Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

5(860)
روایت درد، ترس و یک عمر پریشانی
IMG-20230607-WA0001
هجوم پولیس پاکستان برای دستگیری مهاجران افغان در منطقه بی ۱۷ اسلام آباد
02be0000-0aff-0242-6074-08da2cfd6c5d_w1200_r1
بیست و هفتم حوت؛ روز خبرنگاران؛ فریادی که باید شنیده شود

افزایش ناپدیدسازی اجباری، شکنجه و قتل توسط طالبان در نیمه نخست سال ۲۰۲۴

نهاد حقوق بشری «رواداری» در گزارش تازه‌ای اعلام کرده است که طی شش ماه نخست سال ۲۰۲۴، موارد ناپدیدسازی اجباری، شکنجه‌های منجر به قتل، بازداشت‌های خودسرانه و مجازات‌های «ظالمانه» و «غیرانسانی» توسط طالبان در افغانستان به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.
این گزارش که در روز دوشنبه، ۲۲ اسد، منتشر شد، حاکی از آن است که بازداشت‌های خودسرانه بیش از دو برابر و ناپدیدسازی‌های اجباری بیش از سه برابر نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته‌اند.
گزارش «رواداری» تأکید می‌کند که یکی از دلایل اصلی وخامت اوضاع حقوق بشر در این دوره، عدم تعهد طالبان به موازین حقوق بشری و فقدان مکانیزم‌های حمایتی است که به تداوم مصونیت از مجازات و پی‌گرد حقوقی انجامیده است.
طبق این گزارش، کارمندان دولت پیشین و خانواده‌های آنان، فعالان مدنی، خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر، و منتقدان حکومت طالبان، در معرض حملات «خشونت‌بار» و «انتقام‌جویانه» این گروه قرار دارند.
این گزارش همچنین به تشدید سیاست‌های تبعیض‌آمیز و سخت‌گیرانه طالبان اشاره دارد که منجر به وخامت وضعیت زنان و دختران در بخش‌های مختلف شده است. به گفته رواداری، طالبان در این مدت محدودیت‌های شدیدی را بر دسترسی زنان به عدالت، حق آموزش، حق کار، و آزادی حرکت اعمال کرده‌اند.
علاوه بر این، «رواداری» به برکناری برخی کارمندان حکومت پیشین از ادارات دولتی توسط طالبان اشاره کرده و افزوده است که این گروه، افراد را بر اساس ویژگی‌های فکری، قومی و مذهبی استخدام می‌کند.
در این گزارش آمده است که طالبان طی شش ماه گذشته در ارائه خدمات دولتی، دسترسی به منابع، فرصت‌ها و امکانات ملی و همچنین در توزیع کمک‌های بشردوستانه به گروه‌های قومی و مذهبی آسیب‌پذیر، رفتار تبعیض‌آمیز داشته‌اند. همچنین، طالبان به سرکوب عقاید مذهبی شهروندان پرداخته و حتی اقلیت‌های مذهبی را مجبور به تغییر مذهب کرده‌اند.
گزارش رواداری بر اساس اطلاعات گردآوری‌شده از طریق پرسش‌نامه‌ها، مراجعه به منابع محلی در ۳۱ ولایت کشور، و تحلیل فرمان‌های صادر شده از سوی طالبان تهیه شده است. یافته‌های این نهاد نشان می‌دهد که در این مدت، دسترسی به اطلاعات به دلیل محدودیت‌های بیشتر از سوی طالبان، نسبت به سال ۲۰۲۳ به‌طور چشم‌گیری دشوارتر شده است.
در حالی که طالبان تاکنون واکنشی به این گزارش نشان نداده‌اند، «رواداری» پیشتر در ماه حوت سال گذشته نیز گزارش داده بود که قتل‌های هدف‌مند و فراقضایی توسط طالبان در افغانستان افزایش یافته است.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

19281682_1006
 حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه رهبران طالبان و امکان اجرای آن
Screenshot-2025-03-18-191413-1140x570
گفت‌وگوهای آشپزخانه»؛ ناگفته‌های وحید عمر یا تلاشی برای سفیدنمایی
siraj-uddin-haqqani
سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی، از فهرست افراد تحت تعقیب وزارت دادگستری آمریکا حذف شد
Scroll to Top