Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

288942
سفر احمد الشرع به امارات و ترکیه؛ نشانه‌ای از بازگشت تدریجی سوریه به معادلات منطقه‌ای
پاکستان-مهاجرین-افغان-750x430
ادامه اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ بحران انسانی در حال تشدید
61274688_605
نگرانی سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان از ممنوعیت نشر تصاویر موجودات زنده در رسانه‌ها

مجله‌ی زن: جهان از گستردگی فاجعه برای زنان و همه مردم این کشور بی‌اطلاع مانده است

مجله‌ی زن در مقاله‌ای تحلیلی درباره وضعیت زنان افغانستان، بیان کرده است که طالبان در این کشور «همه چیز» را به عقب برده‌اند. این مجله در روز سه‌شنبه، ۳۰ اسد، نوشته است که افغانستان یک کشور «بسیار قدرتمند» بود که زنان و دختران آن طرفدار آزادی و آموزش بودند؛ اما اکنون همه چیز به‌طور چشم‌گیری تغییر کرده است.

این مجله، که به موضوعات زنان در سراسر جهان می‌پردازد، درباره وضعیت زنان افغانستان نوشته است که در حال حاضر زنان و دختران تحت حاکمیت طالبان قربانی «ظلم نهادینه‌شده» هستند. بر اساس گزارش منتشر شده، آمده است: «به راحتی می‌توان افغانستان را به عنوان کشوری به یاد آورد که مدت‌ها با جنگ و ویرانی روبرو بوده است؛ اما پیش از حاکمیت دور اول طالبان در سال ۱۹۹۶ و سپس بازگشت آن‌ها در اگست ۲۰۲۱، افغانستان مترقی بود».

در این مقاله آمده است که وضعیت امروز افغانستان وخیم است؛ اما جهان از گستردگی فاجعه برای زنان و همه مردم این کشور بی‌اطلاع مانده است. مجله‌ی زن نگاشته است؛ به راحتی می‌توان تصور کرد که آن‌چه در افغانستان اتفاق افتاده هرگز نمی‌تواند در هیچ جای دیگری رخ دهد.

در ادامه‌ی این گزارش ذکر شده است که حق آموزش دختران در افغانستان یک مسئله‌ی جهانی است و باید به این صورت با آن برخورد کرد.

این در حالی است که کمیسیون حقوق بشر کانگرس امریکا در آستانه‌ی سومین سالگرد سقوط دولت افغانستان، روز سه‌شنبه نشستی را درباره‌ی حقوق زنان و دختران افغانستانی برگزار کرد. در این نشست، رینا امیری، نماینده ویژه امریکا برای زنان افغانستانی، هدر بار، معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر، وحیده امیری و میترا مهران، دو فعال حقوق بشر از افغانستان، شرکت کردند.

رینا امیری گفته است که طالبان در سه سال گذشته، مرتکب نقض سیستماتیک حقوق زنان، اقلیت‌های قومی-مذهبی، آزادی بیان، و خشونت علیه مقامات و نیروهای امنیتی حکومت پیشین شده‌اند. او افزوده است: «برخورد طالبان با زنان و دختران فاجعه‌بارتر از دیگران بوده و این اقدامات طالبان مصداق آزار جنسیتی است».

هیدر بار، معاون بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر، در سخنرانی‌اش در این نشست گفته است که طالبان باید به خاطر «جنایت‌هایی» که مرتکب شده‌اند، پاسخ‌گو باشند. وی همچنین تأکید کرده که آپارتاید جنسیتی در افغانستان باید از سوی جامعه‌ی جهانی به رسمیت شناخته شود.

برگزارکنندگان این نشست از جامعه جهانی و سازمان‌های بین‌المللی خواستار پاسخ‌گو کردن طالبان در برابر عملکردهایشان علیه زنان شده‌اند.

افغانستان زمانی یکی از کشورهایی بود که زنان در آن دستاوردهای چشمگیری داشتند و در عرصه‌های آموزشی، سیاسی و اجتماعی حضور فعالی داشتند. اما اکنون، با شهادت‌های زنان و دختران افغانستان که تحت حاکمیت طالبان زندگی می‌کنند، می‌توان دریافت که چگونه سیاست‌ها و قوانین طالبان زندگی روزمره‌ی آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده است. بسیاری از دختران از تحصیل محروم شده‌اند و میزان خشونت علیه زنان افزایش یافته است.

با این حال، جامعه جهانی تلاش می‌کند تا از زنان افغانستان حمایت کند. سازمان‌های بین‌المللی برنامه‌های آموزشی، کمک‌های مالی و پناهندگی را برای زنان افغانستانی فراهم می‌کنند. آمار و ارقام دقیق درباره وضعیت زنان در افغانستان، از جمله تعداد دخترانی که از تحصیل محروم شده‌اند و میزان خشونت علیه زنان، اهمیت ویژه‌ای دارد و می‌تواند به درک بهتر از عمق فاجعه کمک کند.

پیشنهاداتی نیز برای بهبود وضعیت زنان در افغانستان ارائه شده است که شامل توصیه‌هایی به دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی و جامعه مدنی می‌شود. این پیشنهادات می‌توانند به تغییرات مثبت و حمایت بیشتر از حقوق زنان در افغانستان منجر شوند.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

mehr1-6426817
نگرانی ناتو از احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در فضا
1950037_714
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در آستانۀ مذاکرات هسته‌ای وارد مسقط شد
جولانی
احمد شرع رئیس‌جمهور موقت سوریه و همسرش در کنفرانس دیپلماسی آنتالیا حضور یافتند
Scroll to Top