Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

1859351_780
انسان؛اما بی‌سرزمین
پاکستان-مهاجرین-افغان-750x430
ادامه اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ بحران انسانی در حال تشدید
00000
روزنامه هندی: طالبان، آرزوهای بزرگی را برای راه آهن افغانستان در سر می‌پروراند

طالبان و قرارداد معدن مس عینک: آیا از جزئیات مفاد این قرارداد آگاهند؟

به نقل از تلویزیون ملی تحت کنترل طالبان، مولوی شهاب الدین دلاور «سرپرست وزارت معادن و ‌‌پترولیم» در دیدار با مسئولان شرکت چینایی «ام‌سی‌سی» که قرارداد معدن مس عینک را در اختیار دارد، صحبت و گفتگو کرده است.

وزیر معادن ‌‌و پترولیم طالبان، در این دیدار در باره پیشرفت های اخیر در پروژه، چگونگی آغاز کار عملی پروژه، ایجاد فابریکه های پروسس مس و منابع تولید برق پیشنهادات و طرح های را مطرح کرده است.

منبع افزود است که مسئولان شرکت قراردادی به مولوی دلاور اطمینان داده اند که در آینده نزدیک کار عملی پروژه آغاز خواهد شد و فابریکه های ‌پروسس فرآورده های این معدن نیز احداث می شود.

معدن مس عینک، در ولسوالی محمد آغه ولایت لوگر قرار دارد. آثار باستانی بدست آمده از این منطقه نشان می‌دهد که بهره برداری از این معدن تاریخ دیرینه دارد و به دوران قبل از اسلام بر می‌گردد. در قسمت‌های مرکزی و غربی این معدن سیستم حفریات قدیمی کشف شده است.

قرارداد بهره برداری و غنی سازی مس معدن عینک در سال ۲۰۰۸ میان وزارت معدن و نفت افغانستان و این شرکت چینایی به امضا رسید. براساس مفاد این قرار داد، شرکت «ام‌سی‌سی» در مرحله اول مبلغ ۲،۸۹۸ میلیارد دالر را در این پروژه سرمایه گذاری کرده و بعدا این سرمایه گذاری به پنج میلیارد دلار افزایش می یابد. بر اساس این قرارداد، شرکت یاد شده باید سالانه ۴۰۰ میلیون دالر به افغانستان مالیات می داد و مبلغ ۸۰۰ میلیون دالر به طور ضمانت به افغانستان باید پرداخته می‌شد.

علاوه بر آن، شرکت طرف قرار داد قبلاً موافقت کرده که برای استخراج معدن، از ذغال سنگ افغانستان استفاده کرده و فابریکه حرارتی تولید برق با ظرفیت ۴۰۰ میگا وات را در بامیان ایجاد و شهرک رهایشی شامل آب، مکتب و مسجد نیز ساخته شود.

احداث خط آهن از تورخم الی تاجیکستان از مسیر عینک لوگر به کابل، بعد معدن حاجیگک بامیان، از آنجا به یکاولنگ بامیان، دره صوف ولایت سمنگان در شمال افغانستان و از آنجا به تاجیکستان از مسئولیت‌های این شرکت است.

مفاد دیگر قرار داد این است که طلایی بدست آمده از این معدن نیز به افغانستان تعلق دارد. در مرحله اول این پروژه برای ۸۰۰۰ افغان زمینه کار مساعد شود و در مرحله دوم برای حدود ۱۵۰۰۰ نفر شغل ایجاد گردد.

کارشنان این حوزه معتقد اند که شرکت قراردادی چینایی شاید از اوضاع سیاسی کنونی به نفع خود استفاده کنند و در نبود حکومت مشروع در افغانستان، بخش های عمده قرار داد، از جمله احداث فابریکه تولید برق در بامیان را اجرایی نسازند.

معدن مس عینک لوگر، بزرگترین معدن مس افغانستان و دومین معدن مس، در سطح جهان است.

مطالب بیشتر

z_spo800_0
وحدت اقوام، ستون استوار افغانستان فردا
1859351_780
انسان؛اما بی‌سرزمین
ذذذذ
نشست مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی: تأکید بر تشکیل حکومت فراگیر و رعایت حقوق بشر در افغانستان
Scroll to Top