Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

35_3_0
کودک‌همسری در افغانستان؛ سنت یا فاجعه؟
iStock-490964222
مهاجرت به اروپا؛ رؤیا یا کابوس؟
1974333_929
رخدادهای پسین؛ زنگ خطر تازه برای مهاجران افغانستانی در پاکستان!

تنش‌های تجاری میان امریکا و کانادا؛ ترامپ، ترودو را «فرماندار» خواند

در پی اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه کانادا بر کالاهای امریکایی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، در واکنش تندی نخست‌وزیر کانادا، جاستین ترودو، را «فرماندار» خطاب کرد و بار دیگر ایده ادغام کانادا در ایالات متحده را مطرح نمود.

ترامپ در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی TruthSocial نوشت:

“لطفاً به فرماندار ترودو کانادا توضیح دهید که وقتی تعرفه تلافی‌جویانه بر ایالات متحده اعمال می‌کند، تعرفه معکوس ما بلافاصله به همان میزان افزایش می‌یابد.”

این اظهارات پس از آن مطرح شد که دولت کانادا در واکنش به سیاست‌های تجاری امریکا، تعرفه‌هایی را بر برخی کالاهای وارداتی از این کشور اعمال کرد. این اقدام بخشی از سیاست اقتصادی اوتاوا برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی در برابر افزایش هزینه‌های ناشی از سیاست‌های اقتصادی واشنگتن است.

ترامپ، که پس از پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا، سیاست‌های اقتصادی و تجاری سخت‌گیرانه‌تری را در پیش گرفته، در اظهاراتی جنجالی، خواستار تبدیل کانادا به پنجاه و یکمین ایالت امریکا شد.

وی اعلام کرد:
“اگر کانادا بخشی از ایالات متحده شود، دیگر هیچ تعرفه‌ای وجود نخواهد داشت.”

این سخنان واکنش سریع جاستین ترودو را در پی داشت. نخست‌وزیر کانادا در پاسخ گفت:

“هیچ شانسی وجود ندارد که کانادا بخشی از ایالات متحده شود.”

حمله لفظی ایلان ماسک به ترودو

پس از این تبادل نظرات، ایلان ماسک، میلیاردر مشهور و از مشاوران ترامپ، وارد ماجرا شد و در اظهاراتی جنجالی، ترودو را “دختر” و “فرماندار سابق کانادا” خطاب کرد.

ماسک که در سال‌های اخیر روابط نزدیکی با ترامپ پیدا کرده، از سیاست‌های اقتصادی دولت کانادا به‌شدت انتقاد کرده و از اقدامات ترامپ در جهت افزایش فشار اقتصادی بر متحدان تجاری امریکا حمایت کرده است.

این تنش‌های لفظی در حالی رخ می‌دهد که روابط تجاری میان دو کشور در سال‌های اخیر بارها دچار تنش شده است. تعرفه‌های متقابل میان امریکا و کانادا می‌تواند تأثیرات اقتصادی مهمی بر صنایع کلیدی مانند خودروسازی، انرژی و کشاورزی در هر دو کشور داشته باشد.

اگرچه ایده الحاق کانادا به ایالات متحده از سوی ترامپ بارها مطرح شده، اما با مخالفت قاطع مقامات کانادایی و افکار عمومی این کشور مواجه بوده است. اکنون باید دید که آیا این جنگ تجاری به تشدید تنش‌های دیپلماتیک میان دو کشور منجر خواهد شد یا دولت‌های دو طرف برای کاهش اختلافات، مسیر گفت‌وگو و مذاکره را در پیش خواهند گرفت.

عبدالحق حمیدی

مطالب بیشتر

Zanan-6
طالبان و قانون «امر به معروف»؛ ابزاری برای کنترل اجتماعی و سرکوب زنان
03180000-0aff-0242-2cc1-08da425bdc41_w1200_r1
استعفای حقانی: شکاف درونی طالبان به نقطه انفجار می‌رسد
روز-جهانی-مطبوعات-780x470
سرکوب در تبعید؛ خبرنگاران افغان بین چکش طالبان و سندان اخراج
Scroll to Top