Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

1974333_929
رخدادهای پسین؛ زنگ خطر تازه برای مهاجران افغانستانی در پاکستان!
استاد-مزاری
نگاهی به زندگی و کارنامه‌های عبدالعلی مزاری
35_3_0
کودک‌همسری در افغانستان؛ سنت یا فاجعه؟

مرکز خبرنگاران افغانستان: ثبت ۱۸۱ مورد نقض آزادی رسانه‌ها در سومین سال تسلط طالبان

مرکز خبرنگاران افغانستان در گزارشی که به مناسبت سومین سالگرد تسلط طالبان منتشر کرده، از ثبت ۱۸۱ مورد نقض آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران خبر می‌دهد. این نقض‌ها، شامل تهدیدات و بازداشت‌های مکرر، نشان‌دهنده افزایش فشار بر رسانه‌ها نسبت به سال‌های گذشته است.
به گفته این گزارش، در طول سال سوم حاکمیت طالبان، ۴۸ مورد بازداشت خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای ثبت شده است که از میان آن‌ها، دو خبرنگار هنوز در زندان به سر می‌برند. این آمار در مقایسه با سال‌های قبل، افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد و تأکیدی است بر ادامه وضعیت بحرانی در آزادی رسانه‌ها.
علاوه بر بازداشت‌ها، گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان از ثبت ۱۳۳ مورد تهدید نیز خبر می‌دهد. همچنین، در این مدت، چهار رسانه به‌طور موقت از چند ساعت تا چند ماه بسته شده و چهار رسانه دیگر به‌طور دائمی تعطیل گردیده‌اند. این اقدامات، محدودیت‌های جدی را بر فعالیت‌های رسانه‌ای در کشور تحمیل کرده است.
مهم است به این نکته اشاره شود که در سال سوم حاکمیت طالبان، بر خلاف سال‌های گذشته، هیچ حمله هدفمند و آسیب عمدی به خبرنگاران گزارش نشده است. این امر ممکن است به این معنا باشد که طالبان، به‌ویژه در سطح عمومی، به دنبال کاهش و محدود کردن خشونت‌ها علیه رسانه‌ها هستند، اما این تغییر رفتار نمی‌تواند به‌طور کامل از مشکلات و فشارهای مستمر بر رسانه‌ها بکاهد.
گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان همچنین به این موضوع اشاره می‌کند که در سال دوم حاکمیت طالبان، ۱۷۹ مورد نقض حقوق رسانه‌ها، از جمله جان‌باختن یک خبرنگار، ۲۰ مورد زخمی شدن، ۹۴ مورد تهدید، ۵۹ مورد بازداشت و پنج مورد خشونت فیزیکی ثبت شده بود. در سال اول نیز، ۱۸۷ مورد نقض، از جمله دو مورد جان‌باختن کارمندان رسانه‌ای، گزارش شده بود.
این نهاد تأکید می‌کند که سیاست و رویکرد رسمی طالبان نسبت به رسانه‌ها و خبرنگاران همچنان به‌طور نامشخص و ناهماهنگ باقی مانده است. این امر نشان‌دهنده عدم ثبات و انسجام در برخورد طالبان با مسائل رسانه‌ای است. همچنین، مهاجرت خبرنگاران به کشورهای دیگر به دلیل مشکلات اقتصادی و فشارهای مالیاتی طالبان، همچنان ادامه دارد و این مسئله، یکی از عواقب منفی سیاست‌های این گروه به شمار می‌آید.
در مجموع، گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان تصویر روشنی از وضعیت دشوار رسانه‌ها و خبرنگاران در تحت حاکمیت طالبان ارائه می‌دهد و به‌طور مشخص‌تر، نشان می‌دهد که علی‌رغم کاهش برخی از موارد خشونت، همچنان محدودیت‌ها و فشارهای قابل توجهی بر فعالیت‌های رسانه‌ای وجود دارد که نیازمند توجه و اقدام جدی از سوی جامعه بین‌المللی است.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

171732368
ترامپ: خروج تحقیرآمیز از افغانستان، بگرام را به چین سپرد
35_3_0
کودک‌همسری در افغانستان؛ سنت یا فاجعه؟
405335_874
تأثیرات احتمالی محدودیت‌های جدید سفر دولت ترامپ بر مهاجران افغان
Scroll to Top