سازمان ملل متحد به تازگی گزارش کرده است که بحران سوءتغذیه در افغانستان به وضعیت هشداردهندهای رسیده است. حدود ۳.۲ میلیون کودک و نزدیک به ۸۰۰ هزار زن در این کشور از سوءتغذیه شدید رنج میبرند و این وضعیت به دلیل کمبود شدید بودجه در حال تشدید است.
برنامه جهانی غذا (WFP) در تاریخ دوم اگست (۱۲ اسد) اعلام کرد که در سال جاری میلادی، این نهاد موفق شده است از ۱.۶ میلیون زن باردار و شیرده در افغانستان حمایت کند. با این حال، بحران مالی کنونی به معنای آن است که ۶۰۰ هزار زن از دریافت مواد غذایی اساسی محروم خواهند شد.
این گزارش پیشبینی میکند که در آینده نزدیک، وضعیت سوءتغذیه در افغانستان ممکن است به مراتب بدتر شود. سازمان ملل متحد پیش از این در ابتدای سال ۲۰۲۴ هشدار داده بود که حدود ۳.۲ میلیون کودک و نزدیک به ۸۰۰ هزار زن با خطر سوءتغذیه شدید مواجه خواهند شد.
برنامه جهانی غذا از حمایت ۲۷۰۰ مرکز درمانی در سراسر افغانستان خبر داده که در آنها زنان و کودکان مبتلا به سوءتغذیه تحت درمان قرار میگیرند. در حالی که سال گذشته تعداد مبتلایان به سوءتغذیه در کلینیکها به ۱.۲ میلیون نفر رسید، پیشبینیهای جدید نشان میدهد که این تعداد ممکن است در آینده افزایش یابد.
مونا شیخ، مسئول بخش سوءتغذیه در برنامه جهانی غذا، اظهار داشت که با توجه به افزایش آمار سوءتغذیه در میان مادران باردار و شیرده، تنها قادر به پوشش درمانی ۱.۶ میلیون نفر از مبتلایان خواهند بود. وزارت صحت عامه حکومت طالبان نیز اعلام کرده است که در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ به ۲۱۰ هزار کودک و ۱۴۰ هزار مادر مبتلا به سوءتغذیه متوسط و ۱۲۰ هزار کودک و مادر مبتلا به سوءتغذیه شدید خدمات بهداشتی ارائه داده است.
سازمان ملل متحد پیشتر هشدار داده بود که ۲.۱ میلیون کودک زیر پنج سال و ۷۰۰ هزار زن باردار و شیرده در افغانستان در معرض خطر جدی سوءتغذیه و مرگ ناشی از آن هستند. علاوه بر این، به دلیل کمبود بودجه، ۱۵۰ تیم سیار بهداشتی و تغذیه تعطیل شده و ۴۰ تیم دیگر در آستانه تعطیلی قرار دارند.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید

برنامه جهانی غذا: بحران مالی به معنای محرومیت ۶۰۰ هزار زن افغان از دریافت مواد غذایی
- 4:12 pm
- August 2, 2024