Search
Close this search box.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

استاد-مزاری
نگاهی به زندگی و کارنامه‌های عبدالعلی مزاری
405335_874
تأثیرات احتمالی محدودیت‌های جدید سفر دولت ترامپ بر مهاجران افغان
1974333_929
رخدادهای پسین؛ زنگ خطر تازه برای مهاجران افغانستانی در پاکستان!

نشست طالبان با اعضای جامعه مدنی با حضورداشت ریچارد بنت در ناروی

طی روزهای اخیر و همزمان با نشست جامعه مدنی در ناروی برخی رسانه‌ها اعلام کردند که نمایندگان طالبان در نشست جامعه مدنی در اسلو حضور دارند که برخی اعتراض‌ها در فضای مجازی و حقیقی را در پی داشت.

در بحبوحه شایعات دیدار نمایندگان طالبان و افغان‌های دیاسپورا در اسلو، نهاد میزبان، «انجمن تحقیقات حقوق بشر» تصریح کرد این دیدار در واقع بین افغان‌های مقیم ناروی و فعالان جامعه مدنی با «ریچارد بنت» گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان بوده است.

بر اساس اطلاعیه منتشرشده توسط سازمان انجمن تحقیقات حقوق بشر، این دیدار پیرامون موضوعات مختلف شامل نیاز مداوم افغانستان به کمک‌های بشردوستانه، افزایش فرصت‌های حفاظتی برای افغان‌های در معرض خطر، نشست آتی دوحه، گزارش ریچارد بنت درباره وضعیت حقوق بشر در افغانستان و توصیه به اجتناب از عادی‌سازی روابط با طالبان بدون تغییر قابل اثبات در حکومتداری آن‌ها بود.

انجمن تحقیقات حقوق بشر افزوده است که ریچارد بنت در جریان جلسه با جامعه مدنی، در مورد حقوق زنان و دختران در افغانستان، فرآیندهای پاسخ‌گویی در مورد نقض حقوق بشر و تأثیرات محیطی جنگ بر کودکان و نسل‌های آینده بحث کرده است.

در همین حال، انجمن تحقیقات حقوق بشر گفته که ریچارد بنت در این نشست درباره حقوق زنان و دختران در افغانستان، فرآیندهای پاسخ‌گویی در مورد نقض حقوق بشر و تأثیرات محیطی جنگ بر کودکان و نسل‌های آینده گفت‌وگو کرده است.

این در حالی‌ست که وزیر خارجه ناروی به روزنامه ان‌پی‌تی گفته است در این نشست، نمایندگان طالبان با جامعه مدنی افغانستان و نمایندگان کشورهای دیگر دیدار می‌کنند تا در مورد چالش‌های عمده در افغانستان صحبت کنند.

روز گذشته، مینه رفیق، فعال حقوق زنان دربرابر وزارت خارجه ناروی در اسلو به‌تنهایی اعتراض کرده و خواستار عدم شناسایی حکومت طالبان از سوی کشورها شد.

رسانه‌های ناروی در نشست قبلی اسلو با جامعه مدنی افغانستان نیز به نقل از «آنیکن هویتفلد» وزیر امور خارجه این کشور گزارش داده‌ بودند که سه نفر از کابل به این نشست دعوت شده‌اند اما از سران طالبان نیستند.

کشور ناروی که به‌نام میانجی‌ بین‌المللی مشهور است، از سال‌ها پیش با گروه‌های درگیر جنگ در کشورهای مختلف جهان ارتباط دارد. یکی از این گروه‌ها طالبان است که از سال ۲۰۰۵ و هم‌زمان با سروسامان گرفتن دوباره‌ آنان پس از شکست در سال ۲۰۰۱، با سیاست‌مداران کشور ناروی ارتباط دارد. از آنجایی‌که دولت ناروی همواره برای حل منازعات در کشورهای مختلف جهان تلاش کرده است، سال قبل نیز با دعوت رسمی و علنی از مقام‌های طالبان، حضور رسمی و با تشریفات سیاسی طالبان را در اروپا کلید زد. ناروی در این سفر از طالبان با تشریفات معمول دیپلماتیک پذیرایی کرد و فرصت گفت‌و‌گوی آنان را با مقام‌های سیاسی اروپایی، امریکایی و نمایندگان جامعه مدنی افغانستان فراهم کرد.

حامیه نادری

مطالب بیشتر

d512e4f7-dc5a-45fe-a42f-c03c64f79014
طالبان دستور به بسته شدن دفاتر حزب اسلامی و بازداشت کارمندان آن داد
mehr1-6426817
نگرانی ناتو از احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای روسیه در فضا
1950037_714
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در آستانۀ مذاکرات هسته‌ای وارد مسقط شد
Scroll to Top