Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

d512e4f7-dc5a-45fe-a42f-c03c64f79014
طالبان دستور به بسته شدن دفاتر حزب اسلامی و بازداشت کارمندان آن داد
WhatsApp Image 2024-04-11 at 12.25
آلمان نخستین دسته از نیروهای رزمی خود را به لیتوانی اعزام کرد
IMG_8799
میخائین لوپز: پرافتخارترین کشتی‌گیر تاریخ المپیک در پاریس وداع کرد‎

روزنامه هندی: طالبان، آرزوهای بزرگی را برای راه آهن افغانستان در سر می‌پروراند

نشریه  «ده‌هندو» در گزارشی با عنوان «طالبان، آرزوهای بزرگی را برای راه آهن افغانستان در سر می‌پروراند»، نوشته است: مردم بیش از 100 سال است که درباره راه آهن افغان-ترانس صحبت می‌کنند، پروژه‌‌ای که به کریدور اقتصادی بین آسیای مرکزی و جنوب آسیا تبدیل خواهد شد.

این رسانه در ادامه عنوان کرد مسیر افغان-ترانس به کریدور اقتصادی بین آسیای مرکزی و جنوب آسیا تبدیل خواهد شد و یکی از دو پروژه ریلی است که مقامات طالبان در تلاش برای اتصال افغانستان به نقاط دیگر، به دنبال آن هستند.

طرح این راه آهن میان افغانستان، ازبکستان و پاکستان با هدف ایجاد کریدور اقتصادی که آسیای مرکزی را به آب‌های اقیانوس هند وصل کند، در سال 2018 ارائه شد. این راه آهن از ترمذ آغاز می‌شود و پس از عبور از شهرهای مزار شریف و کابل به پشاور در پاکستان می‌رسد.

تفاهم‌نامه ساخت خط آهن افغان-ترانس، در ۲۷ تیر ماه با ابتکار پاکستان و دعوت نمایندگان دولت ازبکستان و طالبان، در اسلام آباد به امضاء رسید. اگر روند این پروژه مطابق با زمان‌بندی برنامه‌ریزی شده پیش برود و تا پایان سال ۲۰۲۷ میلادی راه آهن آن شروع به کار نماید، قطارهای این مسیر سالانه بیش از ۵ میلیون تن کالای تجاری را بین کشورهای آسیای میانه و آسیای جنوبی جابجا خواهند کرد. پاکستان و ازبکستان به بازارهای آسیای میانه و جنوب آسیا دسترسی پیدا خواهند کرد و سالانه میلیاردها دالر سود نصیب اسلام آباد و تاشکند خواهد شد.

پاکستان و ازبکستان با ایجاد راه‌آهن افغان-ترانس در خاک افغانستان از گذرگاه مرزی حیرتان در ولایت بلخ تا گذرگاه مرزی خرلاچی در ولایت پکتیا، خواب رسیدن به بازارهای پر رونق آسیای‌میانه و کشورهای آسیای جنوبی را دیده‌اند و پیشاپیش سود حاصل از حمل و نقل کالاهای تجاری از این مسیر را میلیاردها دالر محاسبه کرده‌اند، چراکه طول این مسیر تنها ۷۶۰ کیلومتر است که از یک‌سو زمان تحویل کالاهای تجاری بین ازبکستان و پاکستان را تا پنج روز کاهش دهد و از سوی دیگر هزینه حمل و نقل کالاهای تجاری میان کشورهای آسیای میانه و جنوب آسیا را نیز ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می دهد

ازبکستان هزینه پروژه افغان-ترانس در مدت ۵ سال را ۴.۶ میلیارد دالر و پاکستان ۸.۲ میلیارد دالر پیش بینی کرده است، هم‌چنین بانک جهانی، بانک سرمایه‌گذاری اروپا، بانک سرمایه‌گذاری زیرساخت‌های آسیایی، شرکت مالی توسعه بین‌المللی امریکا و کشورهای روسیه و قزاقستان به سرمایه گذاری روی این پروژه علاقه‌مندی نشان داده اند. در صورت عملی شدن این پروژه، شکی نیست که نقش مهم اقتصادی و تجاری مسیر ایران-افغانستان (خواف-هرات و هرات-مزارشریف) به مرور زمان بی اثر می گردد و بازارهای افغانستان نیز به جای کالاهای ایرانی، مملو از کالاهای تجاری چین، روسیه و دیگر کشورهای آسیایی خواهد شد که از مسیرهای لانژو-حیرتان و افغان-ترانس وارد بازارهای افغانستان می شوند.

مطالب بیشتر

بامیان
طالبان نشر تصویر زنده‌جان را در بامیان نیز ممنوع کردند
WhatsApp Image 2025-04-22 at 17.21
یک زن افغان‌تبار به سِمت کلیدی در وزارت خارجه آمریکا منصوب شد
WhatsApp Image 2025-04-22 at 17.21
طالبان چگونه نیروهای متخصص حکومت پیشین را حذف می‌کند؟
Scroll to Top