در آستانه سومین سالگرد سقوط افغانستان به دست طالبان، گروهی از فعالان افغان در شهر اشتوتگارت آلمان تجمع کردند تا علیه سیاستهای زنستیزانه و تبعیضآمیز این گروه اعتراض کنند. این فعالان از جامعه جهانی خواستند تا از هرگونه تعامل با طالبان خودداری کرده و آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به رسمیت بشناسد.
دهها تن از فعالان حقوق زنان و جامعه مدنی افغانستان، که در آلمان مقیم هستند، روز شنبه در این گردهمایی، طالبان را «رژیمی مبتنی بر آپارتاید جنسیتی» توصیف کردند و تأکید کردند که این گروه هیچ نمایندگی واقعی از جامعه افغانستان ندارد.
پروانه ابراهیمخیل نجرابی، یکی از فعالان برجسته حقوق زنان که توسط طالبان بازداشت و شکنجه شده بود، در این گردهمایی اظهار داشت که جمهوری فدرال آلمان نباید طالبان را به رسمیت بشناسد و از هرگونه تعامل با این گروه تروریستی خودداری کند.
در قطعنامهای که توسط این فعالان صادر شد، آنها از سازمان ملل خواستند تا تبعیض ساختاری علیه زنان و دگرباشان جنسی تحت حاکمیت طالبان را به عنوان آپارتاید جنسیتی به رسمیت بشناسد. همچنین، این فعالان خواستار توقف هرگونه کمک به طالبان تحت عنوان کمکهای بشردوستانه و اعمال تحریمهای بینالمللی علیه رهبران این گروه شدند.
این فعالان تأکید کردند که جهان نباید با لابیگران طالبان که به عنوان نمایندگان مردم افغانستان معرفی میشوند، وارد تعامل شود. آنها همچنین خواستار محاکمه جنایتکاران جنگی طالبان شدند و تأکید کردند که بدون اجرای عدالت، صلح در افغانستان برقرار نخواهد شد.
این فعالان از جامعه بینالمللی درخواست کردند که برای کمک به مردم افغانستان در جهت دستیابی به سرنوشت خود و تشکیل یک دولت عبوری همکاری کنند. در پایان این گردهمایی، نمایشی از بدرفتاری طالبان با زنان و شهروندان افغانستان اجرا شد تا تصویری واضح از وضعیت فعلی افغانستان تحت حاکمیت طالبان ارائه شود.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید