Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

n00269080-b
طالبان در اعلامیه‌ای به مناسبت هفتم و هشتم ثور: نظام شرعی باید محافظت شود
Pope-Francis-has-died-r4odohhpkvuun5r8bdsgip0aqxgpr9uqjrbkevvers
درگذشت پاپ فرانسیس؛ جهان در سوگ رهبر محبوب و اصلاح‌طلب کلیسای کاتولیک
1404020616464165232676944
انفجار در بندرعباس؛ ۱۸ کشته و بیش از ۷۰۰ زخمی

المپیک ۲۰۲۴ پاریس: تنش‌های بین‌المللی در قلب بزرگترین رویداد ورزشی جهان

   نویسنده: حامیه نادری

بازی‌های المپیک، به‌عنوان پرمخاطب‌ترین رویداد ورزشی جهان، همواره تحت تأثیر مسائل جغرافیای سیاسی قرار داشته است. المپیک ۲۰۲۴ پاریس نیز نمی‌تواند در برابر جنگ اوکراین، رژیم طالبان در افغانستان، یا جنگ اسرائیل و حماس بی‌تفاوت بماند.

چند روز قبل از آغاز جام جهانی فوتبال قطر ۲۰۲۲، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، گفت «ورزش را نباید سیاسی کرد.» اما تاریخ نشان داده است که ورزش از رویدادهای مهم سیاسی جدا نیست. رئیس‌جمهوری فرانسه که در ۲۶ ژوئیه بازی‌های المپیک پاریس را رسماً افتتاح می‌کند، به‌خوبی از الزامات جغرافیای سیاسی آگاه است.

پرچم روسیه در پاریس دیده نخواهد شد

حدود یک ماه قبل از گشایش المپیک پاریس، کمیته بین‌المللی المپیک به ۲۲ ورزشکار روس و ۱۷ ورزشکار بلاروس اجازه داد که تحت پرچم بی‌طرف در بازی‌های پاریس شرکت کنند. این ورزشکاران باید از مراحل معمول گزینش عبور کنند و کمیته بین‌المللی المپیک مطمئن شود که آن‌ها از حمله روسیه به اوکراین حمایت نمی‌کنند. حدود یک سال قبل، رئیس‌جمهوری فرانسه تصمیم گرفت که پرچم روسیه نباید در المپیک پاریس دیده شود و در نهایت، مسکو از تحریم بازی‌ها منصرف شد.

افغانستان و چالش‌های حضور در المپیک

افغانستان با گروهی کوچک در بازی‌های پاریس حضور خواهد داشت. سازمان ملل متحد رژیم طالبان را «آپارتاید جنسیتی» می‌داند و کمیته بین‌المللی المپیک نیز تأکید کرده است که هیئت افغانستان باید برابری جنسی را رعایت کند. به همین دلیل سه زن و سه مرد به نمایندگی از افغانستان به پاریس می‌آیند، اما اکثر این ورزشکاران در خارج از کشور به‌سر می‌برند. 

جنگ اوکراین و تحریم ورزشکاران روس و بلاروس، جنگ اسرائیل و حماس و مشکلات فلسطین، چالش‌هایی را برای بازی‌های المپیک پاریس به‌وجود آورده‌اند. با این حال، کمیته بین‌المللی المپیک تأکید کرده است که هیچ نماینده‌ای از حکومت طالبان اجازه حضور در المپیک پاریس را نخواهد داشت. پنج ورزشکار افغان نیز در تیم پناهندگان جهان حضور دارند.

جبرئیل رجوب، رئیس کمیته المپیک فلسطین، ابراز امیدواری کرده است که المپیک پاریس فرصتی برای جلب توجه به جنگ غزه و اشغال کرانه باختری باشد. او تلاش کرده تا ورزشکارانی از غزه را به پاریس اعزام کند. در مقابل، کمیته بین‌المللی المپیک با تدابیر تنبیهی علیه ورزشکاران اسرائیلی مخالف است.

رسانه‌های فرانسوی اعلام کرده‌اند که هیئت اسرائیلی تحت تدابیر شدید امنیتی به پاریس رسیده و اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهوری اسرائیل، نیز به پاریس خواهد آمد.

مطالب بیشتر

Pope-Francis-has-died-r4odohhpkvuun5r8bdsgip0aqxgpr9uqjrbkevvers
درگذشت پاپ فرانسیس؛ جهان در سوگ رهبر محبوب و اصلاح‌طلب کلیسای کاتولیک
327292_7285760_updates
زلمی خلیل‌زاد: ادامه حضور گروه‌های تروریستی در پاکستان تهدیدی برای منطقه و جهان است
1950037_714
پایان دور تازه مذاکرات هسته‌ای آمریکا و جمهوری اسلامی در عمان با اختلافات عمده
Scroll to Top