Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

5(860)
روایت درد، ترس و یک عمر پریشانی
IMG-20230607-WA0001
هجوم پولیس پاکستان برای دستگیری مهاجران افغان در منطقه بی ۱۷ اسلام آباد
02be0000-0aff-0242-6074-08da2cfd6c5d_w1200_r1
بیست و هفتم حوت؛ روز خبرنگاران؛ فریادی که باید شنیده شود

بارنت روبین: آمریکا نمی‌تواند طالبان را به پذیرش حقوق بشر وادار کند

بارنت روبین، افغانستان‌شناس برجسته و مقام سابق وزارت خارجه آمریکا، با انتقاد از سیاست‌های دوگانه واشنگتن، تأکید کرد که آمریکا توانایی متقاعد کردن طالبان به پذیرش حقوق بشر را ندارد.

روبین تصریح کرد که واشنگتن، به دلیل رفتار متناقض خود در مسائل حقوق بشری، نمی‌تواند طالبان را به رعایت قوانین بین‌المللی و حقوق بشر متعهد کند. وی با اشاره به تهدیدات آمریکا علیه نهادهای بین‌المللی حقوقی همچون دادگاه لاهه و دادگاه جنایی بین‌المللی گفت:
«از یک سو، آمریکا خواهان پاسخ‌گویی طالبان در دادگاه‌های بین‌المللی است، اما از سوی دیگر، همین نهادها را تهدید به قطع بودجه می‌کند، به‌ویژه زمانی که این دادگاه‌ها به موضوعات مرتبط با فلسطین و رژیم صهیونیستی رسیدگی می‌کنند.»

روبین افزود که از ابتدا هدف واشنگتن موفقیت پروژه افغانستان نبوده است. وی یادآور شد که تصمیم به کنار گذاشتن طالبان از نشست بن 2001، که پایه‌گذار روند سیاسی پس از سقوط این گروه بود، یک اشتباه اساسی از سوی آمریکا بود و باعث شد فرصت‌های مهم برای تعامل با طالبان و جلوگیری از بحران‌های آینده از دست برود.

این افغانستان‌شناس تأکید کرد که سیاست‌های متناقض و رفتارهای دوگانه آمریکا در زمینه حقوق بشر موجب از دست رفتن اعتبار این کشور در عرصه بین‌المللی شده است. وی اظهار داشت:
«آمریکا نمی‌تواند در حالی که از جنایات اسرائیل در غزه حمایت می‌کند، خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند. چنین رویکردی تنها باعث بی‌اعتبار شدن مواضع واشنگتن می‌شود.»

روبین هشدار داد که این استانداردهای دوگانه نه‌تنها مانع تعامل مؤثر با طالبان می‌شود، بلکه به تضعیف جایگاه آمریکا در میان متحدان و نهادهای بین‌المللی می‌انجامد. به اعتقاد او، تغییر اساسی در رویکرد واشنگتن برای دستیابی به هرگونه پیشرفت در موضوعات حقوق بشری در افغانستان ضروری است.

اظهارات روبین بر این نکته تأکید دارد که آمریکا، به دلیل اشتباهات گذشته و عدم تعهد جدی به اصول حقوق بشر، نمی‌تواند نقش مؤثری در حل بحران حقوق بشری افغانستان ایفا کند. این موضوع بار دیگر ضرورت بازنگری در سیاست‌های بین‌المللی و منطقه‌ای این کشور را برجسته می‌کند.

جواد رسولی

مطالب بیشتر

19281682_1006
 حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه رهبران طالبان و امکان اجرای آن
Screenshot-2025-03-18-191413-1140x570
گفت‌وگوهای آشپزخانه»؛ ناگفته‌های وحید عمر یا تلاشی برای سفیدنمایی
siraj-uddin-haqqani
سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی، از فهرست افراد تحت تعقیب وزارت دادگستری آمریکا حذف شد
Scroll to Top