Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

35_3_0
کودک‌همسری در افغانستان؛ سنت یا فاجعه؟
1974333_929
رخدادهای پسین؛ زنگ خطر تازه برای مهاجران افغانستانی در پاکستان!
استاد-مزاری
نگاهی به زندگی و کارنامه‌های عبدالعلی مزاری

یوناما: ۳۵ درصد معتادان در افغانستان، زنان هستند

هیئت معاونت ملل متحد برای افغانستان (یوناما) به مناسبت روز جهانی مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر و قاچاق غیرقانونی آن اعلام کرده است که با وجود کاهش ۹۵ درصدی تولید تریاک در افغانستان، هنوز بین یک تا دو میلیون نفر در این کشور به مواد مخدر معتاد هستند که ۳۵ درصد آن‌ها زنان را تشکیل می‌دهند.

یوناما بیان کرده است: “ما به جهانی عاری از مواد مخدر متعهد هستیم. برای بهبود بیماران، مراقبت مؤثر و ادغام معتادان به جامعه در افغانستان، فراهم آوردن امکانات و حمایت پس از آن بسیار مهم است. با این حال، امکانات درمانی در افغانستان همچنان محدود باقی مانده است.” همچنین تاکید شده که علاوه بر درمان و پیشگیری، احترام به حقوق بشری معتادان و کاهش تبعیض علیه آنان ضروری است.

این هیئت همچنین تاکید کرده است که برای ریشه‌کنی مواد مخدر از جامعه، علاوه بر تحقیقات و مطالعات، احترام به حقوق بشری معتادان نیز بسیار مهم است. یوناما افزوده است که کاهش تأثیرات اقتصادی و بهداشتی این پدیده نیازمند حمایت بین‌المللی است.

روزا اوتنبایوا، نماینده ویژه دبیرکل ملل متحد در افغانستان و رئیس یوناما، به مناسبت این روز، امروز ۲۶ جون (۶ سرطان) از بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی تداوی معتادان جنگلک در شهر کابل دیدن کرد.

اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد سال گذشته در گزارشی اعلام کرده بود که افغانستان با مشکلات ناشی از اعتیاد روبرو است و از هر سه خانواده، یکی از آن‌ها تحت تأثیر این مشکل قرار دارد. در این گزارش آمده است: “دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد از سال ۲۰۲۱ با ۷۴ هزار نفر که با تهدید یا اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر مواجه بودند، در زمینه پیشگیری از مواد مخدر و تقویت روند درمان معتادان همکاری کرده است.”

این اداره ملل متحد همچنین بیان کرده است که ۶۰ درصد جمعیت افغانستان زیر ۲۵ سال سن دارند، بنابراین این کشور یکی از جوان‌ترین و سریع‌ترین رشد جمعیتی را در جهان دارد که تلاش برای جلوگیری از اعتیاد در آن بسیار مهم است. با توجه به جمعیت جوان افغانستان، برنامه‌های آموزشی و آگاهی‌بخشی برای جلوگیری از شروع مصرف مواد مخدر در سنین پایین باید تقویت شود.

تحقیقات جدیدی در مورد شمار معتادان در افغانستان انجام نشده است. بر اساس یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۴، حدود سه میلیون معتاد در افغانستان وجود داشت. با این حال، حکومت طالبان اعلام کرده است که شمار معتادان در این کشور به حدود پنج میلیون نفر می‌رسد که یک میلیون آن‌ها زنان و کودکان هستند.

وزارت صحت حکومت طالبان نیز اعلام کرده است که در حال حاضر ۱۱ مرکز درمانی برای معتادان در این کشور فعال است و مشغول به درمان آن‌ها می‌باشد. برای مقابله با بحران مواد مخدر، حمایت مستمر جامعه بین‌المللی و تامین منابع لازم برای برنامه‌های درمانی و پیشگیری ضروری است.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

iStock-490964222
مهاجرت به اروپا؛ رؤیا یا کابوس؟
n00153312-b
وضعیت بی‌سرنوشتی خبرنگاران در پاکستان
171732368
ترامپ: خروج تحقیرآمیز از افغانستان، بگرام را به چین سپرد
Scroll to Top