Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

5(860)
روایت درد، ترس و یک عمر پریشانی
IMG-20230607-WA0001
هجوم پولیس پاکستان برای دستگیری مهاجران افغان در منطقه بی ۱۷ اسلام آباد
19281682_1006
 حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه رهبران طالبان و امکان اجرای آن

گلشیفته فراهانی به کارزار جهانی علیه آپارتاید جنسیتی در افغانستان و ایران پیوست

گلشیفته فراهانی، بازیگر مشهور ایرانی، از دولت‌ها خواسته است که آپارتاید جنسیتی را در پیش‌نویس معاهده جنایات علیه بشریت وارد کنند.

او اعلام کرده که سرکوب و تبعیض علیه زنان و دختران در حکومت طالبان و جمهوری اسلامی ایران نمونه‌ای از آپارتاید جنسیتی است.

فراهانی در صفحه اینستاگرام خود نوشت که با وکلای بین‌المللی و مدافعان حقوق بشر همکاری کرده و با امضای نامه‌ای مشترک از دولت‌ها درخواست کرده‌اند که آپارتاید جنسیتی را به‌عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسند.

در متن منتشر شده توسط فراهانی آمده است: «زنان و دخترانی که تحت حکومت طالبان در افغانستان و جمهوری اسلامی ایران زندگی می‌کنند، با سرکوب و تبعیض جنسیتی سیستماتیک و نهادینه مواجه هستند. این برخورد باید به نام واقعی‌اش، یعنی آپارتاید جنسیتی، شناخته شود.»

کمیته حقوقی (ششم) مجمع عمومی سازمان ملل قرار است در ماه اکتوبر سال روان میلادی درباره معاهده پیشنهادی جنایات علیه بشریت بحث کند. کشورهای عضو، این فرصت را دارند که آپارتاید جنسیتی را به عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسند.

به رسمیت شناختن این جنایت می‌تواند ابزارهای لازم را برای مقابله با رژیم‌های آپارتاید و پاسخگو کردن عاملان آپارتاید جنسیتی در اختیار جامعه بین‌المللی قرار دهد.

فراهانی تأکید کرد: «ما نمی‌توانیم این فرصت را برای به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت در قوانین بین‌المللی از دست بدهیم.»

گروهی از زنان افغان و ایرانی با راه‌اندازی کارزاری به نام «پایان دادن به آپارتاید جنسیتی» خواستار معرفی این عمل به عنوان جنایت علیه بشریت شده‌اند.

این کارزار روز سه‌شنبه، (۲۹ جوزا) در شبکه‌های اجتماعی شروع به کار کرد.

ریچارد بنت، گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان، در گزارش جدیدش که روز چهارشنبه هفته قبل منتشر شد، اعلام کرد که آپارتاید جنسیتی دقیق‌ترین توصیف برای سرکوب نهادینه زنان در افغانستان است و از دولت‌ها خواست که این جنایت را به رسمیت بشناسند.

در حال حاضر، آپارتاید جنسیتی در قوانین بین‌المللی جرم‌انگاری نشده است، اما فعالان افغان چندین کارزار برای به رسمیت شناختن آن به عنوان جنایت در قوانین بین‌المللی به راه انداخته‌اند.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

tiktok-logo
تأثیر چالش‌های تیک‌تاک بر کودکان و نوجوانان
19281682_1006
 حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه رهبران طالبان و امکان اجرای آن
Screenshot-2025-03-18-191413-1140x570
گفت‌وگوهای آشپزخانه»؛ ناگفته‌های وحید عمر یا تلاشی برای سفیدنمایی
Scroll to Top