سیزدهم فبروری روز جهانی رادیو، همه ساله فرصتی است برای تجلیل از نقش این رسانه قدرتمند و قدیمی در انتقال اطلاعات و ارتباط بین مردمان جهان.
با تأسیس رادیوی سازمان ملل در سال ۱۹۶۴ و تأیید یونسکو از این روز به عنوان روز جهانی رادیو، این رسانه بدون دغدغه برای انتقال اطلاعات در نقاط جنگی و مناطق مبتلا به بحران، به یکی از اهمیت های اصلی ارتباطات بین المللی تبدیل شده است.
پس از سقوط نظام جمهوری در افغانستان، رادیوهای بسیاری در کشور تعطیل شدهاند و روند تعطیلی و ورشکستگی رسانهها به ویژه رادیوهای مستقل داخلی ادامه دارد. با وجود این همه چالشها، رادیو همچنان از محبوبیت فراوانی، بهویژه در مناطق روستایی، برخوردار است.
شماری از شهروندان به خبرگزاری دیدهبان افغانستان گفتند که هرچند برنامههای سرگرمی، به ویژه موسیقی که از جمله برنامههای محبوب رادیویی آنها قبلاً بوده و حالا پخش آن ممنوع شده است، با این حال، رادیو محبوبترین و کمهزینهترین رسانه، برای سرگرم شدن است.
مسئول یکی از رادیوهای محلی که نخواست نامش در گزارش برده شود، میگوید که تعدادی از رادیوها هنوز بودجه لازم برای ادامه فعالیت دارند ولی به دلیل کم بودن خبرنگاران و تهیهکنندگان زن، نمی توانند مثل گذشته برای همه مخاطبان محتوای مورد علاقه تولید کنند. این چالشها، هرچند موانعی را بر سر راه انتقال اطلاعات و تولید برنامههای متنوع قرار داده، اما همچنان رادیوها در افغانستان، با سختی به کار خود ادامه میدهند.
برای مردم افغانستان، رادیو نه تنها منبعی از اطلاعات است، بلکه آنها را به دنیای بیرون نیز وصل می کند. امید بر این است که این رسانه، حتا در شرایط دشوار، بتواند به عنوان آوازهای از امید و تسلی به مردم افغانستان، همراهی کند و نقش بیبدیلی در ارتقاء آگاهی و اطلاع رسانی داشته باشد.