Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

288942
سفر احمد الشرع به امارات و ترکیه؛ نشانه‌ای از بازگشت تدریجی سوریه به معادلات منطقه‌ای
61274688_605
نگرانی سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان از ممنوعیت نشر تصاویر موجودات زنده در رسانه‌ها
پاکستان-مهاجرین-افغان-750x430
ادامه اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ بحران انسانی در حال تشدید

تنش‌های تورخم؛ افشای توافقات پنهانی میان طالبان و پاکستان از سوی امرالله صالح

امرالله صالح، معاون پیشین ریاست‌جمهوری افغانستان، در واکنش به تنش‌های اخیر در گذرگاه تورخم، ادعا کرده است که ریشه اصلی این درگیری‌ها، فروپاشی توافقات محرمانه میان طالبان و پاکستان است. او مدعی است که این توافقات پیش از سقوط کابل در اگوست ۲۰۲۱، در شهرهای مختلف پاکستان از جمله راولپندی، کویته، میرامشاه و پشاور میان ارتش پاکستان و طالبان امضا شده بود.

صالح بر این باور است که این قراردادها پشت پرده منعقد شده و تاکنون جزئیات آن برای مردم افغانستان آشکار نشده است. او از پاکستان خواسته است که اسناد این توافقات را منتشر کند و شفاف‌سازی نماید. به گفته او، درگیری‌های اخیر در تورخم، برخلاف آنچه که ممکن است به نظر برسد، نتیجه یک نزاع طبیعی یا مردمی نیست، بلکه ناشی از عدم پایبندی طرفین به توافقاتی است که زمانی در خفا بسته شده بود.

او همچنین سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (ISI) و طالبان را مسئول اصلی این بحران دانسته و تأکید کرده است که مردم افغانستان هیچ نقشی در این معاملات پشت پرده نداشته‌اند. صالح گفته است: «مردم افغانستان نه در این توافقات شریک بوده‌اند و نه از آن حمایت کرده‌اند.»

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان پاکستان و طالبان در ماه‌های اخیر شدت گرفته است. یکی از دلایل این اختلافات، افزایش حملات تحریک طالبان پاکستان (TTP) در داخل خاک پاکستان است که اسلام‌آباد آن را به پناه گرفتن شبه‌نظامیان TTP در افغانستان نسبت می‌دهد. این تنش‌ها باعث بسته شدن گذرگاه تورخم شده که یکی از مهم‌ترین مسیرهای تجاری میان دو کشور محسوب می‌شود. این بسته شدن که بیش از ۱۱ روز به طول انجامیده، پیامدهای اقتصادی گسترده‌ای برای هر دو طرف داشته و بر روابط دیپلماتیک کابل و اسلام‌آباد سایه انداخته است.

گفته‌های امرالله صالح به پیشینه روابط پیچیده پاکستان و طالبان اشاره دارد. در سال‌های پیش از سقوط کابل، گزارش‌های متعددی از فعالیت شوراهای طالبان در پاکستان منتشر شده بود و مقامات افغان و غربی بارها اسلام‌آباد را به حمایت از طالبان متهم کرده بودند؛ اتهامی که همواره از سوی پاکستان رد شده است. اکنون، با روی کار آمدن طالبان، این روابط دستخوش تغییرات شده و درگیری‌های مرزی و چالش‌های امنیتی، باعث شکاف‌های جدیدی میان این دو همسایه شده است

 

مطالب بیشتر

mehr1-6426817
نگرانی ناتو از احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در فضا
1950037_714
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در آستانۀ مذاکرات هسته‌ای وارد مسقط شد
جولانی
احمد شرع رئیس‌جمهور موقت سوریه و همسرش در کنفرانس دیپلماسی آنتالیا حضور یافتند
Scroll to Top