Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

11-fzaij
پیام تبریکی همکاران و هم‌راهان در خبرگزاری دیده‌بان افغانستان به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر
9ed16bad-a065-4520-a131-03f930377a0d
هشدار احزاب و جریان‌های سیاسی افغانستان در باره نشست سوم دوحه
hq720
از قهرمانی یورو تا طلای المپیک پاریس 2024

امدادرسانان: تعامل با طالبان برای حذف سیاست‌های ظالمانه علیه زنان حیاتی است

«بخش زنان ملل متحد» در آستانه روز جهانی بشردوستی، بر ضرورت تعامل مؤثر جامعه جهانی با حکومت طالبان برای حذف سیاست‌های ظالمانه‌ای که توانایی زنان افغان، به‌ویژه در بخش بشردوستانه، را به شدت محدود کرده، تأکید کرد.
در اعلامیه‌ای که به مناسبت ۱۹ اگست (۲۹ اسد) منتشر شد، اداره زنان ملل متحد از امدادرسانان زن افغان به‌عنوان نمادهای امید در شرایط دشوار یاد کرد. این اعلامیه تصریح می‌کند که سیاست‌های طالبان نه تنها حقوق زنان را نادیده می‌گیرد، بلکه اثربخشی عملیات‌های بشردوستانه را که به مشارکت زنان وابسته است، به‌شدت مختل می‌سازد.
اداره زنان ملل متحد به اهمیت «فشار دیپلماتیک و گفتگوی مستمر» برای ایجاد فضاهای آزاد و کامل برای مشارکت زنان در فعالیت‌های بشردوستانه اشاره کرده و افزود که بازیگران بین‌المللی باید تلاش کنند تا مقامات محلی طالبان به‌درستی اهمیت و مزایای مشارکت زنان را درک کنند و آن را در سیاست‌های خود لحاظ نمایند.
این سازمان همچنین بر لزوم حمایت از تلاش‌های محلی و ابتکارات مردمی برای حمایت از زنان و ایجاد فضایی برای بیان نگرانی‌های آنان تأکید کرده است. امدادرسانان زن معتقدند که تنها از طریق یک «استراتژی مشارکتی و جمعی» می‌توان موانع موجود را از میان برداشت و امکان ایفای نقش‌های حیاتی زنان افغان را فراهم نمود.
از دیگر خواست‌های این زنان، تقویت حمایت جهانی و تأمین مالی پایدار و انعطاف‌پذیر برای تداوم فعالیت‌های بشردوستانه زنان است.
اندریکا رتواتی، هماهنگ‌کننده امور بشری ملل متحد در افغانستان، در واکنش به محدودیت‌های طالبان پس از اگست ۲۰۲۱، اشاره کرد که این محدودیت‌ها روند امدادرسانی را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده است. ملل متحد افغانستان را به‌عنوان یکی از «خطرناک‌ترین» مکان‌ها برای «ارائه‌دهندگان کمک‌های بشردوستانه» شناسایی کرده است.
اداره زنان ملل متحد یادآور شد که در سه سال گذشته، زنان بشردوستانه افغان با موانع فزاینده‌ای، از جمله سیاست‌های محدودکننده طالبان، مواجه بوده‌اند که منجر به توقف پروژه‌ها و دشوارشدن استخدام کارکنان زن شده است. با این حال، این زنان به‌رغم تمامی چالش‌ها، با شجاعت به ارائه کمک‌های حیاتی ادامه داده و به‌دنبال راه‌های نوآورانه برای اطمینان از رسیدن کمک‌ها به نیازمندان هستند.
۱۹ اگست به یاد حمله تروریستی سال ۲۰۰۸ به هتل‌هایی در بغداد، که منجر به کشته شدن تعدادی از کارمندان امدادرسانی، از جمله سرجیو وییرا دی میلو، نماینده ویژه منشی عمومی ملل متحد شد، به‌عنوان «روز جهانی بشردوستی» نام‌گذاری شده است. از سال ۲۰۰۹، این روز فرصتی است برای تجلیل از خدمات کارکنان بشردوستی در سطح جهانی.
استیفن دوجاریک، سخنگوی منشی عمومی ملل متحد، در نشست خبری روز دوشنبه ۱۹ اگست (۲۹ اسد) در نیویورک، اعلام کرد که با کشته شدن ۲۸۰ امدادگر در ۳۳ کشور در سال گذشته، ۲۰۲۳ به مرگبارترین سال برای جامعه بشردوستی جهانی تبدیل شده است. او افزود که این افزایش ۱۳۷ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ نشان‌دهنده وضعیت نگران‌کننده‌ای است و پیش‌بینی می‌شود که امسال نیز برای امدادگران سالی پرخطر باشد.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

ااااا
لانگ‌وار ژورنال: دولت ترامپ مسیر خود در تعامل با طالبان را حفظ کرده است
mili
فهرست میلیاردرهای جهان در سال ۲۰۲۵: رکوردی تازه در تاریخ ثروتمندان
Afghanistan's President Karzai speaks during a news conference in Kabul
حامد کرزی: هیچ جامعه‌ای بدون علم و آموزش به ترقی نمی‌رسد
Scroll to Top