Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

288942
سفر احمد الشرع به امارات و ترکیه؛ نشانه‌ای از بازگشت تدریجی سوریه به معادلات منطقه‌ای
پاکستان-مهاجرین-افغان-750x430
ادامه اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ بحران انسانی در حال تشدید
mehr1-6426817
نگرانی ناتو از احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در فضا

سفر هیأت آمریکایی به کابل و آزادی گروگان آمریکایی

وزارت  خارجه‌ی طالبان اعلام کرد که یک هیأت آمریکایی به همراه زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی پیشین آمریکا در امور افغانستان، به کابل سفر کرده است. این هیأت با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان، دیدار و گفت‌وگو داشته است.

ضیاءاحمد تکل، معاون سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی طالبان، در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این نشست موضوعاتی مانند روابط دوجانبه‌ی افغانستان و ایالات متحده، آزادی زندانیان و ارائه‌ی خدمات قنسولی به افغان‌ها در آمریکا بررسی شده است. متقی ضمن استقبال از این دیدار، آن را یک تحول مثبت در روابط دوجانبه خواند و بر سیاست خارجی متعادل طالبان تأکید کرد.

زلمی خلیل‌زاد اعلام کرد که جورج گلزمن، شهروند آمریکایی که نزدیک به دو سال در کابل در بازداشت بود، آزاد شده و به خانواده‌اش در آمریکا بازمی‌گردد. او این اقدام را “ژست حسن نیت” طالبان به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و مردم این کشور توصیف کرد.

آدام بویلر، نماینده‌ی ویژه‌ی رئیس‌جمهور آمریکا در امور زندانیان، آزادی گلزمن را گامی مثبت در جهت اعتمادسازی بین دو طرف خوانده و بر ادامه‌ی مذاکرات تأکید کرده است.

با این حال، همچنان چند شهروند آمریکایی دیگر در بازداشت طالبان هستند. از جمله محمود حبیبی و یک زن آمریکایی که به اتهام تبلیغ مسیحیت بازداشت شده‌اند. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه‌ی آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرده که طالبان احتمالاً تعداد بیشتری از شهروندان آمریکایی را در اسارت دارد و هشدار داده که در صورت ادامه‌ی این وضعیت، واشنگتن اقدامات شدیدتری علیه رهبران طالبان در نظر خواهد گرفت.

این سفر نخستین دیدار رسمی یک هیأت آمریکایی با طالبان از زمان خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ محسوب می‌شود. برخی تحلیل‌گران این دیدار را نشانه‌ی تغییر رویکرد آمریکا در تعامل با طالبان ارزیابی می‌کنند. طالبان نیز از این نشست به‌عنوان “پیشرفتی در روابط دوجانبه” یاد کرده و بر سیاست خارجی “متوازن” خود تأکید داشته است.

با این حال، آینده‌ی روابط طالبان و آمریکا همچنان مبهم است و آزادی سایر زندانیان آمریکایی، میزان شفافیت طالبان در این زمینه، و واکنش‌های احتمالی واشنگتن به این تحولات، همچنان مورد توجه تحلیل‌گران سیاسی قرار دارد.

جواد رسولی

مطالب بیشتر

mehr1-6426817
نگرانی ناتو از احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در فضا
1950037_714
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در آستانۀ مذاکرات هسته‌ای وارد مسقط شد
جولانی
احمد شرع رئیس‌جمهور موقت سوریه و همسرش در کنفرانس دیپلماسی آنتالیا حضور یافتند
Scroll to Top