Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

35_3_0
کودک‌همسری در افغانستان؛ سنت یا فاجعه؟
iStock-490964222
مهاجرت به اروپا؛ رؤیا یا کابوس؟
1974333_929
رخدادهای پسین؛ زنگ خطر تازه برای مهاجران افغانستانی در پاکستان!

کناره‌گیری سفیر و قنسول افغانستان در آلمان به درخواست برلین

یما یاری، سفیر افغانستان در آلمان، اعلام کرد که به درخواست دولت آلمان از سمت خود کناره‌گیری کرده است. او در بیانیه‌ای توضیح داد که این تصمیم به منظور جلوگیری از تشدید مشکلات برای مهاجرین و اتباع افغانستان در آلمان و جلوگیری از بسته شدن سفارت افغانستان اتخاذ شده است.

منابع دیپلماتیک گزارش داده‌اند که عبدالباقی پوپل، مستشار پیشین سفارت، جایگزین یما یاری شده و سرپرستی سفارت افغانستان در برلین را به عهده گرفته است. پوپل، که زاده ولسوالی پنجوایی ولایت قندهار است، پیش‌تر به‌عنوان معین شهرداری‌های ارگان‌های محلی نیز فعالیت داشته است.

این تغییرات با گمانه‌زنی‌هایی همراه شده است که احتمال دارد سفارت افغانستان در آلمان در دوران مدیریت جدید رابطه‌ای نزدیک‌تر با طالبان برقرار کند. با این حال، طالبان تاکنون در مورد این تغییرات در سفارت افغانستان اظهارنظری نکرده‌اند.

پیش از این، لطف‌الله سادات، قنسول افغانستان در شهر بن، نیز به دلیل محدودیت‌ها و درخواست دولت آلمان از سمت خود کناره‌گیری کرده بود. در اعلامیه‌ای که از سوی سادات منتشر شد، آمده است: «با توجه به برخی ملحوظات و محدودیت‌های سیاسی کشور میزبان و به منظور جلوگیری از تعطیلی فعالیت‌های قونسلی، از مسئولیت خود کناره‌گیری می‌کنم.»

بر اساس گزارش‌های پیشین، دولت آلمان از دیپلمات‌های افغانستان خواسته بود یا با طالبان تعامل کنند یا به کار خود پایان دهند. منابع دیپلماتیک تأیید کرده‌اند که یما یاری و لطف‌الله سادات در ماه‌های گذشته در حال مذاکره با مقامات آلمانی برای ادامه مأموریت خود بر اساس اعتبارنامه‌های دولت پیشین افغانستان بودند. با این حال، طرف آلمانی تأکید کرده است که ادامه حضور آنها بدون برقراری ارتباط با کابل بی‌فایده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که فشار مشابهی از سوی دیگر کشورهای میزبان نیز بر سفیران و دیپلمات‌های افغانستان در حال افزایش است. در ماه‌های اخیر، برخی از سفیران دولت پیشین افغانستان در کشورهای غربی از این فشارها خبر داده‌اند و گفته‌اند که از آنها خواسته شده است میان تعامل با طالبان یا پایان دادن به مأموریت دیپلماتیک خود یکی را انتخاب کنند.

این تحولات بیانگر تغییرات جدی در روابط دیپلماتیک افغانستان و کشورهای غربی است، در حالی که آینده نمایندگی‌های افغانستان در خارج از کشور همچنان نامشخص باقی مانده است.

مطالب بیشتر

Zanan-6
طالبان و قانون «امر به معروف»؛ ابزاری برای کنترل اجتماعی و سرکوب زنان
03180000-0aff-0242-2cc1-08da425bdc41_w1200_r1
استعفای حقانی: شکاف درونی طالبان به نقطه انفجار می‌رسد
روز-جهانی-مطبوعات-780x470
سرکوب در تبعید؛ خبرنگاران افغان بین چکش طالبان و سندان اخراج
Scroll to Top