Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

9ed16bad-a065-4520-a131-03f930377a0d
هشدار احزاب و جریان‌های سیاسی افغانستان در باره نشست سوم دوحه
hq720
از قهرمانی یورو تا طلای المپیک پاریس 2024
licensed-image
بازگشت ترامپ به کاخ سفید: تحولی در سیاست‌های داخلی و خارجی ایالات متحده

معاون دبیرکل سازمان ملل: زنان افغانستانی بیشترین آسیب را از عقبگرد جهانی حقوق بشر می‌بینند

رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح، اعلام کرد که زنان بیشترین بار عقبگرد جهانی حقوق بشر را به دوش می‌کشند و خشونت علیه زنان، به ویژه در دوران جنگ، به یکی از ویژگی‌های بارز این درگیری‌ها تبدیل شده است.

نویسنده: حامیه نادری  

دی کارلو در نشست شورای امنیت درباره امنیت و صلح بین‌المللی و نقش زنان و جوانان در روز سه‌شنبه به وقت محلی، به وضعیت زنان در افغانستان به عنوان نمونه‌ای آشکار از شکست حقوق بشر اشاره کرد و گفت که زنان و دختران افغان به طور سیستماتیک از حقوق و منزلت خود در بسیاری از عرصه‌ها، از جمله تحصیل، محروم هستند.
وی افزود: «زنان افغان به جامعه جهانی نگاه می‌کنند تا از حقوق آن‌ها حمایت کرده و به آن‌ها کمک کند تا به آینده کشورشان کمک کنند.» دی کارلو تأکید کرد که افغانستان تنها کشوری نیست که زنان در آن با موانع جدی برای مشارکت برابر در سیاست، صلح، زندگی عمومی و اشتغال روبرو هستند.
معاون دبیرکل سازمان ملل همچنین به دستور کار جدید صلح اشاره کرد که شامل رسیدگی به نابرابری‌های ساختاری است که مانع تحقق کامل حقوق بشر برای زنان می‌شود و خواستار برچیدن ساختارهای قدرت مردسالار شد.
دی کارلو تصریح کرد: «این درخواست به معنای فراهم کردن دسترسی برابر به نمایندگی، حمایت‌های قانونی، استقلال فیزیکی، ایمنی، فرصت‌های اقتصادی، آموزش و مراقبت‌های بهداشتی است.»
وی ادامه داد: «درگیری‌های مسلحانه این موانع ساختاری را تشدید کرده و زنان را در معرض خطرات شدیدتری قرار می‌دهد، به ویژه در شرایطی که نهادی شکست خورده یا مصونیت از مجازات و ناامنی در میان است.»
دی کارلو تأکید کرد که موفقیت در پیاده‌سازی دستور کار زنان، صلح و امنیت تنها از طریق اقدامات ملی ممکن است. او افزود که بیش از ۱۰۰ کشور در سطح جهانی برنامه‌های ملی برای اجرای قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت تدوین کرده‌اند که قابل تحسین است، اما کشورهای بیشتری باید به این تلاش‌ها بپیوندند.

مطالب بیشتر

ذذذذ
نشست مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی: تأکید بر تشکیل حکومت فراگیر و رعایت حقوق بشر در افغانستان
پاکستان-مهاجرین-افغان-750x430
ادامه اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ بحران انسانی در حال تشدید
Gd9Ds6UWsAAZHLq-1-1140x570
پاکستان در شورای امنیت: تسلیحات رهاشده در افغانستان تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای و امنیت ملی ماست
Scroll to Top