Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

5(860)
روایت درد، ترس و یک عمر پریشانی
IMG-20230607-WA0001
هجوم پولیس پاکستان برای دستگیری مهاجران افغان در منطقه بی ۱۷ اسلام آباد
02be0000-0aff-0242-6074-08da2cfd6c5d_w1200_r1
بیست و هفتم حوت؛ روز خبرنگاران؛ فریادی که باید شنیده شود

برنامه جهانی غذا: تغییرات اقلیمی گرسنگی و ناامنی غذایی را در افغانستان تشدید می‌کند

برنامه جهانی غذا هشدار داده است که سیلاب‌های ویرانگیر اخیر در شمال‌شرق و شمال‌غرب افغانستان بیش از ۸۰هزار نفر را متاثر کرده و با احتمال تشدید بارندگی، خطر افزایش سطح بحران عدم مصئونیت غذایی در ساحات سیلاب‌زده متصور است.

این نهاد گفته است که سیلاب در دو هفته‌ی گذشته، مناطق شمال‌شرق و شمال‌غرب افغانستان را درنوردیده و احتمالاً در ماه‌های آینده تشدید خواهد شد.

براساس اطلاعات این نهاد بین‌المللی، دست‌کم ۱۳۰ تن در پی جاری شدن سیلاب‌ها در این دو ولایت جان باخته‌اند و صدها تن دیگر هنوز ناپدید هستند.

برنامه جهانی غذا هم‌چنان گفته که در پی جاری شدن سیلاب‌ها در تاریخ ۱۰ و ۱۱ ثور، در ولایات بدخشان، بغلان و تخار دست‌کم ۱۸۰ تن جان باخته و ۲۸۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. این سازمان گفته است که  به بیش از ۱۴ میلیون دالر برای مقابله با سیلاب‌ها و پروژه‌های مقاوم‌سازی در مناطق سیلاب‌زده نیاز است.

وحید امانی، سخنگوی برنامه جهانی غذا،  در گفتگو با رسانه‌ها گفته بود که از هر ۱۰ خانواده در افغانستان ۹ خانواده به‌ غذای کافی دسترسی ندارند. به گفته او، برنامه جهانی غذا در سال جاری میلادی به ۹۱۸ میلیون  دالر نیاز دارد تا بتواند به ۱۵ میلیون تن که با گرسنه‌گی شدید روبه‌رو هستند، کمک‌ کند. امانی می‌گوید که ممنوعیت کاری زنان به فعالیت‌ها و روند کمک‌رسانی آنان صدمه زده است. سخنگوی برنامه جهانی غذا در مورد تعلیق فعالیت‌های این نهاد در غور می‌گوید، تا زمانی که اطمینان کامل از عدم مداخله طالبان محلی را دریافت نکنند، فعالیت‌های‌شان در این ولایت از سر گرفته نمی‌شود. او از جامعه جهانی می‌خواهد که افغانستان را تنها نگذارد و برای رسیده‌گی به بحران بشری در این کشور کمک‌ کند.

برنامه جهانی غذا درصدد آن است تا با تطبیق پروژه‌های سازگاری با تغییرات اقلیمی، دیوارهای محافظ و کانال‌های آبیاری درست کند.

دفتر هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفته است که سیلاب‌های اخیر در بغلان نزدیک به۶۰هزار نفر را متضرر کرده است. یوناما گفته است که امدادرسانان ملل متحد برای سیلاب‌زدگان کمک‌های عاجل را فراهم می‌کنند.

بر اساس گزارش‌ها، ولسوالی‌های بغلان جدید، برکه، دند غوری، دوشی، گذرگاه نور، جلگه، خوست، نهرین، تاله و برفک و پلخمری، مرکز ولایت بغلان از جمله مناطق به شدت سیلاب‌زده اند.

اخیراً ادارۀ زنان ملل متحد نیز با نشر گزارشی از وضعیت سیلاب‌زدگان در افغانستان گفته است که زنان و کودکان به طور نامتناسبی تحت تاثیر این رویداد طبیعی قرار گرفته اند.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

19281682_1006
 حکم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه رهبران طالبان و امکان اجرای آن
Screenshot-2025-03-18-191413-1140x570
گفت‌وگوهای آشپزخانه»؛ ناگفته‌های وحید عمر یا تلاشی برای سفیدنمایی
siraj-uddin-haqqani
سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی، از فهرست افراد تحت تعقیب وزارت دادگستری آمریکا حذف شد
Scroll to Top