با اغاز سال جدید تعلیمی و محدودیت بر اموزش دختران در افغانستان یوناما از ادامه محدودیت بر آموزش دوره ثانوی دختران که سال چهارم آن آغاز میشود به شدت ابراز ناامیدی میکند
یوناما با نشر اعلامیه ای گفته است ،از اینکه مقامات حاکم افغانستان برای چهارمین سال متوالی دختران را از دسترسی به آموزش ثانوی منع کرده است، به شدت ابراز نگرانی می کند. منع آموزش دختران تنها سبب پیچیده شدن حقوق بشری، کمک های بشری و بحران های اقتصادی افغانستان میگردد.
در اعلامیه دفتر معاونت سازمان ملل همچنین آمده است که روزا اوتنبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان ورئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد برای این کشور (یوناما) گفت: ” سال جدید آموزشی افغانستان آغاز گردیده است، اما باز هم با نبود آشکار و زیانبار دختران در صنف ها. منع آموزش دختران نتنها به چشمانداز آنها در قبال آینده زیان میرساند، بلکه صلح و رفاه تمام مردم افغانستان را نیز متضرر می سازد.”
در اعلامیه همچنین خاطرنشان شده است که بر اساس معلومات یونیسف، محدودیت بر دسترسی دختران به آموزش های ثانوی تا حال بر ۲.۲ میلیون دختران افغان تاثیر نموده است به شمول ۴۰۰ هزار در این سال. اگر این محدودیت تا سال ۲۰۳۰ ادامه یابد، بیش از ۴ میلیون دختر از آن متاثر میشوند.
در اعلامیه یونما به نقل از روزا اوتنبایوا امده است که ” از بابت اینکه مقامات حاکم به نادیده گرفتن درخواست های مردم از سراسر افغانستان ادامه میدهند، عمیقاً ناامیدم، مردمی که چندین دهه جنگ را تحمل کرده اند و با بحران بشری حاضر دست و پنجه نرم میکنند. این محدودیت چشم انداز احیای دوباره افغانستان را کاهش میدهد، و باید لغو گردد.”
اوتنبایوا گفت: ” این محدودیت همچنان یکی از دلایل اصلی ادامه منزوی بودن افغانستان از جامعه جهانی است، که احیای دوباره این کشور را نیز به عقب میزند. با این همه، من از تمویل کنندگان جهانی میخواهم تا حد امکان به حمایت خویش از مردم افغانستان ادامه دهند، منجمله، در سکتور آموزشی.”
اعلامیه دفتر معاونت سازمان ملل (یونما) در حالی منتشر میشود که سال جدید تعلیمی ۱۴۰۴ برای سال چهارم بدون اجازه دختران به رفتن مکاتب اغاز شد.
جواد رسولی