Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

35_3_0
کودک‌همسری در افغانستان؛ سنت یا فاجعه؟
iStock-490964222
مهاجرت به اروپا؛ رؤیا یا کابوس؟
440130157-irannaz-com
 لبسرین سرخ؛ اعتراض نمادین فعالان حقوق زنان

حرکت اعتراضی مردم در بدخشان: آیا این اتفاق به حوادث احتمالی بزرگتر اشاره دارد؟

از دو روز به این طرف، تجمع‌های اعتراضی در ولسوالی های «درایم» و «ارگو» در ولایت بدخشان در شمال شرق کشور، راه اندازی شده که به گفته منابع محلی تا اکنون ادامه دارد.

این اعتراضات پس از کشته شدن دو تن از غیرنظامیان معترض و زخمی شدن یک تن دیگر، در پی اقدامات طالبان برای تخریب مزارع خشخاش در ولسوالی‌های مذکور، ابتدا از ولسوالی درایم آغاز و پس از آن به ولسوالی ارگوی آن ولایت گسترش یافت.

امروز نیز مراسم تشیع جنازه یک نفر از کشته شدگان حوادث اخیر بدخشان، در فضای پرتنش و همراه با شعارهای علیه «امارت اسلامی طالبان» برگزار شد. در این مراسم بر علاوه تقاضای تحویل دهی قاتلان افراد کشته که از افراد طالبان هستند، قطعه نامه ی چند ماده ایی را هم اعلام کردند.

در یک نوار تصویر که روز در شبکه های اجتماعی منتشر شد، یک روحانی محلی در ولسوالی درایم حین سخنرانی در اجتماع نسبتاً بزرگ مردمی، از رفتار نامناسب طالبان، شامل نابودی مزارع و حتی ضرب و شتم یک فرد معلول، شکایت کرد و این اقدام طالبان را «ظالمانه» خواند.

روز گذشته در پاسخ به این اتفاقات، «ذبیح‌الله امیری» رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان، وضعیت را «عادی» توصیف کرده بود.

سخنگوی وزارت داخل طالبان نیز در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که فرمان رهبر شان «ملا هبت الله آخندزاده» در مورد ممنوعیت کشت خشخاش واضح است و افراد شان مکلف به تطبیق آن اند.

اتفاقات روز گذشته در بدخشان، واکنش های گسترده کاربران و سیاسیون فعال در شبکه های اجتماعی را به همراه داشته است. امرالله صالح، معاون رئیس جمهور پیشین افغانستان، اعتراضات مردم علیه طالبان را، قیام خود جوش بدخشان خواند و اعلام کرد که «سرنگونی باند ستمگر و متعصب ملا هبت‌الله با قیام خودجوش مردمان بدخشان آغاز شد.»

در واکنش به این اتفاقات، روز گذشته، طالبان، ابتدا یک هیأت محلی را همراه با بزرگان پنج ولسوالی دیگر این ولایت به درایم و ارگو فرستادند که از سوی معترضان پذیرفته نشدند. ذبیح الله مجاهد در یک نوار تصویری اعلام کرد که یک هیئت مرکزی به ریاست قاری فصیح الدین فطرت، لوی درستیز وزرات دفاع طالبان موظف شده است تا حوادث و اتفاقات بدخشان را بررسی کند.

با این حال، برخی بر این باور اند که طالبان با اعمال قوانین سختگیرانه و محدودیت‌هایی برای آموزش و اشتغال زنان، عامل اصلی این شرایط در کشور به ویژه در ولایت بدخشان اند.

ظاهر منتنظر

مطالب بیشتر

Zanan-6
طالبان و قانون «امر به معروف»؛ ابزاری برای کنترل اجتماعی و سرکوب زنان
03180000-0aff-0242-2cc1-08da425bdc41_w1200_r1
استعفای حقانی: شکاف درونی طالبان به نقطه انفجار می‌رسد
روز-جهانی-مطبوعات-780x470
سرکوب در تبعید؛ خبرنگاران افغان بین چکش طالبان و سندان اخراج
Scroll to Top