Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

19-13
رئیس ستاد ارتش پاکستان: جنگ را ما آغاز نکردیم، اما ما آن را به پایان خواهیم رساند
Taliban-Afghanistan-1488447-1-770x433-1
افغانستان در میان ده کشور خطرناک برای مسیحیان
untitled-design-2025-05-10t190115-0401746885690-0
پاکستان از پیشنهاد ترامپ برای میانجی‌گری در مناقشه کشمیر استقبال کرد

واکنش تند اتحاد فعالان حقوق بشر علیه طرح موزاییک سازمان ملل: گامی برای مشروعیت طالبان، نه راه‌حل بحران

 اتحاد فعالان حقوق بشر در بیانیه‌ای تازه، نگرانی‌های عمیقی را نسبت به طرح موسوم به «موزاییک» سازمان ملل متحد ابراز کرده و آن را اقدامی در راستای مشروعیت‌بخشی به گروه طالبان توصیف کرده‌اند.

در این بیانیه که به‌تازگی منتشر شده، آمده است که این طرح نه بر اساس اراده واقعی مردم افغانستان، بلکه با مدیریت و نقش اجرایی دفتر یوناما و با حضور برخی چهره‌های مرتبط با گروه‌های تروریستی در حال پیش‌برد است. به باور این اتحاد، پروژه موزاییک «نه راه نجات، بلکه مسیر بازتولید بحران» است.

فعالان حقوق بشر با انتقاد صریح از نقش یوناما گفته‌اند که این دفتر پس از سقوط نظام جمهوری و تسلط طالبان، به‌جای ایفای نقش بی‌طرف در تسهیل کمک‌های بشردوستانه، اکنون به یکی از بازوهای اجرایی طرح سیاسی موزاییک تبدیل شده است؛ طرحی که به‌زعم آنان، نه برای یاری به مردم افغانستان، بلکه در جهت تسهیل سیاسی برای گروه طالبان عمل می‌کند.

این بیانیه همچنین هشدار داده است که هرگونه تلاش برای واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به نماینده طالبان، به معنای شناسایی سیاسی و حقوقی این گروه خواهد بود؛ اقدامی که می‌تواند پیامدهای سنگینی برای نظم بین‌المللی، حقوق بشر و امنیت جهانی در پی داشته باشد.

اتحاد فعالان حقوق بشر با تأکید بر اینکه طالبان فاقد هرگونه مشروعیت حقوقی، ملی، سیاسی و اخلاقی هستند، تصریح کرده‌اند: «هیچ روند سیاسی نمی‌تواند بر سازش با ترور، حذف زنان، سرکوب اقوام، خاموش‌سازی رسانه‌ها و تبعید فعالان مدنی استوار باشد. ادامه طرح موزاییک بر چنین مبنایی، نه‌تنها بحران را حل نمی‌کند، بلکه آن را نهادینه می‌سازد.»

این اتحاد از سازمان ملل متحد و جامعه جهانی خواسته تا صدای واقعی مردم افغانستان را بشنوند و به‌جای توجه به «صدای تفنگ و ترور»، به مقاومت مدنی و تلاش‌های روزمرۀ مردم افغانستان برای آزادی، عدالت و کرامت بها دهند.

در پایان این بیانیه، فعالان حقوق بشر خواستار آغاز روندی شفاف، مشروع و برآمده از اراده مردم افغانستان شده‌اند؛ روندی که در آن برای گروه طالبان و دیگر جریان‌های تروریستی، هیچ جایگاهی در نظر گرفته نشود.

ندیم احمدی

مطالب بیشتر

1404022710261233532870274
سفر وزیر خارجه طالبان به ایران
w980-p16x9-سشبسیب
سرپرست وزارت عدلیه طالبان برای شرکت در نشست بین‌المللی حقوقی به روسیه رفت
da94e880-b1f1-4486-bc0d-fe32bd73a4e3
جو بایدن: یکی از اسناد محرمانه سیاست امریکا در قبال افغانستان نزد من است
Scroll to Top