Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

35_3_0
کودک‌همسری در افغانستان؛ سنت یا فاجعه؟
iStock-490964222
مهاجرت به اروپا؛ رؤیا یا کابوس؟
440130157-irannaz-com
 لبسرین سرخ؛ اعتراض نمادین فعالان حقوق زنان

تشدید تنش‌ها میان غرب و روسیه؛ پوتین پس از 24 سال به کره‌ی شمالی رفت

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به منظور دیدار رسمی وارد کره شمالی شد و با کیم جونگ اون، رهبر این کشور، ملاقات کرد. این سفر، نخستین بازدید رئیس‌جمهور روسیه از کره شمالی در ۲۴ سال اخیر محسوب می‌شود.

پوتین در جریان این دیدار اظهار داشت که روسیه قصد دارد روابط تجاری و امنیتی خود با کره شمالی را توسعه دهد. وی هم‌چنین از مقاومت پیونگ یانگ در برابر تحریم‌های امریکا تمجید کرده و حمایت روسیه از کره شمالی را اعلام کرد.

در این سفر، پوتین همراه با وزیران خارجه، دفاع، منابع طبیعی، بهداشت، حمل و نقل، و رؤسای آژانس فضایی و راه‌آهن روسیه، و نیز معاون نخست‌وزیر، به کره شمالی سفر کرده است.

سفر دو روزه پوتین به کره شمالی، فصلی جدید از همکاری‌های منطقه‌ای را برای روسیه گشود. امضای چند تفاهم‌نامه همکاری بین دو کشور و استقبال کم‌نظیر رهبر کره شمالی از پوتین، توجه جهانیان را جلب کرد. مقام‌های کره شمالی برای استقبال از پوتین فرش سرخ پهن کرده و او را با تشریفات نظامی مورد استقبال قرار دادند.

این اولین سفر پوتین به پیونگ یانگ از سال ۲۰۰۰ تاکنون است. آخرین دیدار او با کیم جونگ اون در سپتمبر گذشته در پایگاه فضایی وُستوچنی در شرق روسیه انجام شد. کیم جونگ اون نیز سال گذشته با قطار ضدگلوله برای شرکت در مجمع اقتصادی شرق به روسیه سفر کرده بود و با استقبال گرم مواجه شد.

در این سفر پوتین به کیم جونگ اون قول داده است که برای توسعه تجارت و امنیت در سراسر اروپا و پآسیا و مقابله با تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی غرب به رهبری امریکا، همکاری کند.

این سفر بخشی از تلاش‌های پوتین برای تقویت روابط با کشورهای مخالف امریکا است. پس از کره شمالی، پوتین قصد دارد به ویتنام سفر کند. این سفرها نشان‌دهنده‌ی نزدیک‌تر شدن روسیه به کشورهای آسیایی و افزایش تنش‌ها با امریکا و غرب است.

در ماه مارچ ۲۰۲۳، پوتین و شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، یک‌دیگر را “دوستان عزیز” خطاب کردند و تأکید کردند که روابط دو کشور به سطح بی‌سابقه‌ای از همکاری استراتژیک رسیده است. شی جین پینگ در جریان سفر پوتین به چین گفت که دو کشور باید از روابط خود حمایت و مراقبت کنند. این دیدارها نشان‌دهنده تلاش‌های دو کشور برای مقابله با نفوذ غرب است.

همچنین روسیه ممکن است با حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی، از طالبان به‌عنوان اهرم فشار علیه امریکا استفاده کرده و احتمالاً به رسمیت شناختن طالبان را در نظر بگیرد. این اقدام می‌تواند پیامدهای مهمی برای طالبان و روابط بین‌المللی آن‌ها داشته باشد.

هم‌زمان با سفر پوتین به کره شمالی، ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بسته جدید تحریم‌ها علیه روسیه را به خاطر حمله به اوکراین تصویب کردند. این تحریم‌ها نشان‌دهنده تشدید تنش‌ها بین روسیه و غرب است.

جواد رسولی

مطالب بیشتر

Zanan-6
طالبان و قانون «امر به معروف»؛ ابزاری برای کنترل اجتماعی و سرکوب زنان
03180000-0aff-0242-2cc1-08da425bdc41_w1200_r1
استعفای حقانی: شکاف درونی طالبان به نقطه انفجار می‌رسد
روز-جهانی-مطبوعات-780x470
سرکوب در تبعید؛ خبرنگاران افغان بین چکش طالبان و سندان اخراج
Scroll to Top