Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

288942
سفر احمد الشرع به امارات و ترکیه؛ نشانه‌ای از بازگشت تدریجی سوریه به معادلات منطقه‌ای
61274688_605
نگرانی سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان از ممنوعیت نشر تصاویر موجودات زنده در رسانه‌ها
پاکستان-مهاجرین-افغان-750x430
ادامه اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ بحران انسانی در حال تشدید

المپیک ۲۰۲۴ پاریس: تنش‌های بین‌المللی در قلب بزرگترین رویداد ورزشی جهان

   نویسنده: حامیه نادری

بازی‌های المپیک، به‌عنوان پرمخاطب‌ترین رویداد ورزشی جهان، همواره تحت تأثیر مسائل جغرافیای سیاسی قرار داشته است. المپیک ۲۰۲۴ پاریس نیز نمی‌تواند در برابر جنگ اوکراین، رژیم طالبان در افغانستان، یا جنگ اسرائیل و حماس بی‌تفاوت بماند.

چند روز قبل از آغاز جام جهانی فوتبال قطر ۲۰۲۲، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، گفت «ورزش را نباید سیاسی کرد.» اما تاریخ نشان داده است که ورزش از رویدادهای مهم سیاسی جدا نیست. رئیس‌جمهوری فرانسه که در ۲۶ ژوئیه بازی‌های المپیک پاریس را رسماً افتتاح می‌کند، به‌خوبی از الزامات جغرافیای سیاسی آگاه است.

پرچم روسیه در پاریس دیده نخواهد شد

حدود یک ماه قبل از گشایش المپیک پاریس، کمیته بین‌المللی المپیک به ۲۲ ورزشکار روس و ۱۷ ورزشکار بلاروس اجازه داد که تحت پرچم بی‌طرف در بازی‌های پاریس شرکت کنند. این ورزشکاران باید از مراحل معمول گزینش عبور کنند و کمیته بین‌المللی المپیک مطمئن شود که آن‌ها از حمله روسیه به اوکراین حمایت نمی‌کنند. حدود یک سال قبل، رئیس‌جمهوری فرانسه تصمیم گرفت که پرچم روسیه نباید در المپیک پاریس دیده شود و در نهایت، مسکو از تحریم بازی‌ها منصرف شد.

افغانستان و چالش‌های حضور در المپیک

افغانستان با گروهی کوچک در بازی‌های پاریس حضور خواهد داشت. سازمان ملل متحد رژیم طالبان را «آپارتاید جنسیتی» می‌داند و کمیته بین‌المللی المپیک نیز تأکید کرده است که هیئت افغانستان باید برابری جنسی را رعایت کند. به همین دلیل سه زن و سه مرد به نمایندگی از افغانستان به پاریس می‌آیند، اما اکثر این ورزشکاران در خارج از کشور به‌سر می‌برند. 

جنگ اوکراین و تحریم ورزشکاران روس و بلاروس، جنگ اسرائیل و حماس و مشکلات فلسطین، چالش‌هایی را برای بازی‌های المپیک پاریس به‌وجود آورده‌اند. با این حال، کمیته بین‌المللی المپیک تأکید کرده است که هیچ نماینده‌ای از حکومت طالبان اجازه حضور در المپیک پاریس را نخواهد داشت. پنج ورزشکار افغان نیز در تیم پناهندگان جهان حضور دارند.

جبرئیل رجوب، رئیس کمیته المپیک فلسطین، ابراز امیدواری کرده است که المپیک پاریس فرصتی برای جلب توجه به جنگ غزه و اشغال کرانه باختری باشد. او تلاش کرده تا ورزشکارانی از غزه را به پاریس اعزام کند. در مقابل، کمیته بین‌المللی المپیک با تدابیر تنبیهی علیه ورزشکاران اسرائیلی مخالف است.

رسانه‌های فرانسوی اعلام کرده‌اند که هیئت اسرائیلی تحت تدابیر شدید امنیتی به پاریس رسیده و اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهوری اسرائیل، نیز به پاریس خواهد آمد.

مطالب بیشتر

1950037_714
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در آستانۀ مذاکرات هسته‌ای وارد مسقط شد
جولانی
احمد شرع رئیس‌جمهور موقت سوریه و همسرش در کنفرانس دیپلماسی آنتالیا حضور یافتند
teramp
لغو برنامۀ اقامت حفاظتی موقت برای هزاران شهروند افغانستان و کامرون توسط دولت ترامپ
Scroll to Top