Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

35_3_0
کودک‌همسری در افغانستان؛ سنت یا فاجعه؟
iStock-490964222
مهاجرت به اروپا؛ رؤیا یا کابوس؟
440130157-irannaz-com
 لبسرین سرخ؛ اعتراض نمادین فعالان حقوق زنان

نگرانی رهبر طالبان از اختلافات داخلی

در فایل صوتی منصوب به رهبر طالبان که تلویزیون ملی افغانستان از سخنرانی عیدی او در قندهار پخش کرده، رهبر طالبان از اختلافات داخلی ابراز نگرانی می‌کند

ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان در سخنرانی خود به مناسبت عید قربان بر اتفاق و اتحاد میان مردم تاکید کرد و گفت اگر یک روز همه متحد شوند و او را برکنار کنند خوشحال می‌شود اما از اختلاف و تفرقه خوشحال نیست.

این سخنان رهبر طالبان در حالی منتشر میشود که قبلاً از این نیز از اختلافات داخلی طالبان گزارش شده بود‌.

بر اساس دیدگاه های اگاهان سیاسی، در میان طالبان دو جناح عمده‌ ، یکی «شبکه‌ حقانی،»به رهبری سراج‌الدین حقانی است که پایگاه مردمی آن عمدتاً در مناطق جنوب شرق و شرق افغانستان است و دیگری «طالبان قندهاری» به رهبری هبت ‌الله آخندزاده است که پایگاه مردمی آن عمدتاً در مناطق جنوب این کشور است.

سراج‌الدین حقانی به عنوان سرپرست وزارت داخله، بستگان خود را در پست‌های کلیدی در حکومت طالبان می ‌گمارد، اما هبت‌الله آخندزاده با حمایت حلقه‌ کوچکی از رهبران مذهبی و حامیانش در قندهار، بر افغانستان حکومت می‌ کند.

گفته می شود که در بسیاری موضوعات از جمله آموزش و اشتغال زنان، در میان طالبان قندهاری نیز اتفاق نظر وجود ندارد. این دسته از طالبان قدرتمند جنوبی از جمله عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرا، مولوی وثیق رئیس استخبارات و ملا یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، به «طالبان دوحه» شهرت دارند و دارای رویکرد معتدل اند که بر خلاف ملا هبت الله آخندزاده، خواهان تعامل جدی با جامعه بین المللی بخصوص امریکا هستند.

رهبر طالبان روز گذشته در جریان سخنرانی خود، از عدم اتحاد و اتفاق کامل داخلی سخن به میان آورد؛ مسئله ای که آخندزاده را بیش از گذشته نگران ساخته و به این دلیل، چند بار در صبحت هایش بر واژه های «اتفاق ،اتحاد و همبستگی» تأکید کرد.

رهبر طالبان گفت: «من این نمی‌ را خواهم که در داخل و بیرون نظام، مسلمانان عام و خاص باشند، من اختلاف‌ شان را نمی‌خواهم. اگر یک روزی همه متحد شوند و مرا از این منصب دور کنند، من از این تصمیم خوشحال می شوم، ولی به این خوش نیستم که در بین خود اختلاف و تفرقه داشته باشند.»

از زمان بازگشت طالبان به قدرت تاکنون هیچ کشوری حکومت آن‌ها را به رسمیت نشناخته است. بیشتر کشورها شرط فراگیر بودن حکومت و رعایت حقوق بشر را برای به رسمیت شناختن طالبان اعلام کرده‌اند.

این بار نیز هیچ عکس و فیلمی از جریان سخنرانی رهبر طالبان منتشر نشد. هرچند ظاهر نشدن او در حضور رسانه‌ها و عدم انتشار عکس و ویدیو از او «دلایل امنیتی» تلقی می‌ شود، اما اخیراً ذبیح الله مجاهد سخنگوی ارشد طالبان گفت که هبت‌الله آخوندازده در این زمینه حساس است و به دلیل این که از نظر شرعی می‌خواهد در آخرین حد «تقوا» باشد، نمی‌خواهد از او عکس‌برداری شود.

جواد رسولی

مطالب بیشتر

Zanan-6
طالبان و قانون «امر به معروف»؛ ابزاری برای کنترل اجتماعی و سرکوب زنان
03180000-0aff-0242-2cc1-08da425bdc41_w1200_r1
استعفای حقانی: شکاف درونی طالبان به نقطه انفجار می‌رسد
روز-جهانی-مطبوعات-780x470
سرکوب در تبعید؛ خبرنگاران افغان بین چکش طالبان و سندان اخراج
Scroll to Top