وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرد که نمایشگاه پنجروزهای با عنوان “گنجینه بامیان” در ولایت بامیان با حضور دهها زن کارآفرین در روز شنبه ۲۷ جولای (هفتم اسد) به پایان رسید.
این وزارتخانه افزود که نمایشگاه در ۱۷۰ غرفه برگزار شد که ۱۰۰ غرفه به زنان و دختران اختصاص داده شده بود. زنان و دختران کارآفرین در این نمایشگاه صنایع دستی، لبنیات و محصولات محلی خود را به نمایش گذاشتند.
به گفته طالبان، بیش از ۲۰ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند که ۶۰ نفر از آنها شهروندان خارجی بودند. وزارت صنعت و تجارت طالبان مدعی شد که در این نمایشگاه بیش از ۲۰۰ قرارداد به ارزش یک میلیون و ۲۵۰ هزار افغانی بین اعضای بخش خصوصی امضا شد و زنان کارآفرین بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار افغانی فروش داشتند.
برخی از زنان کارآفرین بامیان از حضورشان در این نمایشگاه استقبال کرده و خواستار برگزاری نمایشگاههای بیشتر در بامیان و سایر ولایات افغانستان شدند. مریم صفاری، یکی از ساکنان بامیان، از طالبان درخواست کرد که نمایشگاهها را در مناطقی با حضور بیشتر مردم و مراجعهکنندگان برگزار کنند و تاکید کرد که زنان باید اجازه داشته باشند صنایع دستی و دیگر محصولات خود را در این نمایشگاهها به نمایش بگذارند.
پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، محدودیتهای بسیاری بر زنان و دختران اعمال شده است. زنان از کار در بخشهای دولتی و سازمانهای غیردولتی، از جمله سازمان ملل متحد، منع شدهاند. آموزش دختران بالاتر از صنف ششم نیز ممنوع شده است. محدودیتهای دیگری مانند ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، ممنوعیت کار در ادارات دولتی به جز چند بخش معدود، کار در سازمانهای غیردولتی داخلی و خارجی، منع رفتن به حمام، پارکهای تفریحی و ورزشگاهها نیز بر زنان و دختران افغان اعمال شده است.
با وجود اینکه طالبان اعلام کردهاند مشکلی با کار زنان در بخش خصوصی ندارند، محدودیتهایی مانند بستن آرایشگاهها برای زنان را نیز اعمال کردهاند. سال گذشته، طالبان آرایشگاهها را که دهها هزار زن در آنها مشغول به کار بودند، تعطیل کردند.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید