Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

1974333_929
رخدادهای پسین؛ زنگ خطر تازه برای مهاجران افغانستانی در پاکستان!
35_3_0
کودک‌همسری در افغانستان؛ سنت یا فاجعه؟
استاد-مزاری
نگاهی به زندگی و کارنامه‌های عبدالعلی مزاری

وحیده امیری: آمریکا با ارسال پول نقد برای طالبان، رسماً از این گروه حمایت می‌کند

وحیده امیری، فعال حقوق زنان و زندانی پیشین در زندان طالبان، در سخنرانی پرشور خود در کانگرس آمریکا اظهار داشت که حکومت ایالات متحده با ارسال مبالغ هنگفت پول نقد از مالیات شهروندان خود تحت عنوان کمک‌های بشردوستانه، به طور مستقیم از طالبان حمایت کرده است.
وحیده امیری در نشست کمیسیون حقوق بشر ایالات متحده آمریکا در کانگرس سخنرانی کرد. او با صدایی قاطع و پر از درد، از کمیسیون حقوق بشر کانگرس خواست تا بر اساس اصول کرامت انسانی و حقوق بشر، جنایات طالبان علیه مردم افغانستان، به ویژه زنان، را به‌عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسد. او با تأکید گفت: «آپارتاید جنسیتی در افغانستان از سوی طالبان باید به‌عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت شناخته شود.»
وحیده امیری در این نشست تصریح کرد که دلیل حضورش در این مجلس، دفاع از مردم افغانستان است که توسط طالبان از تمامی حقوق انسانی و بشری خود محروم شده‌اند. او با چشمانی اشک‌آلود افزود: «میلیون‌ها دختر از رفتن به مکتب و دانشگاه بازمانده‌اند و ده‌ها هزار زن در چهاردیواری خانه‌های خود حبس شده‌اند.» این جملات چون خنجری بر قلب حاضرین نشست وارد شد و احساسات آنها را برانگیخت.
امیری همچنین با صدایی پر از تاسف و خشم بیان کرد که این وضعیت با همکاری حکومت ایالات متحده آمریکا با طالبان ممکن شده است. او گفت: «علی‌رغم هشدارهای زنان و جریان‌های دموکراتیک افغانستان، حکومت ایالات متحده با طالبان وارد گفت‌وگو شد و پیمان صلح با ضمیمه‌های سری امضا کرد.» او ادامه داد که در سه سال گذشته، حکومت ایالات متحده با ارسال مبالغ هنگفت پول نقد از مالیات شهروندان خود تحت عنوان کمک‌های بشردوستانه، طالبان را حمایت کرده و این گروه با استفاده از این پول، رژیم دیکتاتوری و زن‌ستیز خود را تقویت کرده‌اند.
امیری در ادامه به تجربه شخصی خود از طالبان پرداخت و گفت که توسط این گروه «تروریستی» اختطاف و زندانی شده و تحت بازجویی‌های سخت قرار گرفته است. این خاطرات تلخ، حضار را در سکوتی سنگین فرو برد.
میترا مهران، دیگر فعال حقوق زنان، تسلط طالبان بر افغانستان و محدودیت‌های شدید این گروه بر حقوق زنان و دختران را «مرگ تدریجی زنان» خواند. او با لحنی ناراحت افزود: «طالبان علاوه بر ایجاد محدودیت‌های شدید بر حقوق اساسی زنان، نهادهای حامی حقوق زنان را که پناهگاه‌های زنان برای فرار از خشونت‌ها بودند، از بین برده‌اند… به‌جای وزارت امور زنان، وزارت امر به معروف را ایجاد کردند که نقش اساسی در محدود کردن حقوق زنان داشته است.» مهران تاکید کرد که زنان و دختران اکنون هیچ‌گونه دسترسی به عدالت ندارند و محدودیت‌ها به تدریج بی‌رحمانه‌تر و وحشیانه‌تر شده است. او افزود: «هرگونه اعتراض از سوی زنان علیه طالبان به حبس، شکنجه، زندان و حتا قتل منجر می‌شود.» او با استناد به گزارش سازمان عفو بین‌الملل گفت: «زنانی که علیه سیاست‌های طالبان اعتراض کرده‌اند، به‌صورت خودسرانه ناپدید، زندانی و مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گرفته‌اند.»
مهران با صدایی محکم از ایالات متحده و جامعه جهانی خواست که به صورت معنادار و جدی، صدای زنان و دختران افغانستان را بشنوند و رهبران طالبان را که مرتکب جنایات علیه مردم، به ویژه زنان و دختران افغانستان شده‌اند، به محاکمه بکشند.
در این نشست، رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان، و هدر بار، مسئول اجرایی دیدبان حقوق بشر نیز حضور داشتند و در مورد وضعیت اسفناک زنان و دختران افغانستان سخنرانی کردند. هر یک از سخنرانان، با بیان حقایق تلخ و نگران‌کننده، تلاش کردند تا توجه جهانی را به بحران انسانی و حقوق بشری در افغانستان جلب کنند.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

iStock-490964222
مهاجرت به اروپا؛ رؤیا یا کابوس؟
n00153312-b
وضعیت بی‌سرنوشتی خبرنگاران در پاکستان
171732368
ترامپ: خروج تحقیرآمیز از افغانستان، بگرام را به چین سپرد
Scroll to Top