Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

1859351_780
انسان؛اما بی‌سرزمین
پاکستان-مهاجرین-افغان-750x430
ادامه اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ بحران انسانی در حال تشدید
00000
روزنامه هندی: طالبان، آرزوهای بزرگی را برای راه آهن افغانستان در سر می‌پروراند

منوج کومار، ستاره مشهور سینمای بالیوود، درگذشت

منوج کومار، هنرپیشه نامدار سینمای هند، روز جمعه ۱۵ حمل ۱۴۰۴ (۴ اپریل ۲۰۲۵) در بیمارستانی در بمبئی هند درگذشت.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، در پیامی در صفحه مجازی‌اش نوشت:
«عمیقاً از درگذشت بازیگر و فیلمساز افسانه‌ای، جناب شری منوج کومار جی، اندوهگین هستم. او یکی از نمادهای سینمای هند بود که به‌ویژه به‌خاطر شور و اشتیاق میهن‌پرستانه‌اش که در آثار سینمایی‌اش نیز بازتاب یافته بود، به یاد آورده می‌شود. آثار منوج جی روح افتخار ملی را شعله‌ور کردند و همچنان الهام‌بخش نسل‌های آینده خواهند بود. در این لحظه غم‌انگیز، افکارم با خانواده و دوستداران ایشان است.
اوم شانتی.»

منوج کومار، هنرپیشه پرآوازه سینمای هند، به‌خاطر ایفای نقش در فیلم‌های ملی‌گرایانه و میهن‌پرستانه به لقب “بهارات کومار” مشهور شد.

او نه تنها بازیگر برجسته‌ای بود، بلکه در زمینه کارگردانی، تهیه‌کنندگی و نویسندگی نیز فعالیت می‌کرد. شخصیت و آثار او نقش مهمی در شکل‌گیری سینمای هند در دهه‌های ۶۰ تا ۸۰ داشت و با پیام‌های ملی و اجتماعی‌اش تأثیرات عمیقی بر این صنعت گذاشت.

منوج کومار در خانواده‌ای هندو و سنتی به دنیا آمد. دوران کودکی او با تقسیم هند در سال ۱۹۴۷ همزمان بود. به‌دلیل ناامنی‌ها و درگیری‌ها، خانواده‌اش مجبور به مهاجرت به دهلی شدند. این مهاجرت تأثیر زیادی بر روحیه او گذاشت و در بسیاری از فیلم‌هایش حس وطن‌دوستی و مهاجرت به‌وضوح نمایان است.

او در دانشگاه دهلی تحصیل کرد و از همان دوران نوجوانی شیفته سینما و بازیگری بود. منوج کومار با شیوا گوسوامی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو پسر بود، از جمله کنال گوسوامی که خود نیز مدتی در سینما فعالیت داشت، اما نتوانست موفقیت چشمگیری به دست آورد و خیلی زود از سینما کنار رفت.

منوج کومار همیشه به‌عنوان شخصی خانواده‌دوست، باوقار، وطن‌دوست و متواضع شناخته می‌شد. او زندگی‌اش را دور از جنجال‌ها و حاشیه‌های معمول دنیای سینما سپری کرد و بیشتر به کار و خانواده‌اش توجه داشت.

سینمای هند، معروف به بالیوود، یکی از بزرگ‌ترین صنعت‌های فیلم‌سازی جهان است که به‌خاطر تنوع فرهنگی، موسیقی‌های پرانرژی و داستان‌های احساسی شناخته می‌شود. این سینما نقش مهمی در فرهنگ و هویت هند دارد و سالانه صدها فیلم به زبان‌های مختلف تولید می‌کند.

با این حال، مرگ این سینماگر شناخته‌شده بالیوود برای بسیاری از طرفداران سینما در هند و سایر کشورها، حتی در افغانستان، موجب اندوه و رنجش خاطر شد .

جواد رسولی

مطالب بیشتر

z_spo800_0
وحدت اقوام، ستون استوار افغانستان فردا
1859351_780
انسان؛اما بی‌سرزمین
ذذذذ
نشست مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی: تأکید بر تشکیل حکومت فراگیر و رعایت حقوق بشر در افغانستان
Scroll to Top