجمع عمومی و شورای امنیت است.

جواد رسولی

مطالب بیشتر

بامیان
طالبان نشر تصویر زنده‌جان را در بامیان نیز ممنوع کردند
WhatsApp Image 2025-04-22 at 17.21
یک زن افغان‌تبار به سِمت کلیدی در وزارت خارجه آمریکا منصوب شد
WhatsApp Image 2025-04-22 at 17.21
طالبان چگونه نیروهای متخصص حکومت پیشین را حذف می‌کند؟
Scroll to Top